O zi cu păsări @ Muzeul Satului

Home $ Cultural $ Expozitii $ O zi cu păsări @ Muzeul Satului

by | Jun 10, 2015 | Expozitii

Societatea Ornitologică Română organizează cea de a doua ediţie a evenimentului „O zi cu păsări în Muzeul Satului” la Cluj Napoca, pe data de 13 iunie. Acţiunea se va desfăşura, ca şi în 2014, în Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia”, de la ora 10,00 până la ora 16,00.

“O zi cu păsări în Muzeul Satului” este un eveniment care a fost gândit pentru toate grupele de vârstă, astfel încât fiecare vizitator să poată lua parte la una din acţiunile pregătite. Copiii au posibilitatea să experimenteze activități dedicate lor, iar prima dintre ele este şi cea mai spectaculoasă, dar şi cea mai cerută, dacă judecăm după entuziasmul stârnit la prima ediţie. Cei mici se vor afla în compania ornitologilor la una din cele mai frumoase părţi ale muncii lor: inelarea păsărilor.

Păsările sunt prinse cu ajutorul plaselor ornitologice, care nu le rănesc, apoi sunt măsurate și cântărite, li se atașează un inel pe picior și sunt eliberate. După inelare, se dă startul celorlalte activități programate în cadrul evenimentului. Copiii pot continua să învețe cu zâmbetul pe buze, prin jocurile special pregătite pentru ei. Voluntarii şi  specialiştii SOR încep ateliere de activități artizanale  și sesiunile informative pentru cei mai mari dintre participanți.

Aceştia, alături de cei mici, pot participa la plimbări tematice, unde pot face observaţii de păsări alături de specialiştii SOR. În limita posibilă, se asigură binocluri, lunete şi identificarea speciilor de păsări care vor fi văzute. Dat fiind că s-a bucurat de aprecieri la precedentul eveniment din cadrul proiectului – „Noaptea Privighetorilor 2015” – expoziţia foto a colegilor de la Rewilding Europe va fi prezentată, din nou, publicului clujean, prin mijlocirea celor de la Muzeul Zoologic Cluj. Principalul scop al evenimentului este să contribuie la formarea unui spirit eco-civic cu ajutorul activităților în aer liber și al informării, pentru a determina o percepție favorabilă a publicului  față de protecția mediului.

Programul evenimentului 10:00 – 16:00 – Inelare păsări, Activități artizanale, Jocuri pentru copii, Înşirat de mărgele, Împâslirea lânii, Observarea păsărilor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!