Henna – Arta Picturii Corporale @ Bookstory

Home $ Articole $ Henna – Arta Picturii Corporale @ Bookstory

by | Feb 29, 2016 | Articole

Henna – Arta Picturii Corporale

În cadrul unui atelier practic de tatuaje semipermanente cu pastă de Henna, participanţii se vor bucura de surprizele pregătite de Radu Mureşan, un ilustrator şi grafician ce tatuează cu henna de caţiva ani. Radu va încerca să realizeze câteva dintre modele prezentate în carte, modele care se remarcă prin fineţea şi armonia designului.

Henna este una dintre cele mai vechi produse de frumuseţe şi cosmetică din lume, artă pictării cu henna practicându-se de mai bine de 5000 de ani în India, Africa şi Orientul Mijlociu. Tatuajele Henna, tradiţional cunoscute sub numele de Mendhi, sunt o metodă de exprimare folosită în special cu prilejul nunţilor, dar şi în alte situaţii, fiind mijloace de transmitere a unor mesaje, alteori modalităţi de împodobire a diverselor părţi ale corpului, în scopuri pur estetice. Mendhi este o artă plurivalentă ce are numeroase aplicaţii pe variate suprafeţe (lemn, piele şi alte obiecte de decor).

Cei prezenţi sunt încurajaţi să creeze fiecare în parte un model individual şi să exprime prin intermediul desenelor mesaje personalizate. Nu ai nevoie de profunde cunoştinţe de arte vizuale şi nici de abilităţi de pictor. Doar de idei neobişnuite şi de curajul de a te lăsa pradă unei activităţi captivante, creative, care induce o stare de linişte şi combate stresul.

În ziua lansării, cartea Henna va avea o reducere de 20%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!