Electric City – Youth Day

by | Jan 12, 2015 | Festivaluri

Electric City – Youth Day
28 martie 2015, Sala Polivalenta & Cluj Arena Underground

Line-up:

Main Stage: Morcheeba / Waldeck / Akua Naru / All About She / Chase & Status / Kove / Jon Kennedy / Urma / Grimus
Cluj Arena: IV-IN / Addo / David August / Kollektiv Turmstrasse / ABC
Silent Disco: Detour / IV-IN / Digitalselecta / NDJ / Just D’Light / Zo / Alex Chronic / Dodo / Iorgovan & Somesan / Bread & Butter / Panda / Scopter / Ethylen / Eye Scream

Pret bilete:
Early bird: 59 lei
Presale: 79 lei
Full price: 99 lei

Cel mai mare festival din România, Electric Castle, are, începând din această primăvară, un „copil” oficial: Electric City. Gândit după chipul și asemănarea „părintelui”, Electric City va fi un maraton muzical ce va avea loc pe 3 scene în 28 Martie 2015, în Cluj-Napoca.

Fanii festivalului vor regăsi în Electric City varianta de eveniment adaptată celor mai moderne spații pe care Clujul le oferă în acest moment – Cluj Arena și recent inaugurata Sală Polivalentă, simboluri ale urbanismului modern din orașul ce a devenit, din 1 ianuarie, Capitala Europeană a Tineretului. Acestea vor găzdui 3 scene individuale, fiecare cu un line-up propriu în care se regăsește mix-ul eclectic ce a făcut din brandul „Electric” promotorul unor evenimente unice în țară. Două dintre scene vor fi amplasate în Sala Polivalentă: scena principală (Main Stage) în sala de competiții, cu o capacitate de peste 10 mii de locuri, în timp ce sala de antrenament va fi gazda Silent Stage. Sunt scenele care vor da debutul evenimentului, la ora 18:00. Patru ore mai târziu, începând cu ora 22, se activează și cea de-a treia scenă – House Stage, la doar câțiva pași distanță, în parcarea subterană a Cluj Arena, un loc bine cunoscut fanilor Boiler Events.

Seara va fi un maraton la propriu, fiindcă fiecare dintre scene are o ofertă muzicală de neratat. La Sala Polivalentă, scena principală a evenimentului, petrecerea începe cu Grimus și Urma, urmați de AkuaNaru, Morcheeba, All About She, Chase and Status sau, târziu în noapte, Kove și Jon Kennedy.

Chase and Status, vin în premieră la Cluj-Napoca cu un show demn de principala scenă a evenimentului, care ne va reaminti de ce Pharrell Williams i-a numit „cei mai captivanți producători de azi din UK” și de ce Rihanna a numit compozițiile lor „coloana vertebrală” a albumului ei „Rated R”.

Despre AkuaNaru și Morcheeba fanii Electric Castle știu, deja, foarte mult. Nume consacrat, Morcheeba a strâns peste 15.000 de fani în fața scenei principale a festivalului de la Bonțida în prima sa ediție, cu ritmuri fusion, funk și blues și tonalitățile unice ale lui Skye Edwards. Akua Naru a fost una din revelațiile festivalului, iar revenirea ei în fața fanilor de la Cluj e un nou stop pe drumul spre succes muzical început în Statele Unite și continuat în Germania, cu opriri în China și Ghana.

All About She sunt un trio muzical din Londra în compozițiile căruia influența scenei britanice și suflul R&B conduc la un sunet house și drum and bass inedit.

A doua scenă de la Sala Polivalentă va găzdui un „Silent Disco” pe mixurile a 11 artiști, consacrați pe scena din România și cunoscuți fanilor de la evenimentele marca Boiler.

Cei „abonați” la evenimentele organizate în parcarea subterană din Cluj Arena, dar și cei care descoperă acum atmosfera evenimentelor Boiler Events, îi vor putea întâlni în acest spațiu pe IV-IN, Addo, David August, Kollektiv Turmstrasse și ABC.

Sunt puțini artiștii din zona house/tehno care depășesc cu mult funcționalitatea pură în muzica lor, iar Kollektiv Turmstrasse (respectiv Christian Hilscher și Nico Plagemann) sunt unii dintre puțini artiști care cântă pentru trup și suflet, cu un sound care îi diferențiază de marea masă și le oferă fanilor o imersiune deplină într-o poveste spusă prin sunet.

David August, care și-a început cariera muzicală pentru că a fost forțat să cânte la pian de când abia avea cinci ani, și-a descoperit pasiunea pentru mixuri și a devenit cunoscut odată cu hitul „Moving Day”. Cele mai faimoase cluburi din Berlin, Amsterdam și Londra s-au bucurat de prezența artistului care vine la Cluj cu noi albume și ritmuri.

Biletele sunt disponibile începând de astăzi pe Eventim.ro, precum și la Booha Bar în Cluj-Napoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This