Iubire imposibilă @ Cinema Mărăști

Home $ Cinema $ Iubire imposibilă @ Cinema Mărăști

by | Apr 1, 2016 | Cinema

Vizionarea filmului “Iubire imposibilă”

Între orele 18.00– 20.00 va fi organizată o seară de film tematic, la Cinema Mărăști. Va fi vizionat filmul “Iubire Imposibila”, o poveste inspirata din viata a doi tineri cu Sindrom Asperger, o forma de autism, a caror disfunctionalitati emotionale ameninta sa saboteze inceputul relatiei lor romantice.

Intrarea este libera.

În zilele noastre mulţi oameni ştiu câte ceva despre autism, dar foarte puţini înţeleg exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi a unei persoane cu autism. Discriminarea şi lipsa de înţelegere cu care se confruntă zilnic sunt unele dintre cele mai importante probleme. Înţelegerea acestor persoane ar fi primul pas în crearea unei societăţi mai incluzive şi mai tolerante. 

În România, încă nu avem o legislație clară, unitară, care să reglementeze drepturile persoanelor cu autism, încă nu există o infrastructură solidă de servicii și intervenții specializate care să le ajute să-și crească abilitățile pentru a fi autonome și nu există nici disponibilitatea alocării fondurilor necesare dezvoltării acestor servicii. Copiii și tinerii cu autism încă au acces limitat la învățământul de masă.

Evenimentul face parte din seria celor dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, 1 aprilie.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!