Ce să faci Halloween-ul acesta în #Cluj

Home $ Articole $ Ce să faci Halloween-ul acesta în #Cluj

by | Oct 25, 2018 | Articole, Halloween

A venit mult așteptatul moment al anului în care puteți în sfârșit da măștile jos și să vă puneți altele! Doar despre asta-i Halloween-ul, nu? Eu zic că nu are sens acum să ne pierdem în diverse polemici, cum că asta ar fi o sărbătoare păgână, cum nu-i de-a noastră, că am furat-o de la străini, că am adoptat-o, că știm doar să căutăm motive de petrecere. Cert este că ușor-ușor și-a făcut loc în cultura noastră și acum, indiferent de ce zice bunica, noi ne costumăm, ne speriem unul pe altul, ne plimbăm prin cimitire în căutare de experiențe tari și palpitații.

Halloween pică anul acesta într-o zi de miercuri, iar noi, ca niște oameni sănătoși la cap, ne apucăm să-l sărbătorim începând de weekendul acesta. Cel mai probabil până weekendul viitor, inclusiv. Nu vrem să vă dăm idei, dar adevărul este că avem vreo câteva și ar fi păcat să vă limitați doar la deghizări și o ieșire în club când puteți face ceva… puțin diferit. Propunerile noastre:

Testați o tablă Ouija

Cu toții am văzut în filmele americane adolescenți adunați în jurul unei tăblii Ouija și punând întrebări care de care mai stupide, de la ”Voi muri?”, până la ”Este el alesul inimii mele?” N-are sens să ne ascundem după deget, v-ați dorit mereu să testați o nebunie din aceea, și eu mi-am dorit. Cred că-i normal. Iar Halloween-ul mi se pare ocazia perfectă să întrebi spiritele din lumea cealaltă dacă vei reuși să termini facultatea sau dacă părinții vor fi vreodată mândri de tine. Recomandăm un pahar de tărie înainte, altfel nu vă va răspunde niciun spirit și veți crede că tabla nu funcționează. Dar fiți atenți ce i s-a întâmplat acestui băiat

Înscrieți-vă la un tur ghidat în pădurea Hoia-Baciu

Despre pădurea Hoia-Baciu deja știți – că-i bântuită, că arborii au noaptea ochi verzi, că-i locul cu cea mai intensă activitate paranormală din lume, nu-s lucruri noi pentru nimeni și clujenii chiar se mândresc cu a lor pădure care se presupune a fi lăcașul unor fenomene  bizare. Nu vă îndemn să campați în centrul ei, nici să faceți vreun ritual de invocare a spiritelor rele, ci doar să aruncați o privire pe site-ul băieților aceștia de la Hoia-Baciu Project și să vedeți dacă nu v-ar tenta o vizită mai amănunțită în pădure. Puteți să mergeți într-un tur de zi, unde faceți o călătorie în Poiana Rotundă alături de ghizi, vă împrieteniți cu niște copăcei ciudați și ascultați legendele locului, sau faceți pe curajoșii și optați pentru un tur nocturn, unde se întâmplă practic aceleași lucruri, doar că e de 10 ori mai înfricoșător pentru că e… noaptea.

Mergeți prin Clujul bântuit.

Despre ideea aceasta v-am mai povestit și când făceam recomandările săptămânale, dar o voi face din noi, pentru că personal o găsesc foarte tare. Așadar, vă invit să Mergeți prin Clujul bântuit, sâmbătă seara, când a bate ora 20:13, și să descoperiți sufletele captive, stafiile și scheletele misterioase din oraș. Veți fi ghidați pas cu pas pe la clădiri blestemate, o să ajungeți la locul de odihnă al călăilor, o să aflați povestea casei din care spiritele fac obiectele să dispară și vă veți întâlni cu oameni transformați în demoni după moarte. Ghidul este unul virtual, căci tot traseul îl veți parcurge cu ajutorul aplicației Questo, care poate fi descărcată gratuit aici. Se pornește din Cimitirul Central și prețul este de 20 lei pentru un grup de până la 5 persoane. Nu-i de mers singuri în așa aventură…

Faceți pace cu sportul. Sau măcar jucați-vă de-a sportul.

Pentru că-i un alt subiect de groază în viața voastră, de aia e sportul pe lista noastră! Nu o să vă provocăm acum la flotări și burpees, dar prietenii noștri de la Laser Hunt au pregătit ceva tare distractiv pentru perioada Halloween-ului, unGlowing in the dark party cu laser tag nelimitat, jocuri speciale cu zombie, o băutură de persoană, DJ, muzică și efecte speciale toată noaptea. Preț bilet intrare 40 lei/persoană. Rezervarea locului este necesară! Biletele se achită la intrare sau în avans, prin virament.

Adunați toate bomboanele. Din casele prietenilor.

O altă tradiție pe care noi am văzut-o doar la televizor e mersul din casă în casă cu ”Trick or treat”. Am fi vrut și noi să fim deghizați în animăluțe, roboțeii sau oameni care știu ce fac cu viața lor, dar nu ni s-a prea dat șansa. Și nici bomboanele care vin o dată cu acest bătut la ușă. Noi vă încurajăm să uitați toate prejudecățile, să vă îmbrăcați în Superwoman sau Moș Crăciun și să porniți din casă în casă după bomboane, pizza, alcool, ce mai găsiți pe acolo. Începeți cu prietenii, nu vă avântați la necunoscuți, că după parcă văd că duceți la crearea unei Coaliții pentru oameni nedeghizați.

Faceți cel mai de groază lucru pentru un adult – stați treji toată noaptea! La film.

Deloc tentant, nu? Pentru mine, nimic nu-i mai înspăimântător și mai torturant decât un film de groază, așa că le-aș face pe toate din lista asta, doar să nu ajung la un Allnighter de Halloween. Pentru alții însă, această variantă este ideală. În data de 31 octombrie trăiești povestea unui star alături de Lady Gaga, levitezi alături de First Man și întâmpini noaptea spiritelor rele împreună cu o poveste de-a dreptul înfricoșătoare. Așadar, cel mai bine ar fi să nu vă faceți planuri pentru zorile Halloween-ului pentru că Allnighter te răpește și te aduce direct în sala de cinema de la ora 20:00. Biletele se găsesc la casieria din incinta Cinema Florin Piersic. Dacă vrei să stai în păturica ta, ori o iei cu tine, ori faci un maraton acasă.

Organizați voi o petrecere acasă, căci în oraș sunt destule

Desigur, dacă aveți chef de un party, în calendarul nostru găsiți suficiente opțiuni pentru fiecare, dar pare atât de main-stream o petrecere de Halloween în oraș… plus că riscați să vă întâlniți și cu alte pisicuțe și știți cum devin fetele când văd pe cineva îmbrăcate la fel ca ele. Mai bine faceți ceva la voi acasă, ca în anii 90, poate organizați și un concurs de sculptat dovleci, de costume, de shot-uri, doar nu trebuie să vă dau eu idei la acest capitol. Sau vă îmbrăcați toți și stați pe canapea, have fun!

Tu ce planuri ai pentru Halloween?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!