10 sporturi outdoor pe care le poți bifa pentru ultima dată anul acesta

Home $ Articole $ 10 sporturi outdoor pe care le poți bifa pentru ultima dată anul acesta

by | Sep 3, 2017 | Articole, Sport

Nu mai e mult și vine toamna. Cel puțin în calendar, poate în realitate mai avem puțin noroc și ține soarele mai mult cu noi. Și cum urmează câteva luni în care nu știm ce ne-a pregătit vremea, propun să ne bucurăm pe ultima sută de metri de câteva activități și să ne punem în mișcare. Nu de alta, dar s-ar putea să fie ultimele zile din an când vă puteți relaxa cu aceste sporturi.

Punem alergatul primul pe listă, nu doar din cauză că este preferat și practicat de majoritatea dintre voi, dar și pentru că nu e aproape mai deloc pretențios atunci când vine vorba de locație. În orice zonă a orașului ați locui, puteți oricând să vă aruncați papucii sport în picioare și să dați o tură, fie ea și în jurul blocului. Desigur însă că există și numeroase spații amenajate, care vă permit și să aveți mai mult loc de desfășurare (nu dați de mașini parcate pe trotuar sau altele de genul) și să vă întâlniți cu alți oameni care vor să-și asculte gândurile în liniște. Parcul Central, Cluj Arena, Parcul Babeș și Rozelor, pe malul Someșului, Parcul Iulius, Baza Sportivă Gheorgheni, sunt doar câteva dintre locurile demne de menționat.

#evening #view #somes #clujview #ig_romania #sky #vscocam #ig_daily #clujlife #clujinsta #lights #walk #transilvania

A post shared by Marchiș Teodora (@marchisteodora) on

Cu puțin noroc încă mai puteți să înotați în aer liber, totuși aveți mare grijă să verificați vremea înainte de a vă face vreun plan. Chiar dacă aveți opțiuni și pentru înotul în interior și veți putea să-l practicați și iarna, nimic nu se compară cu o zi de bălăceală în bătaia vântului. În articolul acesta găsiți o listă cu piscinele din Cluj și din apropiere.

Nu trebuie să uităm de tenis, căci nu degeaba sunt cei peste 100 de ani ai săi de existență. Ideal pentru o zi alături de prietenul cel mai bun, un coleg de la muncă sau chiar un membru drag al familiei, tenisul este un sport ușor de practicat, iar dacă nu vă descurcați, poate deveni chiar distractiv. Aici găsiți o listă pe care noi am încropit-o pentru voi mai demult, printre locațiile outdoor numărându-se Winners Tennis Club, terenurile de la Univers T, clubul ”Ciprian Porumb”, la care mai adăugăm Hoia Tenis Club, terenurile din parcarea Cora și de la Baza Sportivă Gheorgheni, acestea fiind doar câteva dintre opțiuni. Aveți de-a face cu un sport destul de popular, motiv pentru care vă sfătuim să vă rezervați locul din timp.

O alternativă, zic mulți, mai amuzantă a tenisului este padelul. Fiind un joc pentru patru persoane și cu reguli mult mai permisive, reprezintă mai mult o scuză pentru socializare, și mai puțin o dorință de nestăpânit de a vă exersa abilitățile de jucător imbatabil. Cu toate acestea, s-ar putea ca partenerii de joc să-l ia extrem de în serios, așa că mare grijă cu cine jucați. În Cluj există două terenuri de padel în Parcul Rozelor, dotate cu nocturnă și gazon artificial, ce aparțin clubului Winners Sports. Costul de intrare vă asigură echipamentul de joc, care vă este oferit de către ei.

Sau badminton. Cu doar două rachete, un fluturaș și un prieten drag, nu mai ai nevoie de nimic toamna aceasta. Nici măcar de o locație special amenajată pentru a juca acest sport, pentru că orice parc would do the trick. Dacă totuși îți dorești să te antrenezi ca un profesionist, cu teren regulamentar delimitat în două părți egale de un fileu din plasă, cu servă pe diagonală și poziționare strategică, atunci ai o singură variantă: Baza Sportivă Gheorgheni.

Poate că odată cu venirea toamnei este timpul să încercați și ceva nou. Cum ar fi echitația, un sport pe care îl găsesc extrem de potrivit pentru vremea tomnatică. În Cluj există câteva centre de echitație, despre care noi am mai scris, unde puteți beneficia de ghidajul necesar, căci nu-i treabă simplă nici cu activitatea aceasta. Baza hipică “Incitato”, baza de echitație ”Transilvania Sport Horse”, clubul ”Furioso”, ”Napoca Sport Horse” și Școala lui Gerulă vă așteaptă deja, voi doar trebuie să vă faceți puțin curaj. În plus, călărie de agrement se face și la Resort Wonderland, Domeniul Regilor, Clubul Hipic (Florești) sau la hergheliile din localitatea Sânpau.

Pe carari de munte. #descoperanatura #scoalaluigerula #thejourneytoitself

A post shared by Mugur Pop (@mugurpop) on

Să nu uităm totuși de basics, adică de prea-iubitul fotbal. Nu de alta, dar domnii au nevoie de o binemeritată pauză și o seară cu băieți, iar doamnele de o sesiune de gossip și sangria alături de prietene. Orașul e împânzit cu terenuri de fotbal, motiv pentru care vă vom da doar câteva exemple. În centru aveți terenul Terapia, precum și baza sportivă Farmec, lângă Grigorescu aveți Club Transilvania și Winners Sports Club, în Gheorgheni aveți Baza Sportivă Gheorgheni, evident, în Mărăști este terenul din incinta școlii Ion Agârbiceanu, în Mănăștur puteți merge la cel situat în spatele Pieței Flora, iar în Zorilor la Arena.

A post shared by Cristian Dan (@o.cristian.dan) on

Și dacă chiar simțiți că o să vă fie un groaznic dor de vară, aveți o singură opțiune. Să jucați o partidă de volei pe plajă cu toată gașca și să vă reîncărcați cu energie până vă veți întâlni din nou cu toții pe o plajă de lângă o mare sau un ocean, căci în Cluj puteți juca doar lângă piscină, dacă doriți. Mai exact, la Sun Tropez, în Salicea, unde găsiți un teren cu nisip, fileu și toate cele necesare distracției. Cine pierde, intră la apă. Dacă vă este frică de această posibilitate, mergeți la Baza Sportivă Gheorgheni, au și acolo 2 terenuri de beach voley. Și nicio piscină în jur. Sau în Parcul Babeș.

Credem că și de baschet o să vă fie destul de dor, mai ales că e ingredientul lipsă din ieșirile multor prieteni pe timpul iernii. Chiar dacă unii sunt mai viteji și zis că pot juca pe ploaie și pe vânt, tot mai bune sunt meciurile la asfințit, cu soarele într-un colț al terenului. Pe lângă Baza Sportvă Gheorgheni, baschetul mai poate fi jucat aproape în fiecare parc din oraș (Central, Simion Bărnuțiu, 14 iulie, Iulie Hațieganu, Gheorghe Asachi, 1 Decembrie, Bobâlna, Micro II, Lăcrămioarelor), dar și pe terenuri special amenajate (Napoca Sport, Între Lacuri, Observator, Cetățuie, Expo Transilvania). Lista e destul de lungă, sigur găsiți unul liber.

În ultimă instanță, profitați de timpul rămas pentru a scoate bicicleta la o plimbare. Nu vă limitați la pistele din oraș și plănuiți o escapadă pe două roți în Cluj și împrejurimi. Dacă nu aveți idei, am avut noi câteva în articolul de aici. Take a look!

Voi cum petreceți ultimele zile ale sezonului cald?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!