Olimpiada CuGeT își alege câștigătorii celei de-a doua ediții

Home $ Știri Cluj $ Olimpiada CuGeT își alege câștigătorii celei de-a doua ediții

by | Nov 24, 2016 | Știri Cluj

Dacă sunteți fanii emisiunilor de cultură generală și v-ați întrebat mereu cum se simt emoțiile și suspansul din sală, Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj vă invită să faceți parte din public la finala celei de-a doua ediții a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT! Evenimentul cu intrare liberă va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 10:30, în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Finala se va desfășura sub forma unei emisiuni-concurs de cultură generală.

Finala olimpiadei CuGeT este momentul cel mai spectaculos din întreaga competiție. Împreună cu echipa co-producătorului competiției, TVR Cluj, am pregătit un show pe cinste, plin cu întrebări de cultură generală inedite și momente surpriză, ca să oferim publicului din sală și finaliștilor o experiență de neuitat – a declarat Mihaela Rus, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Finala se va desfășura succesiv pentru cele trei grupe de vârstă: grupa G1 (clasele a IX-a și a X-a), grupa G2 (clasele a XI-a și a XII-a) și grupa G3 (tinerii între 18 și 25 de ani). Competiția aduce premii consistente în bani pentru cei 51 de finaliști: câștigătorii vor primi câte 2.500 de lei (locul 1 pentru fiecare categorie de vârstă), 1.500 de lei (locul 2) și 1.000 de lei (locul 3).

finalistii-primei-editii-a-olimpiadei

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni se află la a doua ediție, la care s-au înscris 25 de licee din municipiul Cluj-Napoca, pentru care în prima etapă s-au distribuit 8.000 de chestionare. În paralel, tinerii clujeni cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani s-au înscris în competiție prin intermediul site-ului cuget.afacj.ro. Dintre participanți, 51 de tineri s-au calificat în etapa finală.

Prima ediție CuGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată. Zece dintre finaliștii primei ediții s-au calificat și în finala de sâmbătă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!