10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Dec 10, 2018 | Articole, Recomandări

Suntem în plin sezon de iarnă și forfota din oraș crește pe zi ce trece. Probabil deja ai început să îți faci planurile pentru vizitele de Crăciun și petrecerea de Revelion. Dacă nu ai făcut-o, vezi aici ce oferte ai chiar în oraș. Dar până atunci, nu lăsa săptămâna să treacă fără să profiți. Mai jos avem pregătită lista cu cele mai cool lucruri ce au loc săptămâna aceasta în Cluj. Rămâne doar să ți le incluzi în program.

Toată săptămâna – Gustă din spiritul sărbătorilor
Târgul de Crăciun continuă cu o săptămână culinară. Pe lângă spectacole de teatru și concerte, vei avea ocazia să asiști la spectacole culinare cu bunătăți românești, italienești sau turcești după programul de aici. După ce te-ai încărcat cu energie e timpul să alergi 6 km la Crosul Spiridușilor, iar la final de săptămână și retrăiește copilăria ascultând Povești la Gura Sobei. Și ce spui de o întâlnire cu Moș Crăciun? Dă-ți întâlnire cu el la Târgul de Crăciun.

De joi până sâmbătă – O, nebrad frumos…
Caută-ți nebradul potrivit pentru Crăciun la Casa Tranzit, la Marele Târg de Nebrazi. Cum adică nebrad? Adică o variantă lucrată manual a clasicului pom de Crăciun. După ce au fost construiți atent în cadrul unor workshop-uri, nebrazii te așteaptă la Casa Tranzit să îi duci acasă. Iar banii strânși din vânzarea nebrazilor și din donații vor fi îndreptați spre acțiunile de plantare ale Asociației Tășuleasa Social. Cântăm anul acesta O nebrad frumos?

Vineri – Începe ziua într-un mod creativ
Săptămâna aceasta are loc ediția aniversară a CreativeMornings, întâlnirile membrilor creativi ai comunității. Tocmai au început înscrierile pentru evenimentul de luna aceasta care va avea ca tema tradiția, deci asigură-te că ai completat formularul de înscriere disponbil de astăzi și că îți fixezi alarma pentru dis-de-dimineață.

Vineri – Ia cina pe întuneric
Poate, la prima vedere, pare romantic sau desprins din comunism. Nici vorbă! Cină pe Întuneric este o inițiativă a Asociației Pontes, care te provoacă să experimentezi o seară lipsită de stimuli vizuali. Va trebui să te bazezi pe auz, gust, miros și pipăit pentru a clarifica misterioasa experiență, iar ajutorul va veni din partea unor persoane nevăzătoare ce știu cum să abordeze situația. Toate încasările evenimentului vor fi donate către campionatul de şah pentru nevăzători Mihai Irimia, așa că ce mai aștepți? Înscrie-te completând formularul de aici.

Vineri – Ți-a fost dor de DoR?
Decât o Revistă revine la Cluj, oferindu-ți șansa de a participa la evenimente ce îți vor lărgi perspectivele. Pe lângă o discuție despre antreprenoriat și un atelier de storytelling, care sunt sold out, poți participa la o seară de filme, unde vei urmări o serie de scurtmetraje despre societatea în care trăiești. Asigură-te că nu le ratezi luându-ți biletul de aici sau din Librăria Humanitas.

Vineri – Ia-ți doza de umor
IMPROVertiții colindă de-a lungul și de-a latul imaginația și te așteaptă la un show de improvizație în spiritul sărbătorilor. Tu le oferi punctele de pornire, iar ei pun în scenă cele mai comice situații. Rezervă-ți locul și pregătește-te să râzi la un show plin de (f)ler.

De vineri până duminică – Pornește în căutare de cadouri
Dacă vrei să oferi cadouri cu un design aparte celor dragi, cu siguranță vei trece pe la Cluj Design Days. Pe lângă faptul că vei umple sacul Moșului, vei avea ocazia să cunoști peste 35 de designeri români și te vei distra la Cluj Design Days Party. Ne vedem la Casa TIFF?

Vineri – Rooftopper feeling
Deși probabil ți-e dor de un rooftop party, iarna nu te oprește să petreci precum ai fi la unul, așa că distrează-te la o nouă petrecere organizată de Beard Brothers. Ca de obicei, banii strânși vor fi utilizați pentru achiziționarea unei ambulanțe. Get your dancing shoes on!

Sâmbătă – Ascultă Luna Amară și Les Nuages live
Te poți bucura de muzica trupelor Luna Amară și Les Nuages într-un concert acustic ce va avea loc la Radio Cluj, în sala în care a fost înregistrat albumul „Nord”. Pentru a fredona piese recente dar și piese de pe albume mai vechi, nu uita să îți iei biletul.

Duminică – Fă-ți un cadou
O modalitate mai puțin costisitoare de a căuta lucrușoare pentru tine sau cei dragi e prin participarea la Catrafu-SALE. Fiind vorba de haine și accesorii pe care alții nu le mai folosesc, e ocazia perfectă de a face cumpărături fără să-ți lași portofelul gol, așa că nu mai sta pe gânduri.

Tu ai deja planuri făcute pe săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This