Recital de pian @ Academia de Muzică

Home $ Articole $ Recital de pian @ Academia de Muzică

by | Apr 1, 2016 | Articole

Recital de pian Cătălin Șerban

Născut în București în anul 1979, pianistul Cătălin Șerban este absolvent al Liceului de Muzică George Enescu, la clasa de pian a prof. Constatin Nițu. În anul 1997 își începe studiile la Universitatea de Arte din Berlin, sub îndrumarea profesorilor Martin Hughes și Laszlo Simon. În anii următori va participa la cursurile de măiestrie conduse de profesorii Claude Frank, Georgy Sebok, Theodor Paraschivesco, Elena Lapitskaja și Pascal Devoyon.

Ca solist și partener în ansambluri camerale, Cătălin Șerban susține recitaluri în Germania, Italia, Franța, Elveția, România și participă la
diverse festivaluri în Germania, printre care Brahms- Wochen în Lübeck, Fränkische Musiktage și Musiksommer Oberstdorf în sudul Germaniei și Piano City în Berlin; concertează ca solist cu orchestre precum Nordwestdeutsche Philharmonie în Bremer Glocke, Sinfonie Orchester
Berlin în sala de muzică de cameră a filarmonicii din Berlin, Filarmonica din Constanța sau cu Orchestra de tineret din Basel în Stadtcasino Basel.

Cătălin Șerban și-a stabilit centrul activității artistice la Berlin, susținând recitaluri pe scene ale Universității de Arte, Institutului Cultural Român, Chamäleon Theater, Studio Niculescu, Pianosalon Christophori, Russisches Haus. În București își face apariția în ultimii ani în recitaluri la Ateneul român, Muzeul George Enescu, Palatul Suțu, Universitatea de muzica Bucuresti. În privința afinităților stilistice, Cătălin Șerban se axează în ultimele apariții pe linia romantică, dovedind predilecție pentru Schubert și Chopin, dar și pentru Rachmaninov, Skriabin sau Ravel.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!