18 evenimente de neratat în octombrie la Cluj

by | Sep 29, 2017 | Articole

Octombri-ce? Nici nu am de gând să dau startul șirului de întrebări, că sigur se găsește cineva care să rostească ultima combinație de cuvinte pe care aș vrea să o aud în acest moment: ”Ce faci de revelion?”. Mai am timp să mă gândesc la asta, stai să văd ce să nu ratez în octombrie în Cluj.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2017
Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală, ce va avea loc în perioada 3-8 octombrie. În fiecare an, în centrul Clujului își dau întâlnire cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice; întâlniri cu scriitori români şi străini; dezbateri, conferinţe, colocvii, concerte și spectacole, toate acestea pe parcursul a 6 zile de călătorie în lumea cărților. Scriitorul Radu Țuculescu este invitat de onoare la ediția de anul acesta, unde va lansa recentul său volum, ”Măcelăria Kennedy”. Programul complet îl puteți vizualiza aici.

#newbooks #internationalfestival #readingtime #letssee ???

A post shared by Gabriela Maria (@gabipoputa) on

Trashxploitation
Trashxploitation este un festival de scurt metraj și noi forme video care a luat naștere de curând la Paris. Acum vine la Cluj, 5-7 octombrie, într-un orășel care încearcă să facă concurență capitalei pariziene în ceea ce privește cultura underground, cu 150 de filme, create de 100 de artiști, subiecte diverse, despre care vorbim cu lejeritate sau de care ne ascundem, și zeci de feluri de a aborda manifestarea artistică prin film. Însăși denumirea evenimentului ne trimite cu gândul la cinematografia ieftină, însă acesta a fost intenționat ales, pentru a înlătura conștient sau mai puțin conștient standardele de calitate, regulile academice, și pentru a lăsa loc doar imaginației. Programul complet aici.

#lacapela #trashxploitation #paris #streetart #kashink #squat

A post shared by Andreea Macea (@andreea_macea) on

Întâlnirile internaționale de la Cluj – Extreme
Cea de-a VII-a ediție a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj se va desfăşura, anul acesta, în perioada 4-8 octombrie. Tema de anul acesta, Extreme, este o invitație lansată publicului de a reflecta asupra unor situații-limită. Spectacole ale teatrului precum Portocala mecanică, după romanul lui Anthony Burgess, Playlist, de C.C. Buricea-Mlinarcic și Procesul după romanul lui Franz Kafka, sunt câteva din producțiile prezentate în cadrul evenimentului. Pe lângă acestea, vor mai exista și două seri extreme în care vor fi proiectate scurtmetraje experimentale și horror, din cadrul ClujShorts ISFF. Programul este extrem de complex și ni s-au pregătit evenimente pe toate gusturile și stările existente.

#clujlife #operacluj #portocalamecanica

A post shared by Luciana Apetroae (@lucianapetroae) on

Cluj Design Days
Expoziție, pop-up store, fashion show, talks, workshops, party, ediția de anul acesta Cluj Design Days se anunță una plină de surprize plăcute! Creativitatea, originalitatea, activităţile cool şi atmosferăa faină își dau mâna la Fabrica de Pensule între 5-15 octombrie, unde va avea loc expoziția cu cele mai noi şi originale piese de design de obiect şi mobilier, vestimentar şi accesorii, și la Pop-Up Store-ul Cluj Design Days din Muzeul Etnografic între 13-15 octombrie, unde suntem așteptați cu cocktail-ul de deschidere, workshop-uri pentru copii, un spectacol de modă și peste 40 de designerii autohtoni de la care putem să achiziţionăm produse create de aceştia. Party-ul va avea loc în Atelier Cafe.

Noaptea Albă a Galeriilor
E timpul pentru o nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor, care va avea loc vineri, 6 octombrie 2017, începând cu ora 19:00, și se va desfășura în galerii de artă, spații alternative, spații industriale reconvertite, cooperative de creație, hub-uri creative etc. Clujul nu este singurul oraș de pe hartă care se bucură de acest eveniment, alături de el stând mândre alte 11: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Pe parcursul întregii nopți vom vedea, auzi și experimenta întreaga producție artistică contemporană locală, dar și internațională, vom parcurge ultimele tendințe și vom obține cea mai bună privire de ansamblu asupra fenomenului artistic contemporan și declinărilor sale cele mai diverse. Evenimentul, aici.

#noapteagaleriilor

A post shared by Mara (@elicorn) on

Mioritmic
It is that time of the year again. Masomenos, tiNi b2b Bill Patrick, RPR Soundsystem, The Prototypes, Denis Kaznacheev, sunt doar câțiva dintre cei care vor face anul acesta pădurea Hoia Baciu să răsune în cadrul mult-așteptatului Mioritmic. Festival de muzică electronică de avangardă, acesta pune accentul în mod egal pe întreaga experiență muzicală și vizuală, dar și pe atmosfera creată de public și de artiști. Între 6 și 8 octombrie we put our dancing shoes on and head it to the woods. Biletele pot fi achiziționate la prețul de presale de 119 Ron momentan, urmând ca prețul să crească la terminarea stocului, care este limitat. Există bilete de zi, pentru vineri – 70 lei, pentru sâmbătă – 80 lei, pentru dumincă – 40 lei. Aici aveți line-up-ul de la fiecare scenă în funcție de zile.

A universe full of memories #mioritmic #festival

A post shared by Mioritmic (@mioritmic) on

Concert Holograf & EDDA Művek
Cine încă mai crede că românii și ungurii nu trăiesc în armonie, să vină la concertul Holograf și EDDA Művek din data de 7 octombrie, de la Sala Polivalentă, și-or să se convingă singuri de cum stă treaba. Fiind unele dintre cele mai îndrăgite formații rock din România, respectiv Ungaria, acestea ți-au pregătit o seară intitulată ”Rock fără frontiere” cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a magazinului Diego în Cluj. Din acest motiv, în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2017, la cumpărarea de produse de la ei, veți beneficia de o reducere egală cu prețul biletului achiziționat. Pentru un loc în Party Zone (în picioare, pe suprafața terenului de joc) plătiți 30 de lei, iar pentru un Standard Seat (pe scaun) 45 lei.

#vreauominune #Holograf #Hello #musicisfeelings #viatamea

A post shared by Marius Mario (@mario_mth) on

Profetul
Teodora Enache vine la Cluj împreună cu Oana Pelea și mulți alții în data de 8 octombrie, la Auditorium Maximum, cu spectacolul-concert intitulat “Profetul“. Acesta pune în scenă nouă capitole din cartea cu același nume a libanezului Kahlil Gibran, fiind una dintre scrierile preferate ale cântăreței. În spatele acestei manifestări artistice stau, teoretic, 7 ani de muncă, însă practic e o viață întreagă, căci fiecare experiență de viață avută a condus la ceea ce cântă Teodora astăzi. Nouă ne-a povestit mai multe în interviul de aici, dacă sunteți curioși. Tariful biletelor este între 70 și 100 lei.

TIMAF
Evenimentul acesta reprezintă un concept unic în România, care aduce la un loc toate artele (arte plastice, arhitectură, street arts, dans, teatru, literatură, publicitate, arte decorative și design, gastronomie, muzică), transformându-le într-o experiență unică. Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania, începe pe 9 octombrie, și aduce publicului o doza de umor și bună dispoziție printr-un show de Stand Up Comedy cu Teo, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Printre event-urile anunțate se numără și comedia muzicală ”Îndrăgostiții din Ancona” în data de 11, Meet & Greet Dragoș Pătrău în 13 octombrie, lansare de carte și stand-up comedy cu Andrei Ciobanu în 14, și concercul Carla`s Dreams din Euphoria, 14 octombrie.

Jazz in the Street
Eu am crezut o bună perioadă că am vreo problemă pe undeva, pentru că am momente când efectiv simt nevoie să ies în stradă. Să mă plimb, să văd oameni, să aud zgomot în jurul meu și să nu am niciun gând. Îmi place și mai mult când am o fază de genul și pe stradă mă întâmpină zeci de performance-uri artistice, de la muzică, teatru, pictură, dans, mimă, fotografie, până la acrobație, magie și jonglerie. Adică acel moment când e Jazz in the Street în vreo 10 locuri din Cluj, cu 30 de artiști și peste 50 de reprezentații. Sper să am chef de o plimbare fără țintă în perioada 13-15 octombrie. Evenimentul îl găsiți aici.

Happening now. <3 ???????#jazzinthestreet #artstreet #live #music #street #event #cluj #culture

A post shared by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Toamna Muzicală Clujeană
De 51 de ani, Toamna Muzicală Clujeană plasează Clujul pe un traseu cultural de excepţie, prin promovarea muzicii culte naţionale şi universale. După jumătate de secol de toamne muzicale, festivalul îşi propune anul acesta să atragă un public şi mai larg, printr-un program divers, adaptat tuturor gusturilor. Oferta festivalului include concerte simfonice, vocal-simfonice şi recitaluri camerale, până la conversaţii cu artişti și un concert pentru copii. Evenimentul se va încheia printr-un spectacol extraordinar, producţia semi-regizată a operei Aurul Rinului, de Richard Wagner. Cu acest prilej, vor fi invitaţi la Cluj artişti de talie mondială, precum mezzosoprana Ruxandra Donose şi bas-baritonul Carsten Wittmoser. Toamna Muzicală Clujeană va avea loc în perioada 13-28 octombrie 2017, iar programul evenimentelor poate fi consultat aici. Biletele au fost puse în vânzare pe biletmaster.ro.

Horaţiu Mălăele
Nu o să mă credeți când o să vă spun că evenimentul acesta e chiar acela care a fost de neratat în luna mai și apoi reprogramat pentru iunie, doar că din motive necunoscute, a fost reprogram până la urmă pentru octombrie. Cred însă că e demn de văzut din moment ce se străduie organizatorii atât de mult să-l aducă la Cluj, și nici nu are cum să fie altfel avându-l în centru pe Horațiu Mălăele. Maestru ironiei şi al hazului va urca pe scenă alături de fiul său, Bogdan, şi de muzicianul Radu Captari. Pe lângă momentele delicioase care vor produce în sală lacrimi de râs, recitalul cu noile melodii compuse pe textele lui Mălăele, veţi putea viziona proiecţia comediei „Funeralii Fericite”, unde acesta este actor şi regizor. Bilete aici.

Sunt un orb #horatiumalaele #cismigiu #sundaynight

A post shared by Tudor Andreea (@tdrandreea) on

West meets East
Violonistul Yehudi Menuhin și sitaristul Ravi Shankar ”poposesc” la Cluj în data de 15 octombrie, în Sala Auditorium Maximum, la 50 de ani de la prima lor audiție. Udhai Mazumdar la tablă, discipol al lui Shankar, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri, alături de Sânziana Mircea vor fi cei care vor readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin dar și Enescu, căci aceștia au adăugat muzicii lor Sonata nr. 3 pentru vioară și pian a compozitorului român. West meets East este un concert-eveniment, o conversație muzicală între Orient și Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian. Prețul biletelor este între 35 și 75 lei.

A post shared by Dorin Spoaller (@dorinspoaller) on

Sting
Premieră după premieră, cu siguranță vom avea o lună plină. Sting va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca în 17 octombrie, la Sala Polivalentă. Da, chiar acel Sting. The one and only. Concertul face parte din turneul 57th & 9th, care promovează albumul rock cu același nume, al doisprezece-lea din colecția artistului, care a fost lansat după mai bine de 10 ani. Artistul va fi însoțit de un live band, care va completa show-ul ce se anunță de excepție. Și nu prezic eu viitorul, dar turneul a inclus până în prezent peste 50 de orașe din lume și a fost extrem de apreciat de presa muzicală internațională. Momentan mai sunt disponibile bilete doar la prețul de 256 lei și la 467 lei.

ZAIN
Zain Design Expressions ajunge anul acesta la cea de-a treia sa ediție, care va avea loc între 18 și 22 octombrie. Orașul va fi asaltat, cucerit de expoziții, workshop-uri, petreceri, dezbateri, prezentări de modă, dar și o atmosferă și o energie amețitoare creată de toți iubitorii de design. Veți putea să întâlniți designeri, să vedeți procesul din spatele produselor finale, să participați la o mulțime de evenimente, să vă bucurați de 5 zile pline, special făcute pentru voi! Do not miss it.

Daniel Sloss
Toamna mi se pare perioada perfectă pentru o doză nesănătoasă de umor negru. În primăvară și-a desfășurat evenimentul din Cluj cu casa închisă, de-a lungul timpului a umplut săli din întreaga lume, a participat la emisiuni precum “Conan” (SUA), “Drunk History” (Comedy Central) sau “Sunday Night at the Palladium” (Marea Britanie), iar acum revine la Cluj în data de 22 octombrie, la Cinema Florin Piersic, la invitația celor de la Comedy Weekend. Daniel Sloss este un comediant de excepție, iar cei care au fost prezenți la prima sa apariție în oraș, inclusiv noi, nu pot decât să confirme. Prețurile biletelor variază în funcție de locul ales, fiind 45 sau 60 lei.

Târgul de Cariere – Cluj Global
Târgul de Cariere Cluj Global ajunge la cea de-a 23-a ediție în perioada 24-25 octombrie, când va reuni la Sala Polivalentă cel puțin 5.000 de candidați și 60 de companii. Dacă nu mai mergeți cu drag la actualul loc de muncă, dacă nu aveți deloc un job la care să mergeți sau dacă tocmai ați absolvit, s-ar putea ca aceasta să fie ocazia perfectă pentru că veți avea posibilitatea de a interacționa direct cu recrutorii și veți afla care sunt oportunitățile disponibile pentru voi. Nu dați înapoi nici dacă sunteți studenți, pentru că vă așteaptă și cu programe de internship sau voluntariat demne de luat în calcul. Intrare liberă.

Princess ‘N Concert
Luni, 30 octombrie, de la ora 19:00, sunteți invitați să participați la un concert de muzică clasică, PRINCESS ‘N CONCERTA royal night out. With kids and princesses, alături de dirijorul Vlad Agachi, și membrii orchestrei Young Famous. Orchestra îi va avea ca invitați pe Cătălina Agachi (voce), școala de muzică The Beat și câțiva dintre tinerii ei talentați, și pe David Todoran – solistul David & Six Martini. Este un eveniment dedicat familiei, căci programul va cuprinde fragmente din coloanele sonore ale ecranizărilor devenite celebre sub egida The Walt Disney Company. Prețul biletului este între 70 și 150 lei și poate fi achiziționat direct de aici sau de la casieria cinematografului Florin Piersic.

Am rămas cu amintirile unor momente pline de emoție și intrigă. ?

A post shared by Young Famous Orchestra (@yforchestra) on

Pe unde ne vedem în luna octombrie prin Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This