Dramaturgiile corpului @ The Box

Home $ Articole $ Dramaturgiile corpului @ The Box

by | May 16, 2016 | Articole

Dramaturgiile corpului
20-22 mai

Workshop-ul este destinat tuturor celor interesaţi de fenomenul artelor performative şi artiştilor în domeniu. Punctul central al workshopului o reprezintă dramaturgia care nu ține numai de modul în care este scris un text, numai de funcția narativă, ci mai ales de interactivitatea dintre toți cei care fac să existe un fenomen artistic: artiștii (regizorii, actorii, scriitorii, muzicienii, coregrafii, scenografii etc.) și spectatorii. Participanţii vor avea posibilitatea să acceseze cunoştinţe în domeniu, să vizioneze materiale ale unor artişti renumiţi la ora actuală, dar şi să înţeleagă mai bine relaţia dintre rolul dramaturgului şi expresivitatea corporală a performerului.

Gina Șerbănescu este Doctor în Filosofie, titlu obținut la Universitatea București. Este cronicar de artele spectacolului pentru Dilema veche, Observatorul Cultural, Teatrul azi, Scena.Ro, Art Act Magazine, LiterNet.ro. A participat la programul Moving Dialogue New York, un schimb cultural între artiștii români și cei americani, inițiat de  Dance Theatre Workshop, Gabriela Tudor Foundation și Movement Research New York.

Evenimentul se va desfăşura la THE BOX (Calea Moţilor, nr. 39, ap. 4, et. 1 – cu intrare din str. Iuliu Haţieganu), în intervalul orelor 11 – 15, în datele de 20, 21 şi 22 mai.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!