Poze: Nigel Kennedy @ Sala Polivalentă

Home $ Articole $ Poze: Nigel Kennedy @ Sala Polivalentă

by | Oct 21, 2016 | Articole

Nigel Kennedy – o călătorie muzicală unică pe celebrele „Anotimpuri” ale lui Antonio Vivaldi

Iubitorii muzicii clasice, jazz sau rock s-au întâlnit miercuri seara, 19 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru a-l asculta pe Nigel Kennedy, unul dintre cei mai cunoscuți și talentați violoniști contemporani. Cunoscutul artist britanic, a împărtășit spectatorilor frumusețea muzicii printr-o călătorie în universul său muzical unic și nonconformist.

Spectatorii nerăbdători să-l întâlnească pe Nigel și-au făcut apariția la Sala Polivalentă începând cu ora 19:00, iar puțin după ora 20:00 s-au auzit și primele acorduri la vioară, moment în care pe scena și-a făcut apariția compozitorul și violonistul britanic în acompaniamentul unei orchestre formate din 30 de muzicieni. Îmbrăcat în stilul său nonconformist și plin de energie, Nigel Kennedy a reușit să creeze o legătură cu publicul încă de la începutul spectacolului prin simplitatea și umorul britanic caracteristic.

Concertul a fost format din două parți, iar în prima partea a spectacolului, care a durat aproape două ore, Nigel a „presărat” și momente de umor englezesc spre deliciul persoanelor prezente în sală, publicul bucurându-se de celebrele și mult așteptatele „Anotimpuri” ale lui Antonio Vivaldi.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, Nigel Kennedy a revenit pe scena cu zâmbetul pe buze și la fel de binedispus. Cele Patru Anotimpuri ale lui Vivaldi au răsunat plăcut, aducând parcă fericirea pe fețele celor prezenți, artistul reușind să facă trecerea de la „Primăvara” suavă și optimistă la „Iarna” dramatică și explozivă printr-o ingeniozitate aparte și o emoție greu de descris. Prin paleta tonală, instrumentele diferite și acompaniamentul ochestrei compuse din 30 de muzicieni, spectatorii au avut parte de o frumoasă călătorie muzicală.

Nigel Kennedy – The New Four Seasons s-a încheiat cu un bis format din două melodii, în aplauzele publicului care îl aclama pe artist. Nigel Kennedy a însemnat simplitate și armonie, a fost un spectacol impresionat care încununează cu succes munca artistului.

Galerie foto:
Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!