#FollowMe: Andreea Goia a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Andreea Goia a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Jul 2, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut am avut-o ca invitată pe contul nostru pe Andreea Goia, pe care poate o cunoașteți pentru că îi citiți blogul sau îi dați deseori inimioară la postările colorate de pe profilul ei de Instagram.

Crezi că ai un anume stil de fotografie sau te încadrezi mai degrabă în categoria celor spontani, care scot telefonul din buzunar pentru că simt că au în față ceva ce merită capturat?

Nu consider că am un anume stil de fotografie, mă încadrez în categoria celor spontani, care în drum spre serviciu zăresc o perspectivă demnă de fotografiat și se opresc pentru a o imortaliza. ?

Sunt multe clădiri în Cluj foarte instagramabile. Care e preferata ta?

Aici, la colțul dintre strada Universității și Napoca, se afla una dintre cele mai instagramabile clădiri ale Clujului din punctul meu de vedere. ? Eu o știu după numele de ‘Conti’ sau ‘Hotel Continental’, însă pe vremuri își purta mândră denumirea de ‘Hotel New York.’ Ce frumos ar fi ca după finalizarea lucrărilor, parterul clădirii să redevină cafeneaua boemă de odinioară, un spațiu în care să îți poți savura cafeaua și croissantul în timp ce îți citești e-mailurile (dacă tot suntem în era digitală) sau locul în care vii seara să bei un pahar de vin și să te bucuri de un concert live de jazz sau blues. ??

Dacă Clujul ar fi un blogger, care crezi că ar fi locul său preferat din oraș pentru poze, ce anume l-ar caracteriza cel mai bine?

Dacă Clujul ar fi un blogger, oricât de clișeic ar părea, cred că locul lui preferat pentru poze ar fi Piața Unirii.
Pentru un blogger de călătorii, aflat la prima vizită în Cluj, e musai să facă poze Catedralei “Sfântul Mihail” în timp ce un fashion blogger îsi va face poze în fața ei. Toate acestea sub privirile food blogger-ului care degustă noul meniu al unuia dintre restaurantele din zonă.

Andreea, capturile tale sunt pline de culoare, lumină și viață. Cum reușești să fotografiezi un astfel de oraș, chiar și în momentele monotone, gri?

Clujul are frumusețea lui și atunci când cerul e invadat de nori doritori de ploaie. Și dacă ai norocul să prinzi momentul când se întrevede o rază de soare, și cel mai fad cadru devine captivant.

Te provocăm să mergi undeva unde nu ai mai ajuns demult în Cluj și-ți tot doreai să o faci și să ne spui de ce ne-ai dus tocmai acolo.

Îmi doream de ceva timp să admir din nou Clujul de la înălțime, iar aseară am ajuns aici și am un déjà vu. Poate tocmai faptul că seamănă cu panorama orașului natal mă face să îl simt ca fiind acasă. Sau o fi ritmul alert în care se dezvoltă, sau suita de evenimente culturale. Sau poate oamenii faini pe care i-am cunoscut în cei 9 ani de când sunt aici. Sau toate la un loc.

Îi mulțumim Andreei pentru răspunsuri și pentru vizită. Continuăm cu un nou invitat săptămâna aceasta.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!