#FollowMe: Marius Neag a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Mar 25, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut l-am avut drept oaspete pe contul nostru pe Marius Neag – fotograf, gurmand și iubitor al naturii.

Îmbini deseori în fotografiile tale natura cu orașul. Arată-ne un colț de Cluj unde ”lupta” dintre cele două lumi este fascinantă, ambele excelând din punctul de vedere al lucrurilor pe care ți le pot oferi, al motivelor care ne-ar determina să o alegem pe una în detrimentul alteia.

O clipă în care anotimpurile se îmbină armonios, așa cum și orașul se îmbină cu natura ce-l înconjoară… Acesta fiind și un motiv pentru care îmi place să fotografiez acest Cluj fain, plin de locuri înalte, de unde se poate admira de la înălțime cum au fost așternute clădirile între dealurile care le protejează.

 

Rareori incluzi personaje în fotografiile tale cu orașul, reușind totuși să dai dinamică și viață capturilor. Cum faci asta?

În cele mai multe cadre cu orașul nu includ personaje. În acest fel, încerc să pun cât mai mult accentul pe arhitectura clădirilor, aranjarea lor și schimbul de lumină care poate modifica total atmosfera transmisă. În acelasi timp, încerc să dau dinamică cadrelor, jucându-mă cu unghiuri cât mai rar văzute de oamenii care nu au timp să exploreze orașul și cu atmosferele diferite create de anotimpuri, lumină sau activitatea oamenilor.

 

Imaginează-ți că timp de o lună ești nevoit să fotografiezi dintr-un singur loc al Clujului. Care ar fi locația cea mai ”ofertantă”, care ți-ar da șansa de a realiza poze diferite, și nu mereu aceeași priveliște, aceeași perspectivă și de ce ai făcut tocmai această alegere? Tu ai face acest experiment pentru 30 de zile?

Dacă tot ne bântuie iarna, mi-am ales locația preferată din Cluj, pentru a surprinde câteva cadre puțin mai altfel. Cetățuia îmi place tare mult ca locație de fotografiat, deoarece se poate surprinde orașul în multe ipostaze, multe tipuri de lumină, și permite multe abordări ca și încadrare. Aș putea să fotografiez de aici timp de 30 de zile, fără să repet încadrările, deoarece e un loc plin de oportunități… de la detalii, panorame asupra orașului, până la cadre emoționante cu îndragostiții care se refugiază de agitația orașului.

 

Fotografiile tale sunt jocuri de culori și texturi. Ce te fascinează cel mai mult dintre cele două elemente și cum se manifestă asta în procesul de realizare a unei fotografii?

Ador să jonglez cu interacțiunea dintre culori și texturi în cadrele mele, fiind fascinat de contrastele create între texturi. În procesul de fotografiere, acest lucru se manifestă prin combinarea de forme și materiale (piatră, lemn, metal, mergând deseori spre cadre unde apar linii simetrice.

 

Realizezi atât fotografii panoramice, cât și macro. Din elementele ce compun orașul, ce îți atrage cel mai mult atenția?

Parcul în culori de iarnă. Orașul are foarte multe elemente de arhitectură în stil gotic, eclectic și modern. Pe mine mă atrag cel mai tare clădirile vechi, zonele înalte de unde se pot observa liniile acoperișurilor (din fericire Clujul are multe) și zonele unde natura se amesteca cu cladirile.

 

Îi mulțumim încă o dată lui Marius pentru că a acceptat provocarea noastră și pentru capturi. Cine ghicește ”invitatul” acestei săptămâni?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This