#FollowMe: Lóránd Pleiner a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | May 19, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut l-am avut ca invitat pe contul nostru pe Lóránd Pleiner, care se descrie pe sine ca ”passionate photographer, graphic designer and music addict.

De obicei parcurgi un traseu înainte stabilit atunci când dorești să fotografiezi sau lași lucrurile să vină de la sine? Arată-ne pe unde hoinărești astăzi.

De cele mai multe ori traseele mele nu sunt plănuite. Inspirația vine pe stradă observând atmosfera, clădirile sau chiar momente în locurile pe unde trec. Câteodată se întâmplă să am un cadru și un loc exact în minte, dar de cele mai multe ori fotografiile mele se nasc în timpul deplasării prin oraș pentru activitățile din programul de zi cu zi. Iar astăzi, de exemplu, am hoinărit pe această străduță chiar în momentul de după ploaie, reușind să capturez această atmosferă.

De ce această tendință de a include mereu planul cosmic în pozele tale, de ce acorzi o importanță atât de mare prezenței cerului, a norilor etc.?

Consider că cerul, norii accentuează puternic atmosfera pe care o fotografie vrea să o transmită, indiferent că este vorba despre un cer însorit sau înnorat. Din acest motiv, majoritatea pozelor mele sunt făcute pe vreme însorită. Îmi plac culorile vivide, deschise, și vreau să transmit o stare pozitivă oamenilor prin acestea.

Daca o clădire a Clujului ar spune o poveste, despre ce crezi că ar fi aceasta?

Dacă Casinoul din Parcul Central ar spune o poveste, sigur ar fi despre viața lui lungă și colorată. Începând cu diversele roluri pe care le-a îndeplinit de-a lungul timpului în perioada când a fost părăsit și ajungând la perioada zilelor noastre, când oferă loc evenimentelor cu o mare varietate, de la cultură și până la muzică electronică. Evident, este o bijuterie a orașului si una dintre clădirile mele preferate.

Clădirile din Cluj au la bază de cele mai multe ori pattern-uri și simetrie. Du-ne într-un loc în care acest pattern este spart, distrus, dar locul rămâne la fel de impresionant vizual.

Plimbându-se prin oraș, omul poate descoperi multe comori “ascunse” doar uitându-se mai sus sau pur și simplu aruncând o privire diferită străzii pe unde trece zi de zi. Însă ceva care de multe ori distruge pattern-ul clădirilor sunt cablurile atârnate în aer. Sperăm ca în curând se va rezolva și această problemă estetică, dar până atunci nu trebuie să uităm să ne lăsăm impresionați de frumusețea orașului în care trăim.

Cum ai reprezenta printr-o fotografie viața colorată, dinamică a Clujului?

Viața colorată, dinamică a Clujului este reprezentată de tineri energici, dezvoltarea dinamică, evenimente variate, lumini colorate, sport, străzile pitorești, viața de noapte intensă, muzică, toata vibrația pozitivă a orașului și multe alte lucruri. Nu este însă ușor să capturezi toate acestea într-un singur cadru. Eu am ales să fac asta profitând chiar de evenimentul în desfășurare, Zilele Clujului. Enjoy the city!

Îi mulțumim lui Lóránd că a acceptat provocarea noastră și îi dorim ca fiecare fotografie să fie o nouă surpriză pentru el!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This