Bienala Naţională de ceramică-sticlă-metal “Metafore Incandescente”

Home $ Cultural $ Expozitii $ Bienala Naţională de ceramică-sticlă-metal “Metafore Incandescente”

by | Oct 10, 2016 | Expozitii

O nouă întâlnire cu coacerile „Metaforelor Incandescente” se pregăteşte intens la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cea de-a VI-a ediţie a Bienalei Naţionale de ceramică, sticlă şi metal.

metafore-incandescente

Bienala este rodul colaborării dintre Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design Cluj, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Cluj şi Fundația CeramArt, fondată de o parte dintre dascălii catedrei ceramică-sticlă-metal și implicată în organizarea și desfășurarea simpozioanelor și bienalelor naționale și internaționale de profil, desfășurate la Cluj-Napoca începând încă din 1996.

Incandescența metaforică a toamnei expoziționale clujene, urmând a se desfășura și în acest an pe simezele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, impregnate de gloria zbaterilor istorice și dureroaselor contorsiuni contemporane, se face simțită. Sperăm ca ea să-ncarce cu consistența emoției estetice dată de vioiciunea creativă a expozanților sufletele unui public avid de frumos, în pragul unei ierni previzibile, posibil apăsătoare și disconfortantă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!