Jazz & Wine @ Chios

by | Sep 8, 2014 | Articole

Jazz & Wine III

La această editie ne vom bucura alături de vinurile Corcova Roy & Damboviceanu Winery și trupa JazzyBIT din Timișoara.

Biletele pentru eveniment costă 30 de lei și asigură accesul la concert, precum și degustarea de vin și un platou de brânzeturi. Ele se pot cumpara online de pe www.biletmaster.ro sau începând de miercuri, 10 septembrie 2014, de la Restaurantul Chios.

Așezată în partea de sud-vest a țării, în județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiția producerii vinului de calitate, inițiată în acest areal în urmă cu mai multe sute de ani. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt speciale și au acel “gout du terroir” pentru că aici se întrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene – veri calde și secetoase, ierni blânde, cu precipitații accentuate; solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului.

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop Iuliu (pian, orga Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție). Trupa s-a format în 2011 când Teodor și Mihai au început acest proiect, urmând ca în toamna aceluiași an toboșarul Zsolt să li se alăture. Au început să susțină concerte în 2012 și de atunci au cântat atât în țară cât și străinătate pe scenele unor renumite festivaluri și concursuri de jazz. Orașele în care au susținut concerte până acum sunt: Alba-Iulia, Arad, București, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureș Timișoara, Viena (Austria), Bagnoregio, Sardinia (Italia), Szeged, Budapesta (Ungaria). De asemenea ei au susținut concerte pe scenele de la: Tuscia Jazz Festival, Musica Sulle Bocche Jazz Festival, Garâna Jazz Festival, JazzTM, Green Hours International Jazz Festival Bucuresti, Campina Jazz-Rock Festival, Sibiu Festivalul Internațional de Jazz, Târgu Mureș International Student Jazz Festival, Jazz in the Park Cluj-Napoca, etc. În 2014 au fost finaliști ai concursului European Jazz Award din Italia.

Repertoriul lor este format în întregime din compoziții proprii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This