ARTdealul – un festival de terapie prin artă și de divertisment

Home $ Știri Cluj $ ARTdealul – un festival de terapie prin artă și de divertisment

by | May 24, 2018 | Știri Cluj

Mii de membri ai comunității clujene au avut parte de o experiență menită să îi apropie în cadrul celei de-a III-a ediții a festivalului de terapie prin artă și de divertisment ARTdealul, desfășurat în 18 și 19 mai, de Zilele Clujului, în Parcul Central.

Organizația Impuls a facilitat activități creative, de relaxare și de animație pentru diferite categorii de vârstă și sociale. La eveniment au fost invitate ONG-uri care să participe la ateliere împreună cu beneficiarii lor. Astfel, inclusiv grupuri de persoane vârstnice și copilași cu dizabilități au fost prezente la festival.

„Evenimentul ARTdealul se evidențiază prin deschidere, diversitate și creativitate. Cu eforturi intense, în aproape 4 luni de pregătiri, am oferit comunității clujene două zile de activități și un prilej de apropiere față de semenii lor.” – a declarat Larisa Duță, președinte Impuls.

Peste 2.000 de persoane au beneficiat gratuit de momente artistice și de recreere. Atelierele de pictură și de colorat, teatrul de păpuși, proiecția de film în aer liber, Eye Contact Experiment, conferința ”ARTdealul Speak Up” și concertul au înregistrat cel mai mare număr de participanți.

Evenimentul a oferit și voluntarilor săi – peste 30 de studenți implicați, o experiență de învățare și de distracție, care nu a ținut cont de capriciile vremii sau de alte dificultăți întâmpinate.

Parteneri și sponsori: Adaconi, Asociația pentru protejarea animalelor NUCA, Bălăngănel, Cinemobilul, Cluj.com, Cluju.ro, Cluj Life, Cluj for Youth, DACO, DACOmag, La Casa, Life Force, OmniPass, Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, România 100, Royal School in Transylvania, Visit Cluj, Zilele Clujului.

*** Impuls este o organizație neguvernamentală, care promovează educația prin inițiative creative, în rândul comunității clujene, și care instruiește tineri în domeniul organizării de evenimente.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!