Free Hugs for HUGoween

Home $ Știri Cluj $ Free Hugs for HUGoween

by | Oct 30, 2014 | Știri Cluj

Tinerii  de la Asociatia Down Centrul Educațional “Raluca”, alături de colectivul  de voluntari ai asociației au oferit îmbrățișări gratis tuturor trecătorilor dintr-un centru comercial din Cluj-Napoca.

Luni și marți seara, în câteva ore, s-au oferit peste 2000 de îmbrățișări.

Fiecare persoană îmbrățișată a primit și o invitație la evenimentul HUGoween – SINDROMfie cartitabilă.

”Prin această acțiune a noastră ne-am dorit să aducem zâmbetul pe buzele clujenilor și, de asemenea, să îi aducem mai aproape de persoanele cu  Sindromul Down. Pentru oamenii cu această afecțiune este foarte natural să  îmbrățișeze și să  manifeste iubire pentru cei din jurul lor.” spune Eva Șimon directorul Asociației Down.

Dacă până acum am fost obișnuiți să asociem Halloween-ul cu monștrii și stări negative, poate prin aceste actiuni și prin petrecerea de HUGoween acest moment din an ne va face să fim mai apropiați unii de alții.

”Beneficiile îmbrățișărilor sunt multiple. În primul rând, îmbrățișările ne ajută să fim mai sănătoși: bătăile inimii și presiunea sângelui se stabilizează, nivelul hormonilor de stres scad și astfel ne relaxăm. În al doilea rând îmbrățișările sunt un remediu care ne ajută să fim mai fericiți datorită hormonului Oxitocină care se eliberează, să fim mai conectați cu oamenii din jurul nostru și să nu ne simțim singuri. Îmbrățișarea înseamnă de altfel și securitate, încredere, deschidere și nu are efecte adverse.” spune Iulia Lechințan, psihologul Asociației Down.

La sesiunile de îmbrățișări a participat și Cristian Gog, câștigătorul concursului Românii au talent. ”Îmbrățișările sunt importante pentru că ne dau o anume stare de spirit și ne eliberează de stresul care se adună peste zi și ne fac să ne simțim bine.” spune Cristian Gog.

La îmbrățișări a fost prezent și consilierul local Ovidiu Chifor. ”Este un eveniment inedit. Am văzut mulți oameni  bucurându-se de îmbrățișări.” declară acesta.

”Se spune că avem nevoie de minim opt îmbrățișări pe zi și noi sperăm că în seara aceasta și prin HUGoween-ul pe care îl organizăm să alimentăm cu îmbrățișări rezervoarele oamenilor pe un an întreg.” spune Victor Miron, voluntar în cadrul asociației.

Cei dornici să vadă cum e o petrecere de HUGoween sunt invitați vineri, 31 octombrie, de la 18:00 – 21:00, la Bastionul Croitorilor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!