#HowItsMade: Burgerul Jam it UP de la MEAT UP

Home $ Articole $ #HowItsMade: Burgerul Jam it UP de la MEAT UP

by | Dec 13, 2018 | Articole

Suntem toți oameni și e în natura firii umane să dezvoltăm preferințe. Pentru orice, de la chestiuni mărunte până la altele care ne pot influența viitorul și întreaga viață. Chiar și la locul de muncă, trebuie să recunoaștem că sunt lucruri care ne fac foarte mare plăcere să le facem și altele care ne împing la limită de fiecare dată, provocându-ne să ne apucăm de scris demisia. De mână! În ceea ce privește jobul meu, mie-mi place mult să merg la evenimente și să vă povestesc cum a fost și să mă strecor în bucătăriile localurilor din Cluj, să văd #howitsmade. Și nu cred că mă poate judeca nimeni pentru că am dezvoltat astfel de ”afinități” în ultimii doi ani, căci nimic nu-i mai delicios decât să fii în spatele cortinei sau să vezi efortul depus pentru 15 minute de glorie ale papilelor tale gustative.

De data aceasta vorbim despre burgerul Jam it Up de la MEAT UP, cel mai recent deschis burger place din Cluj. Sincer, dacă încă nu ați apucat să le treceți pragul… pe unde Dumnezeule mare umblați? Găsiți în meniul lor patru burgeri pe bază de carne și unul vegetarian, costițe cu bbq, dar și nelipsiții cartofi prăjiți, iar decorul de restaurant tipic american vă va transpune direct pe alt continent. Am povestit mai multe despre cum a decurs una dintre vizitele mele la ei aici. Încă de la început am fost cucerită de Jam it UP (și să știți că am gustat din toate câte un pic), așa că era evident că acesta era curiozitatea mea principală, deci despre el vorbim pe îndelete astăzi.

 

Am fost întâmpinați de Paul, unul dintre proprietarii Meat Up, omul din bucătărie și cel care mereu își primește clienții cu un zâmbet larg și o vorbă bună. Alături de el am pășit în bucătărie și am trecut la treabă. Totul începe de la carnea de vită Angus, de Uruguay, care este tocată, amestecată, iar mai apoi transformată în niște mici biluțe, fiecare în parte cântărind 120 de grame. În carne nu adaugă absolut nimic, doar presară piper și sare. Este practic un steak mărunțit și nimic mai mult. Simplu și gustos.

În cea de-a doua etapă intră în scenă și grill-ul. Odată ajunsă aici, carnea este presată cu ajutorul unui dispozitiv special, rezultând astfel binecunoscuta formă rotundă. Aceasta este, până la urmă, esența metodei smashed, după care sunt preparați burgerii – carne tocată și bine presată. Peste aceasta se adaugă puțin unt, iar mai apoi se rumenește ușor.

  

Carnea stă în total, în medie, trei minute pe grill. Depinde mult și de cât de tare este apăsată, tot procesul poate dura și un minut jumătate dacă e nevoie. Oricum, ca să vă faceți o idee, a durat 10 minute până burgerul acesta a fost în farfurie, un timp mai mult decât decent pentru cât este de bun. După ce carnea este prăjită, capată o crustă, iar prin intermediul acesteia toate sucurile sunt păstrate în interior. Peste aceasta este pus simpatica brânză cheddar, în timp ce alături se prepară și gemul de bacon.

După ce carnea a fost preparată, este adăugat gemul de bacon, alături de maioneză, bbq, ketchup, castraveți murați și roșii. Chifla e un pic mai dulce decât v-ați aștepta, dar are o textură foarte bună pentru că absoarbe sosurile și nu trebuie să vă faceți griji că vi se va prelinge elegant ketchup peste tot. Noi am cerut și o porție de cartofi prăjiți cu parmezan, să știm o treabă. Ca de obicei, plăcerea a fost de partea noastră.

Tu ai încercat burgerul Jam it UP? Ți-a plăcut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!