Sibiu – Festival City

by | Apr 26, 2017 | Articole

Alex Clare, favoritul topurilor britanice și germane, al cărui single “Too Close”, cu peste 100 de milioane de vizualizări numai pe youtube, i-a adus vânzări record, o colaborare cu Microsoft și o foarte prețioasă nominalizare la Brit Awards, lansează proiectul “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, inițiat de ARTmania. Britanicul Alex Claire își va întâlni fanii din România la ceremonia de lansare a acestui proiect, programată joi, 27 iulie, de la ora 21.30, în Piața Mică din Sibiu. Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziții, lansări de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va găzdui prima ediție a reuniunii internaționale Est European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, platfomă de dialog pentru peste 500 de experți, autorități, promoteri români și principalii operatori de pe piața internațională a festivalurilor.

Sibiu – Festival City se derulează în aceeași perioadă cu Festivalul ArtMania, transformând încă o dată orașul Sibiu într-o veritabilă Capitală a Culturii.

Au confirmat participarea la această întâlnire directori ai marilor festivaluri europene, editori și corespondenți ai principalelor publicații internaționale, de la Billboard la Pollstar, experți în sistemul internațional de taxe sau reprezentanți ai celor mai importante asociații și instituții internaționale de reglementare a sectorului creativ. Acestora li se adaugă un nou nume, Nikki McNeill, fondatorul companiei Global Publicity, o agenție internațională cu sediul la Londra, care se ocupă de strategii de marketing și comunicare pentru artiști, evenimente sau festivaluri, având printre clienți faimosul Festival de la Sziget, alături de Amsterdam Dance Event, Bilbao BBK Live, Dave Clarke, EXIT Festival sau Lowlands. Printre oamenii de comunicare care vor modera conferințele se numără jurnalistul Horia Ghibuțiu – care-și folosește experiența de conducător al unora dintre principalele publicații din România (Adevărul, Evenimentul Zilei, Compact, FHM sau Viva!) pentru a gestiona “Un site de muzică”, cel mai nou proiect al trustului AG Radio Holding, sau Vlad Tăușance – consultant în comunicare și antrenor de creativitate aplicată în atelierele Creative Fitness Studio. Ni se alătură profesioniștii din industrie și din media precum: Mihai Păun – directorul Festivalului Electric Castle, Guido Janssens și Laura Coroianu – unii dintre cei mai importanți promoter români, directori ai festivalului BestFest, sau jurnalistul și scriitorul Lucian Mîndruță, media trainer, care, după nenumărate proiecte de print sau televiziune, gestionează acum spațiul social “Interactiv”, la DigiFM, dar și alte câteva proiecte cu notorietate, începând cu blogul lucianmindruta.com sau comunitatea cubicicletalamare.com. Muzicianul britanic Alex Claire este primul nume confirmat pentru seria evenimentelor culturale programate în cadrul proiectului “Sibiu – Festival City”.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, cel mai mare producător de evenimente și festivaluri din Europa,Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda – care organizează peste 500 de concerte pe an, cu Robbie Williams sau Rolling Stones –, se vor număra printre oaspeții așteptați anul acesta în România. Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale, ce are ca membri organizatori cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții.

“SIBIU – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orașului Sibiu de jucător important pe piața europeană a consumatorilor de cultură și a producătorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabilă tradiție și experiență în organizarea și promovarea evenimentelor de anvergură, orașul Sibiu devine platformă regională de dialog pentru toate entitățile implicate în industria spectacolului, atât din România, cât și din Europa, și își asumă rolul de promotor în atragerea investițiilor internaționale, cu impact direct asupra cetățenilor și a autorităților locale. Aflată la prima ediție, care se va desfășura în perioada 28-29 iulie, EEMC și-a asumat misiunea de a iniția o dezbatere sănătoasă între entitățile care activează în industria muzicală din România, începând de la reprezentanți ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, până la experți internaționali și autorități ale statului direct implicate în reglementările legislative ale acestei industrii.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This