Repere culturale armenești. Istorie și memorie în secolul XX

by | Apr 19, 2017 | Articole

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în data de 21 aprilie 2017, de la ora 10, evenimentul Repere culturale armenești. Istorie și memorie în secolul XX, dedicat promovării artei, culturii, memoriei și identității comunității armene din România. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, Institutul de Armenologie al Universității Babeș-Bolyai și Școala Doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate, UBB.

La eveniment va participa: E.S. Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România. De asemenea, va avea loc o dezbatere bazată pe prelegerile invitaților privind istoria comunității armene din România secolului XX, unde temele principale vor gravita în jurul genocidului armean, a migrației post-genocid, a integrării și aportului cultural al comunității armene în peisajul socio-cultural românesc, respectiv a perspectivelor pentru Armenia si comunitatea armeană din România în lumina evoluțiilor globale din sec XXI.

Cu această ocazie, de la ora 13, va avea loc și vernisajul expoziției artistului contemporan Ovidiu Panighianț, ale cărui lucrări vor fi găzduite de instituție până în data de 28 mai, acestea fiind incluse în circuitul expozițional special organizat pentru Noaptea Muzeelor, respectiv Zilele Clujului.

Evenimente viitoare

Living Dinosaurs Experience

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This