Ghidul #clujlife pentru Jazz in the Park

Home $ Articole $ Recomandări $ Ghidul #clujlife pentru Jazz in the Park

by | Jun 23, 2016 | Recomandări

Mulți dintre cei nou adoptați de Cluj nu știu că Parcul Central nu a fost dintotdeauna o locație importantă pentru organizarea de evenimente. Însă acum câțiva ani (am mai folosit expresia asta și o vom mai folosi), parcul a fost redat clujenilor și de atunci oamenii de bucură de festivaluri, concerte, expoziții în aer liber, cărți citite în hamace și câte și mai câte.

Iar numai mâine nu-i poimâine – a se citi luni – și ne vedem la Jazz in the Park, evenimentul care a făcut acest lucru posibil! Așadar, astăzi venim în întâmpinarea voastră cu ghidul complet de festival.

Când?
Între 27 iunie și 3 iulie, Jazz in the Park dă startul festivalurilor de vara aceasta.

Unde?
Cum deja am dat un indiciu la început, Parcul Central este locul în care se vor desfășura marea parte a concertelor. 3 zile de vor desfășura aici, 3 zile se vor desfășura pe malul Someșului, iar o zi o vom petrece în curtea Muzeului de Artă.

Ne place aici. #AMR 31 zile până la #jazzintheparkcluj

A photo posted by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Cum ajung acolo?
Site-ul CTP te ajută să găsești autobuzele sau tramvaiele care trec prin zonă, în principiu cele care tranzitează cel mai des acest perimetru de oraș (Parcul Central) sunt 30 și 101. De lângă parc ajungem la râu (în zona plajei Grigorescu), deci indicațiile sunt aceleași, iar Muzeul de Artă îl găsim în Piața Unirii. Nu uita de aplicaţiile de transport recomandate aici care se vor dovedi din nou utile, atât pentru mașină sau taxi, cât și pentru mersul pe jos.

Am nevoie de bilet?
Nu ai nevoie de bilet. Participarea la festival este gratuită și intrarea liberă la toate evenimentele, mai puțin la concertul de deschidere susținut de Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet. Prețul acestora la presale (tipul pe care îl mai puteți achiziționa astăzi) este de 50 de lei și se găsesc pe biletmaster.ro.

Cum mă pot implica?
Voluntarii au fost deja selecționați, iar pentru aplicații v-am recomandat deja să vă înscrieți când am realizat ghidul pentru Picnic in the Park. Au rămas participarea și promovarea, ambele merită la fel de mult atenția venită din partea voastră, dar cel mai important poți susține Fondul JITP printr-un bilet neobligatoriu.

Last night @ jazz in the park #cluj #clujlife #jazzintheparkcluj

A photo posted by Sorana Princess Consuella (@soranaconsuela) on

Pot veni cu snack-uri și jocuri de acasă?
Cum am mai spus, cu siguranță vei găsi și acolo, însă nu-ți va lua nimeni nimic din mână. Jocurile sunt binevenite, la fel și păturile sau hamacele. Orice crezi că îți va desăvârși timpul petrecut în cadrul festivalului.

Ce o să pot face în fiecare zi?
Vei putea lua parte la superbele concerte de jazz cu Hindi Zahra, AaRON (care vin pentru prima dată în România. poți citi un interviu cu ei aici), Kovacs, Neil Cowley Trio, Naked, Bogdan Vaida, Ours Samplus, Blazzaj, Platonic Band. Parcul va avea 3 scene: una principală, una secundară și Classic Stage, scenă dedicată muzicii clasice. În weekend concertele încep de la ora 12, iar vineri la ora 18. Pe malul Someșului ne întâlnim marți, miercuri și joi între 16-22.

Te mai așteaptă proiecții de filme, jocuri pentru copii, tiroliană, escaladă, minigolf, lansări de carte, expoziții de pictură și sculptură, workshopuri și prezentări de modă.

program-jazz-in-the-park

Așadar, rămâne să ne vedem la Jazz in the Park pentru o porție bună de creativitate, libertate și improvizație pe acorduri de muzică jazz. Voi ați marcat deja perioada în calendar?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!