1 iunie – Copilărie fericită @ Bastionul Croitorilor

Home $ Cultural $ Expozitii $ 1 iunie – Copilărie fericită @ Bastionul Croitorilor

by | May 26, 2015 | Expozitii

O serie de lucrări ceramice și picturi pe sticlă create de copii va fi expusă la Bastionul Croitorilor, între 1 și 8 iunie. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 2 iunie, începând cu ora 18:00, în aceeași locație.

Lucrările expuse sunt realizate de copii între 3 și 10 ani, participanți la ateleriele de creație din cadrul Clubului Oz, MiniReactor, Caravana Veseliei și comuna Florești, sub coordonarea artistei plastice Liliana Csaki.

În cadrul atelierelor, copii sunt încurajați să își dezvolte  creativitatea, spontaneitatea şi capacitatea de muncă în echipă. Activităţile desfaşurate îmbină armonios creaţia, distracţia, cunoaşterea și încrederea în sine.”, a declarat Liliana Csaki.

Lucrările din ceramică deschid o lume de poveste. Printre temele alese de copii se numără clopoței personalizați în prinți și prințese, castele, dragoni sau cănițe vesele. Aceleași subiecte de basm se regăsesc și în lucrările de pictură pe sticlă. În cadrul atelierelor de pictură și ceramică, participanții sunt îndrumați în aspectele tehnice și încurajați să se exprime liber.

Ne bucură faptul că vedem copiii evoluând de la un atelier la altul, că putem vorbi deja despre o comunitate de părinți și copii adunată în jurul acestui proiect și că am putut deja să realizăm această mică expoziție”, a adăugat Liliana Csaki. „E esențial ca cei mici să își dezvolte creativitatea și să se bucure împreună de rezultatele deosebite pe care le au. Timpul lor poate fi investit în activități care să le stimuleze imaginația, capacitățile de colaborare cu ceilalți copii și pe cele de socializare.”

Expoziţia va fi deschisă pentru public până în data de 8 iunie 2015 şi va putea fi vizitată de luni până vineri, între 10:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este liberă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!