Programul lunii martie la Mini Reactor

by | Mar 3, 2015 | Articole

Odată cu venirea primăverii la MiniReactor înmuguresc și răsar evenimente care mai de care mai colorate și pline de voie bună.
În luna martie continuă cursurile de actorie pentru cei mici și în fiecare miercuri abordăm o nouă temă la atelierele pentru dezvoltare socio-emoțională CRIC-CRIC, creștem îmreună pas cu pas.
Spectacolele se ivesc și ele unul câte unul luna aceasta: Badușka și Dedușka se dezamorțesc după o iarnă lungă și-i invită pe cei mici să-i ajute să scoată Ridichea Uriașă din pământ, apoi Pictorul alb ne îndeamnă să-l ajutăm să-și coloreze lumea în ROGVAIV, weekendul următor e sărbătoare, MiniReactor împlinește 1 anișor! – stăm La Povești cu povestitorii. Încheiem luna în compania Prințului Fericit care împarte gânduri bune și dragoste să ne ajungă o primăvară întreagă!

Mini Reactor este platforma din cadrul Reactor de creație și experiment, destinată copiilor. Este un spațiu alternativ, nou, plin de viață și voie bună, care promovează și susține arta independentă. Aici găsiți în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, tot felul de evenimente destinate celor mici: spectacole de teatru de păpuși, spectacole de magie, storytelling, proiecție de animații, ateliere artistice, educaționale și creative și multe alte surprize!

Spectacolele lunii martie la Mini Reactor

7 martie, ora 11:00 și 12:30
RIDICHEA URIAȘĂ
Recomandat copiilor 3+

Regia: Delia Gavlițchi
Scenografia: Filip Odangiu
Muzica: Corina Sîrbu
Cu: Florina Florian, Ramona Atănăsoaie, Raluca Mara

14 martie, ora 11:00 și 12:30
ROGVAIV
Recomandat copiilor 1+

După un scenariu colectiv
Regia: Delia Gavlițchi
Distribuția: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare
Pictura: Damian Sîrbu

21 martie, ora 11:00 și 12:30
REACTIVAREA – LA POVEȘTI cu povestitorii
Recomandat copiilor: 2+
Moderator: Soarele
Invitați: Madame Pové, Magicianul, Babușka. Cipi, Pictorul alb, Ridichea Uriașă

28 martie, ora 11:00 și 12:30
PRINȚUL FERICIT
Recomandat copiilor 4+
Regia: Vadas Laszlo
Cu: Demeter Ferenc

Atelierele lunii martie la Mini Reactor

Luni și joi, ora 17:00
CURS DE ACTORIE PENTRU COPII – curs săptămânal
Durata: 1h 30 min
Recomandat copiilor 3+

Copiii și Teatrul: prin acest atelier ne propunem să creăm bazele unui proiect de familiarizare a copiilor cu tehnicile specifice actorilor.
Cursul de teatru dedicat celor mici a început în luna februarie. Tot atunci s-au închegat nu una, ci două grupe de prichindei actori. În zilele de luni, de la ora 17:00 se întâlnesc copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani iar în zilele de joi, grupa de copii cu vârste între 8 și 12 ani. Au mai rămas opt ședințe de lucru plus lecția deschisă.
Cuvinte cheie: spontaneitate, concentrare, atenție, energie, joc și joacă!

Următoarele înscrieri vor avea loc la finalul lunii aprilie când vom forma noi grupe pentru cursul din lunile mai-iunie.

Miercuri, ora 18:00
CRIC – CRIC
CREȘTEM ÎMPREUNĂ PAS CU PAS

Durata: 1h
Recomandat copiilor 4+

CRIC – CRIC este un program pentru dezvoltare socială și emoțională a copiilor între 4 și 7 ani, care ne deschide apetitul față de cunoaștere, în care învățăm să fim încrezători și flexibili, creativi și plini de inițiative. Toate acestea se întâmplă alături de un prieten de nădejde, un cățel răbdător și educat care ne va îndemna cu fiecare întâlnire să ne întoarcem spre naturalețea conexiunii dintre om și animal. Spre deosebire de obișnuitele jocuri pe calculator sau plușurile preferate ale copiilor, în cadrul acestui atelier vom avea parte de activități asistate de animale (AAA) dinamice și creative unde copiii vor avea ocazia să interacționeze spontan și autentic cu “personajele vii din povești”.
Scopul programului Cric-Cric este valorificarea propriului potențial prin metode alternative, atelierele adresandu-se atât celor mici cât și celor mari. În cadrul, lor sunteți invitați, părinți și copii, să punem împreună bazele unei evoluții emoționale sănătoase.
Echipa
Pe parcursul atelierelor vom avea alături o echipa interdisciplinară formată din specialisti cu experiență în domeniu. Astfel, aceasta este alcatuită din echipa de terapie asistată de animale, formată din conductor canin și câinele atestat pentru terapie și activități asistate de animale care are rolul de a optimiza interacțiunea om-animal. Psihologul valorifică și facilitează înțelegerea activităților cu scopul de a dezvolta potențialul fiecărui copil. În realizarea programelor creative avem alături de noi și un artist.
În luna martie vom aborda următoarele teme: organizarea – 4 martie, toleranța – 11 martie, comunicarea – 18 martie și emoțiile – 25 martie.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This