Bega Blues Band @ Academia de Muzică

by | Apr 20, 2016 | Articole

Bega Blues Band

Joi va avea loc cursul de Estetica Jazzului într-o ediţie specială prilejuită de Săptămâna Aprecierii Jazzului. Astfel, va avea loc recitalul susţinut de Bega Bluess Band (Timişoara), precedat de o discuţie moderată de conferenţiar universitar doctor Virgil Mihaiu.

Bega Blues Band, cea mai longevivă şi titrată trupă de blues jazz din ţară, este deţinătoare a Diplomei de Excelenţă, acordată de Primăria Timişoarei şi a este declarată cea mai bună formaţie de blues jazz din România. Trupa, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa (decedat acum cinci ani), îşi continuă traiectoria artistică, la standardele de exigenţă cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o.

Johnny Bota şi Lică Dolga, cei care au mai rămas din trio-ul iniţial Bega Blues Band au chemat alături de ei muzicieni din generaţii diferite, alături de care au participat la numeroase festivaluri, emisiuni radio şi TV din România şi din străinătate. Componenţa actuală a formaţiei este Maria Chioran- voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat şi percuţie, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas, Lică Dolga – tobe. Valoarea artistic a grupului Bega Blues Band este atestată şi prin obţinerea Premiului de Jazz al Uniunii Compozitorilor şi al Fundaţiei Muzza pentru Cea mai bună formaţie a anului şi prin nominalizarea CD-ului „Zboina neagră – In memoriam Kamo” la Discul Anului.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This