4 localuri noi în Cluj: El Comandante, Tortelli, L’Angolo și Deutsches Haus

Home $ Articole $ 4 localuri noi în Cluj: El Comandante, Tortelli, L’Angolo și Deutsches Haus

by | Nov 27, 2017 | Articole, Localuri noi

Știm ce vă lipsea… recomandări de localuri noi în Cluj. A trecut o perioadă destul de lungă de când am fost în vizită la ultimele, dar sperăm că nu ați crezut că ne-am lăsat de ”sportul” acesta. Nici vorbă. În continuare testăm tot ce-i nou sub soare și recomandăm, dacă e cazul. De data asta am avut noroc, căci am vizitat patru localuri recent deschise și vă sfătuim cu toată inima să le treceți pragul.

Și dacă tot ne lăudăm că testăm tot ce e nou pe piață, era doar o chestiune de timp până intram în cel mai nou local de pe Piezișă, El Comandante. Am ajuns când era deja plin de oameni și, ce-i drept, locul e mic, dar tocmai acesta mă gândesc că e primul nivel al selecției petrecăreților: încap doar cei care știu și vor să se distreze în adevăratul sens al cuvântului. Atmosfera e relaxată, la un moment dat aveam impresia că toți se cunosc între ei, nu că abia se întâlnise acolo. E un vibe friendly, ai senzația că te știi cu toată lumea și e ușor să interacționezi. Poate asta a fost și ideea din spatele restrângerii ringului de dans.

Au tot felul de motive de-a aduna oamenii în pub, de la seri cu DJ, la oferte speciale. Mie îmi place ideea pe care au avut-o pentru ziua de miercuri, când de 20 de lei poți bea câte beri Becks dorești în intervalul orar 21.00 – 01.00. Au numit-o “miercurea berii”, super inspired, mai ales că e cea mai grea zi din săptămână. Luni seara comanzi shot-uri la 5 lei și orice Long drink la 9 lei, iar vinerea au invitați speciali. Intrarea e gratis mai mereu, sau cel puțin eu asta am văzut de când s-a deschis. Probabil deja erați obosiți să mergeți în aceleași locuri mereu, why not try something new.

Următoarea oprire a fost la Tortelli, un restaurant italian care se prezintă ca un pasta-bar cu produse făcute in-house, de la aluatul de paste până la sosuri. Noi am ajuns într-o seară friguroară, deciși să testăm aceste celebre paste homemade, chiar dacă era trecut de ora 20.00, și să ne încălzim cu un pahar de vin. Meniul a fost mai ofertant decât ne-am fi așteptat, fiind întâmpinați din start cu specialitățile casei – paste umplute cu ingrediente de sezon bine alese, iar mai apoi ne-am pierdut printre câteva tipuri de paste tradiționale, urmate de două tipuri de supe și două de salate. Nelipsitul desert ne făcea și el din ochi la finalul meniului. Ce mi-a plăcut extrem de mult e faptul că în dreptul fiecărui tip de preparat pe bază de paste era specificat și tipul de vin cu care merge cel mai bine, iar dacă ești indecis, personalul te ajută cu sfaturi.

Noi am ales Pappardelle Ragu și Farfalle Pomodoro, am dat curs recomandării de vin, și ne-am lăsat încântați. Cina a fost una delicioasă, chiar dacă ne-am simțit ușor vinovați pentru ora târzie. Atmosfera este super cozy, parcă venise deja Crăciunul la ei, chiar dacă nu cântau colinde la radio și nu aveau împodobit bradul. Eu m-am simțit atât de liniștită în acest local, încât e singurul lucru cu care l-am putut asocia. Au open kitchen și puteți trage cu ochiul, iar la sfârșit am plecat și cu un flyer prin care îmi puteam scoate un prieten la masă, iar a doua porție comandată era din partea casei. The trick is that this offer is only available for one day. Îi găsiți lângă Casa Memorială “Matei Corvin”, în partea stângă.

#ragu #pesto #pomodoro #gnocchi #farfalle #pappardelle #pastafresca #handmadepasta #inlovewithpasta #comeandgetit #worthit

O postare distribuită de Tortelli Pasta Bar (@tortellipastabar) pe

Despre cei de la L`Angolo fusesem avertizată încă dinainte să le trec pragul că au adus o pizza incredibil de bună în oraș. N-am crezut nimic inițial, căci până nu gust, nu-mi fac așteptări. Am pornit înspre ei într-o zi la terminarea orelor și mare mi-a fost dezamăgirea când am ajuns la ușă și am văzut că nu prea-i de stat acolo, e mai mult un take-away. Nu vă oprește nimeni să stați, sunt scaune, este un bar, puteți privi cum se face pizza, dar nu cred că puteți avea aici o întâlnire romantică sau o ieșire cu fetele la pizza, că-i micuț locul. Și vă aude toată lumea ce povestiți. Am plecat, căci eram înfometată și am zis că nu are sens să comand, să aștept, să miros cutia până acasă etc.

3 zile mai târziu, încă nu-mi puteam lua mintea de la ei, așa că am sunat și am comandat o pizza Quatro Formaggi. I-am întrebat în cât timp e gata, să mă duc după ea. Mi-au răspuns că în 10 minute. În alea 10 minute eu m-am întrebat continuu cum poate o pizza să fie gata așa de repede și când am intrat la ei, am zis-o și cu voce tare. Răspunsul stă în cuptor. Coace la 300 de grade, dacă bine îmi amintesc. Pizza e artizanală, în local veți da și peste italieni, iar gustul e imposibil de descris. Nici nu voi încerca, decât să consum energie inutil, nu mai bine comandați una și vă convingeți? Meniul aici. Dacă vreți să vină pizza la voi și să nu mergeți după ea, au și delivery.

Salamino picante,hribe,salsicea dolce,rucola

O postare distribuită de L'Angolo (@langolodellapizza) pe

Și chiar ieri le-am trecut pragul celor de la Deutsches Haus, un local cu specific german, care chiar dacă e mai vechi, acum și-a schimbat ”fața” și merită să-i faceți o vizită. Am fost în Germania luna trecută, deci pot garanta că au reușit să aducă puțin din spiritul nemților la ei în restaurant, atât prin decor, cât și prin meniul de mâncare, dar mai ales, prin halbele de bere. La ora 21.00 era plin, mai erau doar 3 măsuțe libere, se râdea și se viziona un meci de fotbal. Lumea era relaxată, ca după o zi de muncă, am observat în principal familii și grupuri de prieteni ieșiți la o bere și pentru a vedea partida de fotbal.

Au preparate specifice, dar nu numai, au băuturi pentru toate gusturile și pe lângă bere (care e și artizanală, da), eu am fost foarte bucuroasă să văd și vinul fiert în meniu. Nu cânta muzică în germană, dacă de asta vă temeți, dar poate pentru că era pornit meciul. Nu pot garanta pentru ei la acest capitol. Oricât de dor mi-ar fi de Germania, am comandat o porție de paste, foarte bune de altfel. Per total, a fost o experiență drăguță, dar nu vă duceți cu prietenul acolo cât timp este meci la televizor. Lăsați-l să meargă cu gașca, vă salvați de la câteva ore de vorbit singură.

Ce alte localuri noi s-au mai deschis în Cluj? Le testăm noi dacă voi nu aveți curaj!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!