Day in the park @ Parcul Armătura

Home $ Articole $ Day in the park @ Parcul Armătura

by | Aug 5, 2016 | Articole

Evenimentele culturale ajung la periferia Clujului. Jazz in the Park te invită duminică în Parcul Armătura la Day in the Park

Echipa Jazz in the Park îi invită pe clujeni să (re)descopere unul dintre parcurile uitate ale orașului, în cadrul evenimentului Someș 2021: Sunt Riveran. În zona Gării, acolo unde începe Clujul industrial, evenimentele culturale sunt inexistente. Acest lucru se va schimba duminică, 14 august, când organizatorii Jazz in the Park îi așteaptă pe clujeni, cu mic cu mare, la o zi în Parcul Armătura, parc situat între două cursuri de apă – Someșul Mic și Nadășul – pe strada Oașului. „Parcul Armătura nu a mai fost niciodată folosit pentru un eveniment. Locul marchează începutul unei zone mai puțin populare din Cluj, în care nu se prea întâmplă astfel de acțiuni. Asta ne-a cucerit. Spațiul e foarte frumos și sperăm ca prin acest eveniment parcul să primească mai multă atenție. Vom interveni aici minimalist, prin toaletarea spațiului și vom încerca să valorificăm o zonă cu acces la apă. Mai multe nu zic. Vă așteptăm în Parcul Armătura”, afirmă Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Evenimentul va include muzică bună, competiții de streetball și zone de relaxare cu hamace și pături.

day in the park

Cine cântă la Someș 2021: Day in the Park
Programul evenimentului Someș 2021: Day in the Park va începe duminică 14 august de la ora 16:00 și va continua până după lăsarea întunericului. Participanții se vor putea bucura de muzica celor de la Moonlight Breakfast, FUNKorporation, Les Nuages și Matei Codreanu.
Moonlight Breakfast este una dintre cele mai în vogă trupe românești. Muzica lor e un mix de soul, funk, punk, electro, jazz și dance. Au mai concertat la Jazz in the Park în 2014 și la Picnic in the Park în 2015 și s-au bucurat de un mare succes.
Les Nuages este un quartet format din absolvente ale Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Membrele formației cântă la vioara I, vioara a II-a, violă și violoncel. FUNKorporation interpretează piese cu cadențe interioare funky, soul melancolic, asezonate cu sunete de clarinet și trombon. Matei Crețiu-Codreanu este un tânăr talentat, pasionat de jazz și muzică ușoară. A studiat violoncelul, a învățat singur să cânte la chitară și cântă la saxofon tenor.

harta Day in the Park

Someș 2021: Day in the Park este unul dintre evenimentele prin care Asociația Cluj 2021 marchează depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană. „Am răspuns pozitiv la invitația din a face parte dintr-un proiect al asociației care luptă pentru Cluj în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană fiindcă ne dorim să susținem inițiativa și să fim alături prin ceea ce știm face mai bine”, afirmă Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.
Day in the Park este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!