Shop-uri din Cluj de unde poți achiziționa produse specifice altor țări

Home $ Articole $ Shop-uri din Cluj de unde poți achiziționa produse specifice altor țări

by | Mar 22, 2022 | Articole, Recomandări

Dacă acum 30 de ani produsele de import precum hamburgerii, teneșii sau anumite băuturi, cafea și ciocolată erau considerate cadouri extravagante, acum e mult mai ușor să explorezi lumea de acasă. Celebrele reviste germane Neckermann erau cataloage ale produselor de neatins.
Vedem cum puteți pune laolaltă produse cu specific internațional, ca să vă potoliți dorul de vacanță sau să alegeți un cadou inspirat pentru prieteni pasionați de călătorii.

Despre fast food-urile și restaurantele din oraș sigur ați aflat în explorările voastre, dar de data aceasta vedem shop-uri de unde puteți selecta produse cu specific. Căci dacă ați rămas cu mintea la pastele italiene, la preparatele asiatice sau la salatele grecești, simțurile sunt cele care reușesc să vă transporte cel mai repede în acele locuri.

1. Shop-uri germane
Printre cele mai cerute produse acum ceva ani, cafeaua și detergentul german, de multe ori privite ca garanții ale calității, sunt mai aproape de clujeni prin magazinele cu specific german din oraș. De la produse gastronomice, la cele de curățenie sau îngrijire personală, dulciuri și băuturi, aceste magazine au cunoscut succesul imediat după deschidere. Ideea că mărcile germane înseamnă calitate superioară (mit vechi în România) le-a făcut să fie vizitate des de români.

germanmarket.ro
Lanțul de magazine de acest tip ca germanmarket.ro a luat start cu primul magazin în 2014, în Florești. De atunci, compania s-a extins la peste 4 județe cu magazine proprii și în sistem parteneriat de tip franciză.
Produsele de import sunt din Germania preponderent, dar și din alte țări europene, iar pe site poți sugera produse suplimentare pe care compania să le aducă.
Garantăm pentru cel puțin un produs pe care nu îl veți găsi în supermarketurile din România (ex: bomboanele Gumate Haribo cu gust de lemn dulce).
Găsiți magazinele German Market în Piața Mihai Viteazu, Louis Pasteur, Piața Mărăști, pe strada Bucegi, Eroilor, Nicolae Titulescu și Traian Vuia în Cluj-Napoca. În Apahida pe strada Parcului și în Gherla pe strada Avram Iancu.

Max von Bier
Shop-ul de pe strada Ferdinand din Cluj-Napoca a devenit rapid o oprire preferată de pasionații de bere. Alături de selecția de 50 de beri germane, stau și alte branduri internaționale, așa că puteți testa îndelung pentru a decide favoritele. Baronul Berii din Cluj încurajează returnarea ambalajelor, iar alături de bere mai îmbie clienții și cu delicatese, produse bio și rarități de negăsit în magazinele locale, ca de exemplu celebrele Cereale Kellogg’s.

”Startul a implicat și o doză de nebunie, dar și de asumare conștientă a riscurilor, întrucât am lansat Max Market între valul 1 și valul 2 de pandemie, dorind să deschid o berărie germană,” spune Attila David, clujeanul care a ales acest tip de afacere.

Shopul oferă și serviciul de livrare în Cluj și zona metropolitană, în 24 de ore, gratuit la o comandă minimă de 20 de beri. Iar pe lângă magazinul din Cluj, un nou shop s-a deschis și în Florești, pe Avram Iancu 194. Și desigur, în magazin găsești consiliere pentru alegerea berilor, de la personal care știe ce să îți ofere după gusturi.

Ambele variante sunt ideale dacă doriți să pregătiți un coș cu bunătăți drept cadou de casă nouă, de party sau pentru orice zi când vreți să ieșiți din ritmul normal.

Bonus: Îndulciți zilele cu renumitele produse Bucuria, sau cu produse tradiționale produse în Republica Moldova, Rusia sau Ucraina. Site-ul magazinbucuria.ro s-a lansat în 2014 și în urma solicitărilor oferă acum întreaga gamă de produse tradiționale dincolo de hotare, de la dulciurile vestite, la vinuri și spirtoase. Iar în Cluj-Napoca, puteți alege cadourile inedite sau comanda buchete, aranjamente, mărturii pentru diverse evenimente la standul Bucuria din Iulius Mall.

2. Shopuri italiene
Ne-au plăcut mereu pastele și uleiul de măsline. Și unii dintre noi am aflat târziu că poate ketchup-ul nu este cel mai veritabil condiment pentru pizza. Iar pentru câțiva români, pasiunea pentru bucătăria mediteraneană a devenit afacere, iar gusturile clujenilor au început să se diversifice. Vedem cu ce ne încântă locațiile cu produse italienești.

Bottega Italiana
Shop crescut din 2012 de către o familie clujeană de iubitori ai bucătăriei italiene. Cele două magazine cu preparate specifice din centrele comerciale Iulius Mall si Vivo! Mall din Cluj Napoca oferă mâncăruri și băuturi care să vă introducă într-un stil de viață italian. Găsiți aici brânzeturi speciale, ca Provolone Piccanta Auricchioeste considerată una dintre cele mai populare și cunoscute brânzeturi italiene. Alături de ele, vinuri și specialități din făină. Simple sau delicatese, produsele sunt destinate tuturor, cu o secțiune specială pentru HoReCa.

SuperMercato
Primul magazin SuperMercato a fost deschis în 2015 în Râmnicu Vâlcea de o familie care a locuit în Italia aproape 10 ani.
De atunci, rețeaua SuperMercato include 40 magazine fizice în toată România și un magazin online de unde puteți comanda cu livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei.
Paste, brânzeturi și uleiuri, produse de curățenie și cafea, oferta este suficientă pentru a pregăti un cadou consistent și diferit de ceea ce poți găsi în magazinele locale. În Cluj găsești cele două magazine pe străzile Aurel Vlaicu și Primăverii.

Bonus: Pentru o experiență culinară ce începe cu alegerea ingredietelor perfecte, o vizită la Da Pino este un must. Un restaurant băcănie perfect pentru o masă bună și apoi o mini-sesiune de cumpărături în stil italian. Citește mai multe în acest articol despre prăvălii și băcănii din Cluj de unde te aprovizionezi cu produse de la eroi locali.

3. Shop francez
Pentru cei care apreciază gastronomia franceză și mai ales băuturile renumite în țara care a dat zona Champagne, pe strada Emil Isac nr. 14 din Cluj-Napoca intrați în atmosferă de gastronomie rafinată la Boutique Comtesse du Barry Cluj. De la brânză la foie grass, unturi, trufe și ciocolată, descoperiți o lume plină de preparate care la fel de bine pot sta la mese regale. Pate en Croute, brânză Xavier Palet Bourguignon, cremvuști Saucisse de Francfort și Alain Milliat, suc de mere și gutui, combinații perfecte pentru cadouri cu stil. A la vôtre!

4. Shop asiatic

Taste of Asia, magazinul de desfacere de la Cluj a site-ului asianfood.ro s-a deschis în 2018 și aduce în shop produse din bucătăria: Chineză, Indiană, Coreeană, Japoneză.
Dacă încă nu ați ajuns în Japonia, încercați o băutură carbogazoasă populară cu sistem de deschidere al sticlei ce include o bilă de sticlă care menține presiunea și sigilează recipientul. Pentru a explora China, încercați un sos de tomate cu chili aromat, sărat și potrivit mai multor mâncăruri.
Pentru curioșii care au urmărit serialele coreene, Nurungji poate fi un preparat de încercat. Realizat din orez fiert și prăjit, se poate consuma direct, ca snack (coreenii mai obișnuiesc să presare deasupra și zahăr sau semințe de susan), sau ca terci, adăugând apă.
Și pe lângă aceste preparate, poți exersa modul de mâncat din Est cu bețișoare chinezești din setul de training.

Shop-ul a dezvoltat și un program de fidelitate, iar dacă folosești cardul dedicat membrilor programului de loialitate vei avea acces la promoții și oferte personalizate.

Tip: Produse tot din est dar mai apropiate de noi, ce vin din Turcia și le găsiți la Deluxe Oriental Shop, pe strada Janos Bolyai nr. 4-6. Humus, ceaiuri și foul(ful) sau fasole gava. Toate alături de dulciurile recunoscute deja, ca smochine, baclava sau fructe deshidratate. Și pe miculbazarcluj.ro găsiți oferte la produse de patiserie turcești (turkish delight) alături de narghilele și accesorii pentru cadou și casă din ceramică orientală.

Pregătiți un coș cadou cu produse inedite sau răsfățați-vă simțurile în pregătirea următoarei aventuri peste granițe!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!