Andreas Schmidt oferă consultații gratuite la Cluj

Home $ Știri Cluj $ Andreas Schmidt oferă consultații gratuite la Cluj

by | Nov 24, 2015 | Știri Cluj

Asociația de Podiatrie continuă seria evenimentelor dedicate lunii de luptă împotriva diabetului zaharat prin noi acțiuni gratuite, realizate împreună cu un invitat special: podiatrul german Andreas Schmidt. Sunt vizate în primul rând persoanele care suferă de picior diabetic, dar și cele cu diverse alte patologii, precum și persoanele sănătoase care doresc să învețe cum să-și mențină picioarele sănătoase.

Programul examinărilor este următorul: joi, 26 noiembrie, între orele 10 și 17.00, la Centrul Medical de Podiatrie; vineri, 27 noiembrie, între orele 10 și 12, la Secția de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca; între orele 15 și 19 la Centrul Medical de Podiatrie; sâmbătă, 28 noiembrie, între orele 10 și 15, la Centrul Medical de Podiatrie.

Alături de examinările de picior diabetic, Asociația de Podiatrie oferă și testări de glicemie, realizate cu aparatură pusă la dispoziție de BioExpert, reprezentantul Fora în România, și evaluarea calitativă a riscului cardiovascular cu echipament AGE Reader. Toate procedurile sunt gratuite și vor fi efectuate pe bază de programare prealabilă la Centrul Medical de Podiatrie de pe strada Iuliu Moldovan, nr. 10. Programările se pot face la numerele de telefon 0742.222.353 și 0364.805.701.

Prin aceste acțiuni, Asociația de Podiatrie se implică în lupta împotriva diabetului, desfășurată pe tot mapamondul în luna noiembrie – 14 noiembrie este Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului. „În luna de luptă împotriva diabetului, Asociația de Podiatrie realizează o serie de acțiuni de prevenție împreună cu centre medicale clujene. Dorim să atragem atenția asupra urmărilor grave pe care diabetul le poate dezvolta și care pot duce la afecțiuni majore ale picioarelor. De asemenea, dorim să educăm populația în ceea ce privește îngrijirea corectă a picioarelor și să demontăm mituri care pot crea afecțiuni ale membrelor inferioare”, a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.

Piciorul diabetic este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului zaharat, care în absența unei îngrijiri corespunzătoare poate duce la amputații. În România sunt efectuate în fiecare zi în medie 62 de amputații survenite în urma complicațiilor cauzate de diabet, afecțiune de care suferă aproximativ 2 milioane de persoane cu vârsta între 20 si 79 de ani, potrivit Studiului Epidemiologic PREDATORR.

Podiatrul are un rol esențial în îngrijirea persoanelor cu diabet, astfel că includerea acestuia în echipa medicală de îngrijire este absolut necesară. Potrivit Federației Internaționale de Diabet, până la 85% din cazurile de amputații la persoanele cu diabet ar putea fi evitate dacă acestea ar beneficia de asistență podiatrică. Printre atribuțiile podiatrului se numără aprecierea factorilor de risc de la nivelul picioarelor, screeningul de neuropatie și arteriopatie, realizarea educației specifice picioarelor, evaluarea încălțămintei și oferirea tratamentului de prevenire și a tratamentului specific piciorului diabetic.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!