Unde îmi plac pastele carbonara în Cluj | #adelicious

by | Feb 23, 2018 | Articole

Salutare! Sunt Adelicious și îmi place mâncarea delicioasă din Cluj. Lista mea de preferințe cuprinde cele mai bune preparate ale localurilor din Cluj, pe care le aleg cu atenție. Urmărește-mi recomandările și descoperă tot ce e delicios!

Rețeta tradițională pentru paste carbonara este una foarte simplă și conține 3 ingrediente: ouă, guanciale și o brânză dură, asezonate cu piper din abundență. Unele rețete înlocuiesc guanciale, “obrazul de porc” pe românește, cu pancetta, care este carnea de pe burta porcului, iar brânza folosită este fie Pecorino Romano, o brânză din lapte de oaie, fie parmezan, o brânză din lapte de vacă.
O porție de carbonara perfectă se pregătește de regulă cu spaghetti, care se fierb al dente. Guanciale se prăjește în ulei de măsline, până devine ușor crocant, dar rămâne fraged. Ouăle se bat și se amestecă împreună cu brânza rasă și cu piper și se toarnă peste pastele fierbinți, însă nu se mai pun pe foc, astfel încât oul se gătește doar de la căldura emanată de paste. Se adaugă apoi și guanciale și se amestecă, obținându-se astfel sosul cremos.

Am descris în detaliu rețeta clasică, pentru că vreau să scot în evidență faptul că nu conține smântână. Cu toate acestea, majoritatea restaurantelor optează pentru această variantă modificată a sosului. În Cluj am găsit și mi-au plăcut paste carbonara preparate după rețeta clasică în două restaurante: Da Pino si Amagusto.

Da Pino este locația mea preferată pentru paste, în special pentru carbonara. Un loc intim, care pare rupt din inima Italiei, arată întru totul ca o trattorie pe care sper să o găsesc când rătăcesc pe străduțele inundate de aromă de usturoi ale italienilor. Servirea aici este minunată, zâmbetele și voia bună însoțesc preparatele, iar pastele te vor face cu siguranță să revii!

Amagusto este un restaurant nou deschis în Platinia Shopping Center. Experiența aici este deosebită: locația este foarte elegantă, cu un design modern. Mi-au rămas în minte mesele cu separeu și canapele moi, comode, care te fac să îți prelungești vizita. De obicei nu recomand un restaurant după o singură vizită, însă Amagusto mi-a plăcut de la prima degustare.

Pastele carbonara sunt o adevărată delicatesă dacă sunt gătite corect. Și din fericire putem să le savuram și în Cluj, nu trebuie să mergem tocmai până în Italia.

Voi unde ați mâncat paste carbonara și v-au plăcut?
Hai să facem schimb de experiențe culinare!

La degustat înainte!
Adelicious

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This