5 activitati care contribuie la dezvoltarea copiilor vostri

Home $ Diverse $ 5 activitati care contribuie la dezvoltarea copiilor vostri

by | Mar 21, 2017 | Diverse

Dragi mamici, toata lumea stie cat va este de greu sa va ocupati de bebelusii vostri care, de altfel, au nevoie de atentia voastra 24 de ore din 24. La asta se adauga si faptul ca timpul trece uimitor de repede, ceea ce inseamna ca, in curand, micutii vostri se vor ridica din patut in picioruse si se vor agata de toate cablurile si jucariile care le ies in cale. Ei bine, pentru etapa aceasta trebuie sa va pregatiti corespunzator.

Iata 5 lucruri pe care sa le faceti alaturi de micutii vostri

Este incredibila evolutia unui copil, mai ales in primii ani de viata si, cu siguranta, orice mamica poate confirma cat de schimbati sunt micutii lor dupa doar 12 luni de la nastere. Ganditi-va numai la faptul ca, daca la inceput un bebelus este incapabil sa isi controleze miscarile, odata cu trecerea timpului, acesta va reusi sa stea in sezut, sa se ridice in picioare si sa faca primii pasi fara ajutorul parintilor. Si, mai mult ca sigur, nu veti realiza cand se vor intampla toate aceste lucruri.

De aceea, este indicat sa fiti cat mai pregatite si sa intelegeti ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, iar sustinerea parintilor in tot acest proces este deosebit de importanta.
Pentru inceput, iata 5 activitati pe care sa le bifati in ceea ce priveste programul zilnic al nazdravanilor vostri. Trebuie sa stiti ca toate joaca un rol important in evolutia armonioasa e micutilor, intrucat ele vizeaza dezvoltarea emotionala, motrica, a atentiei, dar si a vorbirii bebelusilor.

1. Cu siguranta, majoritatea zilelor insorite vi le petreceti in parc, plimband caruciorul micutului atras de tot ceea ce se afla in jurul sau. Deja e apt pentru joaca, a facut primii pasi si ii place foarte mult sa fie inconjurat de copii de varsta lui. Ei bine, profitati de vremea frumoasa si alternati joaca de acasa cu iesirile in parc cu tricicleta, caci in acest fel, contribuiti la dezvoltarea abilitatilor motorii ale micutilor vostri. Exista in magazine o paleta larga de triciclete special concepute pentru copiii care nu pot pedala singuri si care au nevoie de ajutor in acest sens. Puteti alege o tricicleta cu maner reglabil, care poate fi detasabil in momentul in care micutii sunt pregatiti sa pedaleze singuri. Cu un sigur click aici veti gasi propuneri interesante atat pentru sesiunile de joaca de afara, cat si pentru momentele de distractie din casa.

2. Cand vine vorba de atentie, ei bine, ar trebui sa stiti ca micutii nu se pot concentra prea mult pe o singura activitate, caci isi pierd rabdare si pot fi distrasi usor de orice altceva. Exersati-le atentia prin jocuri menite sa le dezvolte aceasta capacitate. Un exemplu concret in acest sens poate fi jocul prin intermediul caruia sa va incurajati copiii sa caute sau sa identifice anumite obiecte. Ascundeti in diverse locuri cateva lucruri si rugati-i sa le caute, indrumandu-i cu variantele renumite de “cald” sau “rece”. Va puteti juca si in parc, insa fiti cu ochii pe micuti pe toata perioada cautarii jucariei ascunse. Un pont util: faceti ca momentele pe care vi le petreceti in aer liber sa fie cu adevarat distractive si luati cu voi jucarii care sa va ajute sa initiati diverse activitati. Le veti gasi loc, cu siguranta, intr-o geanta incapatoare, speciala pentru iesirile in parc. Dati o raita prin magazinul ZEVO si vedeti propunerile noului sezon.

3. Stiti deja ca bebelusii comunica prin gangureli si alte sunete specifice lor. Ei bine, pentru a-i incuraja sa isi dezvolte tot mai mult vorbirea trebuie sa va implicati in anumite activitati precum cititul si povestitul fotografiilor din carti. De asemenea, repetati sunetele pe care le scot copiii vostri si nu uitati sa le vorbiti si serios pentru a le arata cum se poarta o conversatie. In timp, micutii va vor imita si vor scoate aceleasi cuvinte pe care le-ati repetat de-a lungul timpului. Asa ca, aveti mare grija la ce discutati in preajma acestuia, caci, cu siguranta, le veti auzi pe toate in scurt timp.

4. Implicati-va in activitati care stimuleaza inteligenta emotionala a copiilor vostri. Chiar daca majoritatea parintilor neglijeaza acest aspect, incercati sa nu il treceti cu vederea intrucat si emotiile trebuie invatate si controlate in aceeasi masura. Ei bine, incercati sa le explicati copiilor vostri anumite situatii, sa inventati diverse povesti si sa le atrageti atentia cu texte de pe urma carora sa inteleaga ca exista o paleta larga de emotii pe care le pot simti de-a lungul timpului.

5. Invatat-i sa fie implicati si responsabili chiar de la o varsta frageda. Lasati-i sa fie prezenti atunci cand gatiti, discutati cu ei si explicati-le de ce si cum se fac anumite lucruri. Mergeti la cumparaturi impreuna, aratati-le diverse produse si comunicati in permanenta astfel incat copiii vostri sa aiba o gama generoasa de variante din care sa extraga informatii pretioase.

Iata 5 sfaturi de care sa tineti cont cand vine vorba de procesul de dezvoltare al copiilor vostri. Cu siguranta, exista numeroase alte variante de jocuri pe care sa le initiati. Important este sa fiti cat mai prezente in viata micutilor daca va doriti ca acestia sa evolueze frumos.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!