5 localuri din Cluj potrivite pentru a viziona meciuri sportive

Home $ Articole $ 5 localuri din Cluj potrivite pentru a viziona meciuri sportive

by | Mar 7, 2018 | Articole, Ieși cu prietenii

E din nou acea perioadă din an, în care femeile sunt în mintea bărbaților doar până la ora 10, căci la 11 începe meciul. Bine, meciuri sunt mereu, dar când e UEFA Champions League, ei bine… e musai să se strângă toată gașca și să se bucure sau întristeze împreună. Aseară, de exemplu, cum ați primit victoria celor de la Real Madrid în fața PSG-ului?

Dincolo de ce se întâmplă pe scena internațională a fotbalului, de cine ne sunt favoriți și ce arbitrii urâm cel mai mult pe lumea asta, meciurile sunt o ocazie excelentă de a petrece timp de calitate cu prietenii cei mai apropiați. Au trecut demult vremurile când vă adunați acasă și se auzeau țipete din fiecare apartament al blocului, acum e cool să mergi într-un local, beți o bere bună, poate chiar mâncați ceva, nu deranjați soțiile și copiii care au școală a doua zi.

Azi vă prezentăm 5 localuri din Cluj potrivite pentru a viziona meciuri sportive. Stați liniștiți, aveți libertate totală să vă manifestați fericirea. Nu vă sfătuim să faceți același lucru și cu tristețea, totuși.

Încep cu Deutsches Haus și fac asta din mai multe motive. În primul rând, pentru că e un fel de descoperire proprie. Când am mers aici pentru prima dată, în turul prin localuri noi, habar n-aveam că restaurantul este unul în care poți viziona meciuri sportive și nu știam de ce genul predominant era cel masculin, nu înțelegeam fericirea de pe fețele lor și nici momentele de liniște care alternau cu cele de zgomot. Asta până s-a strigat tare și răspicat – ”Gol!” A doua oară, când am fost la cină, deja mă uitam cu ei la meci și degustam vreo 5 tipuri de bere. Deutsches Haus, un local tipic german, după cum v-ați dat seama probabil din nume, vă așteaptă cu tot ce a dat Germania mai frumos omenirii – mâncarea specifică (apropo, musai să încercați specialitățile lor), berile bune și obiceiul acesta de-ați aduna toți prietenii și de a striga alături de ei când e fault, dar arbitrul se face că plouă.

Adresă: Plopilor, 51-55 // Facebook

Din listă nu putea lipsi Marty Sports & Grill, cunoscut deja de toți iubitorii de sport din Cluj. Pe lângă decorul care te va transpune imediat în atmosfera potrivită pentru a te uita la meci, locul e perfect pentru serile în care n-ai apucat să mănânci nimic acasă și nu ai chef doar să ronțăi ceva. Noi recomandăm pizza sau burgeri, nu de alta, dar nu veți reuși să fiți atenți doar la mâncare și acestea două sunt la fel de gustoase și dacă vă amintiți de ele când s-au răcit. Food meets sports este ideea centrală a acestei locații Marty, iar acolo unde găsești mâncare delicioasă și cele mai așteptate meciuri de fotbal, baschet, handbal sau ce mai poftești, găsești cu siguranță și oameni fericiți. Dacă stați în zona Observatorului, cu atât mai bine, iar dacă nu, e oricum e un loc în care se ajunge cu ușurință și din Centru, dar și din Mărăști, Mănăștur și Bună Ziua.

Adresă: Republicii, 109 // Facebook // Site

Un alt loc cu tematică sportivă unde vă puteți găsi un loc în timpul meciurilor este 4 Champions. Mai ales dacă vă încălzește cu ceva gândul că sunteți și lângă Stadion și Sala Polivalentă, locuri în care au avut loc de-a lungul timpului atât de multe bătălii, victorii și eșecuri. Eu nu am apucat să le trec pragul încă, dar am înțeles că găsiți mâncare chiar bună aici, lăudate fiind costițele de porc și cârnăciorii. Apropo, știați că au și meniul zilei pentru masa de prânz și costă doar 18 lei? Locul este spațios, încape toată gașca și nici nu se pune problema să vă bateți pe locuri, la gândul că se vede mai bine sau mai prost dintr-un colț. Sunt ecrane suficiente cât să poată vedea toată lumea.

Adresă: Aleea Stadionului nr 2-4, Sala Polivalentã // Facebook

O fi mai mulți microbiști în Zorilor decât în restul orașului? E posibil, dat fiind faptul că acolo sunt căminele UTCN, în care 80% dintre studenți sunt băieți. Mates Pub e, prin definiție, un loc pentru întâlnirile cu prietenii. Dimineața puteți să le treceți pragul pentru mic dejun, la prânz aveți suficiente opțiuni cât să vă continuați ziua energici, iar seara încheiați cu un meci de fotbal și o bere la draft. Chiar în seara asta îi puteți vizita pentru a vă susține favoriții în meciul Manchester City vs. Basel și Tottenham vs. Juventus. Nu vă uitați prietenii acasă!
Adresă: Observatorului, nr. 109 // Facebook // Site

Încheiem cu Apartament 1, pentru că n-ai cum să scrii un articol despre sport și să nu-i incluzi. Pe lângă faptul că vă veți simți și veți fi primiți ca ”acasă”, aici nu trebuie să vă faceți griji dacă poposiți singur. Nimeni nu-și va da seama că v-ați integrat subtil în gașca lor. Decât dacă țineți cu echipa adversă și nu vă este teamă să strigați asta în gura mare. Ei vă aprovizionează cu mâncarea și băutura necesară pentru a trece prin cele 90 de minute de emoții intense, voi doar chemați toată gașca la Apartament.

Adresă: Calea Turzii, nr. 162-168, bloc C1, parter // Facebook

Nu uitați să faceți rezervări, oriunde ați decide să mergeți. Vă vine să credeți sau nu, e mai mare lupta pe locuri decât e pe teren. Tu de unde vezi meciurile din seara aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!