Cum îți poți găsi un loc de muncă ca student în Cluj

Home $ Articole $ Cum îți poți găsi un loc de muncă ca student în Cluj

by | Oct 9, 2017 | Articole, Student

Încă nu am putea spune că bobocii s-au făcut comozi în Cluj, căci încă mai merg pe străzi cu Google Maps în mână și vreo 3 prieteni la capătul liniei telefonice. Dar dacă ne uităm la seniori, cei care deja au gustat din primul an de studenție și care știu cum merg lucrurile în acest oraș, ei vor ști să vă spună că nu-i treabă ușoară. Și nici ieftină. Motiv pentru care cei mai mulți dintre ei aleg să se angajeze, dacă le permite timpul și orarul de la facultate. Majoritatea vor ceva part-time, alții au gânduri mai serioase de viitor și optează pentru diverse programe de internship, conștienți fiind că o diplomă de absolvire nu-i de ajuns și, într-un final, experiența își va spune cuvântul. Chiar și cea de chelner într-o cafenea, măcar vede posibilul angajator că ai vrut să fii independent și nu pe banii părinților în anii de studiu. Și asta spune destul de multe despre tine ca om, zic.

Cea mai simplă modalitate de ați găsi un loc de muncă e să mergi la Târgul de Cariere, unde vă vor aștepta aproximativ 60 de companii.

Târgul de Cariere oferă în fiecare an foarte multe oportunități pentru studenți. Spre exemplu, și în acest an se organizează două târguri: cel generalist, între 24 și 25 octombrie, și cel destinat industriei IT, în 26-27 octombrie, ambele la Sala Polivalentă. Sunt patru zile în care sunt invitați toți studenții și viitorii absolvenți să se întâlnească cu reprezentanții companiilor. Fiecare angajator caută tinere talente, indiferent de domenii. Multe firme au programe de Internship, ceea ce înseamnă un foarte bun start pentru tineri.

Studiile noastre arată că aproape jumătate dintre participanții la târgurile de cariere sunt fără experiență de muncă (47%). Cu alte cuvinte Târgul de Cariere este un loc foarte bun pentru începutul vieții profesionale. Pe lângă standurile propriu-zise, la eveniment organizăm foarte multe concursuri, workshop-uri, speed-challenge-uri și alte activări, toate menite să facă evenimentul unul interactiv. Ne dorim ca participanții să se simtă bine, să plece acasă cu niște premii și le oferim, în acest fel, posibilitatea să-și dovedească talentele.

Pentru cei care nu sunt foarte siguri de aptitudinile lor, îi invităm la Standul de Demisii. Nu vă imaginați că îi încurajăm să își dea demisia, ci să meargă pe un drum profesional care se pliază pe intersele, aptitudinile și valorile lor. Le oferim, practic, consiliere profesională.

Târgul de Cariere este și o foarte bună ocazie pentru studenți să-i cunoască pe cei mai importanți angajatori din Cluj. Și sunt mulți la număr: peste 65 de companii la târgul generalist și peste 40 de firme la târgul IT. Avem și o platformă online unde ei pot vedea toată lista de angajatori și joburi – declară Ioana Oros, PR al Târgului de Cariere.

Sunt destule companii interesate să discute cu voi, studenții, iar unele ne-au oferit și câteva detalii:

Compania Express Learning oferă oportunități interesante pentru studenții care doresc să se inițieze în câmpul muncii pe poziția de operatori call-center – consilier vânzări telefonice, cu program part-time, de 6 ore. În acest rol pot învăța și dezvolta abilități de vânzare, consilierea clienților, tehnici de persuasiune și negociere. Studenții au șansa de a deveni partea activa a echipei Express Learning, unde vor găsi o atmosferă comfortabila de lucru, glumele sunt la ordinea zilei, se practică activități de echipă în aer liber și ieșirile comune în oras. Perspectiva tinerilor în cadrul firmei: inițierea în domeniul vânzărilor, training-uri de specialitate, ascensiunea profesională în cadrul unei echipe tinere, recompensare financiară motivantă, flexibilitatea programului de lucru – declară Liuba Văideanu, HR Recruiter Express Learning

O mare parte din angajații noștri sunt studenți. Colaborarea cu noi aduce diverse oportunități pentru ei. Mai întâi, fiecare dintre ei intră în marea familie YUM! La angajare pot opta pentru funcții precum casier, bucătar, lucrător bucătărie, ospătar, barman, cu un program de lucru de 4h, 6h, 8h/5 zile lucrătoare sau program de weekend (8h/vineri – duminică). Este important de reținut că nu este nevoie de experiență la angajare și că, ulterior, există oportunități de dezvoltare personală și profesională. Dovada o reprezintă faptul că 90% din managerii noștri sunt promovați din rândul angajaților noștri. Planurile noastre de viitor reprezintă și ele o oportunitate prin prisma faptului că suntem cea mai mare rețea de restaurante din Romania și vom continua să ne dezvoltăm. Oferta noastră către studenți este deschisă, indiferent de perioada din an. Domeniul nostru de activitate este foarte ofertant din punct de vedere al dezvoltării personale în ceea ce privește gestionarea relațiilor cu oamenii. Studenții care vin în mijlocul nostru află cât de importantă este comunicarea, ce înseamnă ospitalitatea, satisfacția clientilor și a colegilor. Susținem dezvoltarea personală și profesională a angajaților noștri, cu alte cuvinte, parcursul lor profesional – declară Emilia Stroe, reprezentant KFC

Ideea e că  joburi sunt dacă vrei, nu e chiar așa cum se spune, că vor unii să muncească și nu au ce. Părerea mea proprie și personală e că trebuie să găsiți acel echilibru perfect între distracție și munca pentru viitorul vostru, pentru că, până la urmă, toți vrem același lucru: cât mai multe! Și nu cât mai multe griji și dureri de cap că nu aveți tot ce vreți, ci cât mai multe călătorii, haine, pizza, de astea. Nu ignorați grupurile de pe Facebook create pentru a vă veni în ajutor. Aici aveți unul special pentru studenți în căutare de joburi, aici sunt cele din domeniul Horeca, căci e cea mai accesibilă zonă. Numai chef de muncă să aveți!

Pe voi vă bate gândul să aveți un job în timpul facultății? Opinii pro/contra? Let`s debate in the comments section.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!