6 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 6 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 29, 2016 | Recomandări

Luni a avut loc deschiderea oficială a festivalului Jazz in the Park, semn că tot restul săptămânii va sta sub semnul său. Însă chiar dacă acesta este evenimentul principal al acestei perioade, nu este singurul motiv pentru care să nu stăm în casă. Am revenit, așadar, cu recomandările pentru zilele următoare.

Bucură-te de jazz pe malul Someșului.
Miercuri și joi ai ocazia de a te relaxa pe Plaja din Grigorescu în ambientul creat de muzica live angrenată în concursul Jazz in the Park. Vor concerta trupe românești și din străinătate, iar concertele încep la ora 16.00. Participanții vor putea juca minigolf și alte jocuri puse la dispoziție de Happy Color, în timp Fanstasmagia aduce magie și povești. După terminarea concertelor ale căror detalii le găsești aici, programul continuă cu Jam Session la Colin’s Gastro Bar.

Ce faci după job? #chill #riverside #jazzinthepark #haipemal #jazzintheparkcluj #jazzcluj #lajazznuploua

A photo posted by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Retrăiește jocurile copilăriei.
De-a v-aţi ascunselea, leapșa, șotron, mimă, țară, țară, vrem ostași!, rațele și vânătorii ori mafia sunt doar câteva dintre jocurile pe care cu siguranță ți le amintești cu plăcere ca reper al unei copilării fără griji. Credeai că nu le mai poți juca, odată cu vârsta adultă? Nimic mai neadevărat. În fiecare joi sunteți așteptați în Parcul Central pentru o porție de relaxare după muncă ori învățat. Detalii aici.

Nu te supăra frate #nutesuparafrate #jocurilecopilariei #urbanplace #oradea #boardgames

A photo posted by Cos (@cos.pop) on

Încearcă cel mai sănătos sport.
Squash-ul a fost desemnat în 2003 de revista Forbes drept cel mai sănătos sport, datorită rezistenței cardiorespiratoriii, intensității solicitării masei musculare, caloriilor arse, flexibilibilității și riscului redus de accidentare. Iar cum recent am aflat că se poate juca și în Cluj (și v-am arătat și vouă unde), am mers să văd și despre ce e vorba la Squash IT. Ceea ce vă încurajez și pe voi să faceți, poate vă descoperiți o pasiune nouă. Despre întreaga experiență și locul ăsta potrivit unde poți încerca sportul am scris aici.

#squash #european #teams #championship #bucharest #romania #instagram #instalike #instapicture

A photo posted by Edi (@squashmania.ro) on

Ia parte la o experiență inedită.
Cultură-n șură este un proiect care transformă curți tradiționale în scene de teatru autentice. Își propune reintroducerea comunităților de la sat pe harta culturală, astfel încât îți oferă oportunitatea de a vedea o piesă de teatru în șura unor săteni. Piesa „Fisura” de Flavius Lucăcel se va juca duminică în comuna Râșca din județul Cluj (în curte la Viorel a lu’ Boașcă), iar intrarea este liberă. Detalii despre program, distribuție și scopul proiectului găsiți aici.

#lovethisplace #soulplace ?

O fotografie postată de Romania | Cluj-N. (@rominagligan) pe

Aplaudă spectacole de operă în aer liber.
Recent, Parcul Central s-a dovedit neîncăpător pentru primul spectacol din microstagiunea Operei Naționale Cluj-Napoca. Mii de suflete au înconjurat scena pe care balerinii și balerinele au adus la viață Lacul Lebedelor chiar acolo, pe lacul Chios. Acum e rândul Pieței Unirii să se lase ofrandă culturii și să găzduiască ultimele două spectacole în aer liber, Nabucco și La Negra Noche, ce vor fi puse în scenă sâmbătă și duminică. Evenimentul aici.

#lacullebedelor #operaaperta #baletinaerliber #cluj #parculcentral #opera #seintamplaincluj

A photo posted by Anca Gadalean (@gadaleananca) on

Susține comunitatea locală prin înot.
În 2 iulie se desfășoară Swimathon-ului, unde poți să susții cauza favorită ori să le faci galerie prietenilor care înoată! Intrarea este liberă pe toată durata zilei la bazinul “Complex de Natație Universitas”, căci miza nu este neglijabilă – premii pentru primele trei proiecte care aduc cel mai mare număr de susținători la bazin. Proiectele înscrise în competiție le puteți găsi pe pagina evenimentului, adică aici.

Today is a good day for social causes. #swimathoncluj #sohappy

A photo posted by Erika Kramarik (@sketching_eri) on

În rest, profitați de ultima săptămâna a lunii iunie, de concertele Jazz in the Park (nu uitați de ghidul complet & de fondul cu același nume, ce susține arta experimentală) și de vremea frumoasă de care oamenii de la Fapte au parte mereu. Așadar, unde ne vedem zilele acestea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!