Întreabă-l pe astronaut @ Bookstory

Home $ Cultural $ Carte $ Întreabă-l pe astronaut @ Bookstory

by | Jul 6, 2017 | Carte

Dacă e un loc în oraș care să vă îmbie la lectură și cunoaștere, Bookstory e numele său.

Dacă sunteți curioşi să aflați răspunsurile date de către un astronaut multiplelor întrebări legate de Cosmos şi Terra, de mediu şi societate, de trecut, prezent şi viitor, de viaţa de zi cu zi, vă asteptam luni, 10 iulie, de la 18:30 la o seară în compania cărții “Întreabă-l pe astronaut!”, volum scris de Tom Jones și apărut la Editura NICULESCU.

Invitați speciali:
Claudiu Tănăselia, fizician
Cristian Mandu, Comandant A320, Instructor de CRM

Cât durează să ajungi pe orbita Pământului?
Undeva între 5,6 şi 11,7 minute, depinde ce tip de rachetă foloseşti. Rachetele Soyuz ajung pe orbită în 8 minute şi 45 de secunde. Racheta spaţială comercială Falcon 9 poate plasa modulul său de marfă pe orbită în puţin mai mult de 9 minute. Rachetele cu care am zburat aveau nevoie de aproximativ 8 minute şi 30 de secunde. Racheta Apollo-Saturn V îşi ducea astronauţii pe orbită în 11,7 minute.

Invitații serii:
CRISTIAN MANDU este co-fondator Flight X și Manager de Proiect. Comandant A320, Instructor de CRM și violonist.

CLAUDIU TĂNĂSELIA este doctor în fizică din 2013 (Universitatea Babeș-Bolyai), cercetător la Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA) din Cluj-Napoca, specialist în spectrometria de masă. Are ca pasiuni, printre altele, explorarea spațiului cosmic și colecționarea de meteoriți. Este fondator al site-ului parsec.ro, space editor și colaborator la revista Știință&Tehnică (din 2011) și colaborator la emisiunea Printre Stele de la Radio România Actualități (din 2013).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!