Competiția pentru care barmanii se pregătesc toată cariera lor: World Class

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Competiția pentru care barmanii se pregătesc toată cariera lor: World Class

by | Nov 29, 2015 | Cum a fost la, Recomandări

Recent a avut loc lansarea celei de-a treia ediții a competiției internaționale Diageo Reserve World Class în România, atât la București, cât și la Cluj. Peste 100 de barmani au participat la cele două evenimente și au răspuns provocării, fiind puși față în față cu Paul Sfîrlea, câștigătorul competiției de anul trecut, și cu Tim Etherington Judge, ambasador global atât al competiției cât și al mărcii americane de bourbon, Bulleit. Acestora li s-au prezentat modul în care a decurs evenimentul de anul trecut, provocările pentru anul acesta, mecanismul concursului și cateva tips&tricks care le vor asigura celor mai devotați un loc fruntaș în competiție.

Există două tipuri de competiții pentru barmani: toate celelalte și World Class.
Nu este o simplă competiție de bartending, ci un etalon în domeniu, ce provoacă barmanii din toată lumea să-și depășească limitele, stabilind cel mai important top internațional. Ne putem mândri cu faptul că edițiile precedente au fost câștigate de către Aida Aishor (Submarine) și Paul Sfîrlea (Charlie), doi barmani ce lucrează în prezent în Cluj, care de altfel se regăsesc în Top 20 mondial.
Dacă pentru o competiție, un barman se pregătește o lună, pentru World Class se pregătește toată cariera.

A fost al treilea eveniment World Class la care am participat, iar după primele două experiențe abia așteptam această ediție. Am avut ocazia să-i văd în acțiune pe Aristotelis Papadopoulous, un guru al bartendingului mondial, și pe David Rios, cel mai bun barman din lume în 2013 în cadrul competiției Diageo Reserve World Class, iar de data aceasta pe Tim Etherington Judge – ambasador Global Reserve.
Nu știu să existe alte astfel de oportunități pentru barmanii români, să primească sfaturi de la cei mai buni din domeniu la nivel internațional în cadrul unor evenimente dedicate exclusiv lor, încurajându-i să evolueze și să dezvolte industria în care activează. Se pare că munca lor este din ce în ce mai apreciată, astfel că brandurile de băuturi investesc tot mai mult în dezvoltarea culturii de fine drinking. Noi, ca și consumatori, nu putem decât să ne bucurăm de asta și să ne lăsăm influentați, educați corect pentru un consum responsabil.

Wolrd Class încheagă toată comunitatea de barmani la nivel național. Toți sunt colegi, prieteni și se respectă între ei. Un exemplu foarte bun vine din partea Clubului Barmanilor Brașoveni, care s-au prezentat la Cluj cu tricouri pe care scria #Respectăm Cluju’.

Comunitatea barmanilor clujeni este una închetată de ani buni, iar prin faptul că s-au susținut între ei și au făcut schimb de informații a rezultat un număr mare de barmani clujeni apreciați, cu titluri importante, atât individual cât și ca echipă. Pe lângă asta, Breasla Barmanilor care activează de ~un an și care nu mai poate fi considerat doar un proiect local.

Împreună pot fi o voce puternică și pot influența într-un mod corect ce produse ajung în paharele noastre și să ridice nivelul bartendingului în România. Noi putem să-i susținem și să le apreciem munca.

Pe lângă informațiile și insight-urile cu care am rămas de acolo, am plecat cu o și mai mare încredere în barmani, văzând interesul lor pentru a se autodepăși. Anul viitor sunt șanse mari ca trofeul World Class să ajungă tot la Cluj, iar România să fie reprezentată la Miami de către un barman clujean. Partea și mai bună este că orașul nostru este din ce în ce mai vizibil la acest capitol, astfel că, din ce am înțeles, vom avea finala World Class la Cluj.

Nu putem decât să ne bucurăm și să le urăm succes!
#sustinbarmaniiromani

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!