Squash It – Un loc potrivit pentru a practica cel mai sănătos sport

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Squash It – Un loc potrivit pentru a practica cel mai sănătos sport

by | Jun 24, 2016 | Cum a fost la, Recomandări, Sport

V-ați obișnuit deja ca recomandările noastre să atingă cam toate aspectele vieții într-un oraș mare. De la restaurante, baruri, petreceri, conferințe sau festivaluri până la locuri de (re)descoperit și opțiuni de petrecere al timpului liber. Însă nu ne limităm la a vi le prezenta, ci le și încercăm, pentru a vă povesti experiențe.

Așadar, dacă acum ceva timp vă spuneam unde puteți juca squash în Cluj, ieri chiar am fost să încerc pentru prima dată sportul ăsta la Squash It, în Piața 1 Mai, zonă industrială a orașului unde poți ajunge cu ușurință.

Încep prin a explica exact cum găsiți locul. La prima vedere, pare amplasat in the kingdom far far away, dar e chiar ușor de ajuns. Eu am ales busul, capătul liniei 1 fiind la aproximativ 3-4 minute de mers pe jos până la intrarea în sala de joc. Dacă alegeți aceeași variantă (sunt și alte autobuze care garează acolo), veți observa la coborâre că vă aflați la Clujana. Reperați sensul giratoriu și luați dreapta ca direcție (pe Tăbăcarilor, apoi pe strada dintre magazinul ABC și autoservire) de mers cca 100 de m, de unde deja semnalistica e vizibilă. Urmați indicatoarele, iar destinația o veți recunoaște după bannerul personalizat.

La intrare vă întâmpină o atmosferă relaxată și un desk de la care puteți afla toate informațiile de care aveți nevoie. Odată efectuată plata rezervării sau validarea abonamentului, primiți cheia de la vestiar pentru a vă putea pregăti de joc (curate, dotate cu dulăpioare, toaletă și duș). La ieșire, completați echipamentul cu mingea și racheta de joc pe care le primiți tot de acolo.

Sala se rezervă pentru două persoane, iar dacă nu știți regulile, nu vă faceți griji, căci cei de acolo vi le explică și sunt extrem de simple. Pe scurt, în imagini vedeți câteva chenare și linii pe perete. Prima servă începe în partea stângă a terenului, din chenarul mic, iar mingea trebuie direcționată între cele două linii de pe peretele din față în așa fel încât la cădere să ajungă în dreptunghiul mare din partea dreaptă a sălii. Mingea nu trebuie să atingă mai mult de o dată podeaua.

Jocul e mai simplu decât credeam, atât ca reguli, cât și ca efort fizic depus. Nu trebuie să ai mare putere în brațe pentru serve, chiar este destinat tuturor. Tarifele sunt de 50 RON/h între 7 a.m. -4 p.m. și 70 RON/h după această oră, până la 11 p.m.
Sunt disponibile abonamente de 5 sau 10 ore, valabile 5 săptămâni, și costă între 200 și 450 RON. Apa este la discreție, însă în limita stocului disponibil. Dacă nu vreți apă, mai sunt câteva opțiuni în tonomatul de la intrare; răcoritoare și cafea (5 lei), energizant (6 lei), ceai (4 lei)

Ar mai fi nevoie să știți că sunt 3 săli disponibile, însă una este în renovare momentan, iar rezervările trebuie făcute în avans la numărul 0746 351 911. În rest, luați-vă prietenii și mergeți la squash! Poate faceți o pasiune pentru asta și ajungeți să vă înscrieți și la competiții.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!