10 evenimente cu intrare liberă la care poți merge până la finalul anului

Home $ Articole $ 10 evenimente cu intrare liberă la care poți merge până la finalul anului

by | Dec 4, 2018 | Articole, Recomandări

Decembrie este o lună extrem de frumoasă și ofertantă. Este perioada în care suntem în goană după cadouri și ne copleșește dorul după cei dragi. Așadar, noi îți sugerăm să te relaxezi un pic, să lași banii pentru cadouri deoparte și hai cu noi la câteva evenimente faine unde ai intrare liberă. Pușculița rămâne intactă, iar tu rămâi cu zile bine petrecute gratis în Cluj-Napoca. Feel #free to join.

LightsON – The light artworks circuit
Deși a început ca un concurs de creativitate pentru designeri, arhitecți și ingineri, primul de acest gen din România, scopul Lights ON este de a aduna idei și concepte minunate pentru iluminatul festiv. Cu siguranță, ați văzut cel puțin câteva imagini cu luna sau cu acel “Mi-e dor de tine” așa că nu mai sta în casă și hai să vezi magia luminilor care au “acaparat” orașul. Te poți bucura zilnic de frumusețea instalațiilor până în 31 decembrie.

Toxic relationships – Ted Talks Screening and Discussions
Dacă ai întrebări de genul: Cum identificăm o relaţie toxică? Cum reuşim să facem o relaţie să meargă şi când ne oprim din a încerca? Cum ne recâştigăm încrederea şi iubirea de sine? Cum ne dăm seama că partenerul/a sunt potrivite pentru noi? Cum ne detaşăm de fostul partener/ă? Cum defineşti o relaţie sănătoasa? Atunci hai să afli răspunsurile la Ted Talks în 5 decembrie. Locul de întâlnire este Casa de Cultură a Studenților începând cu ora 18:00.

Concert de colinde vechi: „Și ne lasă Gazdă-n casă!”
Dacă dragul după satul de odinioară îmbrăcat în haină ninsă, albă de sărbătoare și dragul după pacea cu sunet de zurgălăi din Ajunul Crăciunului vă mistuie inima, haideți atunci să retrăim împreună aceste frânturi de Rai. Cu mic, cu mare vă așteptăm la a patra ediție a concertului de colinde vechi, în ziua de Sfântul Nicolae, de la ora 19.00, la sala Auditorium Maximum, ca să descoperim împreună bucuria sărbătorilor care ne bat la ușă.

Re-Think Plastic: Weekend-ul Porților Deschise
Câte feluri de plastic există? Ce trebuie să știm despre plastic? Cum putem recicla individual? Cum putem responsabiliza comunitatea locală să recicleze la rândul ei?
Re-Think Plastic este un eveniment în care încercăm să găsim răspunsuri la toate aceste întrebări. Evenimentul va fi unul al porților deschise, în care poți participa la atelierele „Snowflake Academy” (ateliere pentru copii) sau „Punga de Pungi” (atelier în care vei învăța cum să reutilizezi pungile folosite) sau poți admira lucrările realizate de studenți și copii în cadrul atelierelor de design desfășurate în cadrul proiectului.

Handmade Transilvania – Târg de Crăciun cu daruri alese
Cea de-a patra ediție Handmade Transilvania va avea loc la Clădirea Casino. Ca să ai pregătite din timp daruri alese pentru cei dragi, au fost adunați la un loc oameni talentați, artiști, mici producători care aduc bijuterii, cosmetice, ornamente de Crăciun, produse pentru casă, jucării, îmbrăcăminte și alte produse create cu multă migală și dăruire. Muzică bună, ateliere pentru adulți și copii, cafea și un food truck, garantează că vor fi două zile magice în Parcul Mare. Ce zici, vii?

CreativeMornings Cluj – Tradition
CreativeMornings este o serie de prelegeri lunare pentru comunitatea creativă.
În 2008, Tina Roth Eisenberg (swissmiss) a început CreativeMornings din dorința unui eveniment continuu și accesibil pentru comunitatea creatoare din New York. Conceptul era simplu: micul dejun și o scurtă vorbă într-o zi de vineri dimineața în fiecare lună. Astăzi, participanții se adună lunar în 180 de orașe din întreaga lume, pentru a se bucura de cafea proaspătă, oameni prietenoși și o gamă internațională de mâncăruri pentru micul dejun.
Această ediție va fi una specială, pentru că vom sărbători un an de CreativeMornings Cluj, iar tema acestei luni este tradiția.

Repurpose
Acest eveniment are ca sursă de inspirație conceptul mișcării de “recycled art”, concept ce acum începe să prindă contur în orașul nostru. Am ales să îl promovăm cu mare entuziasm și să demonstrăm că se pot face lucruri mărețe din obiecte deja folosite ➖ R E P U R P O S E! R E D U C E! R E U S E!
14 decembrie este data vernisajului ce va avea loc la Kupaj (un nou loc deschis pe Str. Sindicatelor), unde începând cu ora 19:00 veți fi întampiți cu vin, gustări, trupa Dragos & Friends Orchestra și mai ales cu #arta din materiale reciclate. Noi mergem. Voi?

Noaptea Porților Deschise la Teatru – a șaptea ediție
În 8 decembrie Teatrul Național din Cluj-Napoca își deschide larg porțile pentru publicul larg. Vă veți putea bucura de “100 de minute de dansuri tradiționale românești”, “100 de ani de muzică tradițională românească”, “100 de teatru românesc”, de o serie de întrebări și răspunsuri și multe altele. Vă sugerez să profitați de această ocazie și să faceți cunoștință mai îndeaproape cu teatrul și cu tot ce îți poate oferi. Așadar, ne vedem acolo? Am scris aici despre cum a fost anul trecut.

Marele Târg de Nebrazi
În fiecare an, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, pe lângă bucuria de a ne reuni în jurul Pomului de Sărbători avem și ocazia de a salva un brăduț.
Urbannect și Nebrăduț vă invită să vă creați propriul nebrad*. Acesta e un Pom de Sărbători în care se regăsește personalitatea voastră, a creatorilor săi. Fiecare este liber să aleagă forma, materialele, culorile și dimensiunile care îi sunt pe plac. Hai să vedem cât de creativ ești!

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca
Dragilor și dragelor, oameni faini de pretutindeni, anul acesta ne reunim sub cupola cuvântului „împreună”. Astfel, vom explora ideea de centenar din perspectiva unirii oamenilor în ansamblul diversității culturale pe care Clujul o găzduiește. Căsuțele pline cu bunătăți un program antrenant presărat cu activități frumoase vă așteaptă în centru orașului.
De asemenea, cei mici vor avea parte de Povești la Gura Sobei, iar cei mari se vor bucura de O Cană de Fericire.

Tu la care dintre aceste evenimente te gândești să ne bucuri cu prezența?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!