Clujul a devenit, pentru câteva zile, centrul european al statuilor vivante

by | May 27, 2015 | Știri Cluj

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest s-a desfășurat în weekend-ul trecut la Cluj și a adus pe străzile din centrul orașului statui vivante și spectacole stradale din 9 țări europene. Premiul I al competiției de statui vivante a fost obținut de Mime Theatre IF din Ucraina, cu performance-ul Cossacks, în timp ce premiul special al festivalului a fost câștigat de spectacolul companiei grecești Experimental Theater of Thrace, Tea Time Europe, în regia lui Giorgos Zamboulakis.

Premiul II al competiției de statui vivante a mers la performance-ul Devenir la Helenei Reis, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de germanul de origine franceză Christophe Houlier, cu personajul Clod’o. Premiul cel mare al competiției este în valoare de 1500 de euro, în timp ce premiile II și III vin cu un cec de 800, respectiv 500 de euro.

Conform estimărilor organizatorilor, peste 1000 de spectatori au participat, de-a lungul celor 3 zile de festival, la performance-urile artiștilor invitați. Invitații speciali ai evenimentului au fost olandezii de la Beeldje Living Statues, Afke Westdijk și Minco Snijders, care au în palmares titlul de campioni mondiali ai statuilor vivante, obținut în 2014, la Arnhem.

„Ne bucură faptul că am putut să transformăm centrul Clujului într-un loc care să semene cu cel al marilor capitale europene, cu o tradiție mai puternică în teatrul stradal”, a declarat Ștefan Filip, directorul festivalului. „Ne dorim să creăm un punct european important de întâlnire a artiștilor de stradă aici, în orașul nostru”.

Man.In.Fest este unul dintre puţinele festivaluri de teatru stradal din România. Evenimentul a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul teatral naţional creaţii contemporane de renume internaţional, care să familiarizeze publicul din România cu inovaţiile din domeniul artistic existente în afara ţării.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This