Requiem Parastas @ Opera Națională

Home $ Articole $ Requiem Parastas @ Opera Națională

by | Oct 24, 2015 | Articole

Requiem Parastas
Un spectacol de o profunzime deosebită în duminica Luminației

”Requiem Parastas pentru soliști, cor și orchestră” este o operă de inspirație neoclasică și este considerată cea mai importantă lucrare a compozitorului Marțian Negrea, precum și o operă fundamentală a muzicii românești, aflată la intersecția inedită dintre tradiția veche românească și tradiția europeană cultă. Fiind interzis de cenzură, Requiem Parastas a fost prezentat pentru întâia oară în fața publicului pe 14 decembrie 1990, la Filarmonica din Cluj-Napoca.

Un sfert de secol mai târziu, opera lui Marțian Negrea revine la Cluj, cu aceeași originalitate și profunzime, alături de o distribuție de înaltă ținută: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Sorana Negrea (invitată), tenorul Cristian Mogoșan, basul Cristian Hodrea și dirijorul Gabriel Bebeșelea, sub bagheta căruia se vor afla Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Caracterul deosebit al operei este completat de scopul nobil al evenimentului ce va avea loc duminică, 1 noiembrie, ocazie cu care toate donațiile colectate vor fi oferite pentru construcția Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX, din Piața Cipariu, Cluj-Napoca. 

Biletele spectacolului pot fi achiziționate de la Agenția teatrală (Piața Ștefan cel Mare, nr 14, de luni până vineri, în intervalul orar 11-17, cu pauză între 14-15) și online, de pe site-ul biletmaster.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!