Târguri la care îți poți găsi un job în perioada următoare

Home $ Articole $ Târguri la care îți poți găsi un job în perioada următoare

by | Mar 5, 2019 | Articole, Recomandări

„Și cu ce te ocupi?” – e una dintre întrebările pe care le auzi imediat ce ai cunoscut pe cineva. E adevărat că nu mai trăim în era în care job-ul să ne dicteze vestimentația, anturajul și statutul social în totalitate, însă ne definește din multe puncte de vedere. Tocmai de aceea, e de preferat să îți găsești un job care să ți se potrivească. Și să nu intrăm în utopia conform căreia atunci când vei găsi jobul ideal, nici măcar nu vei simți că muncești. O vei face chiar mai mult, însă rezultatele vor fi cu atât mai îmbucurătoare.
Dacă te-ai hotărât să îți cauți un loc de muncă sau dorești să îl schimbi pe cel actual, îți sugerăm să vizitezi târgurile ce vor avea loc în perioada următoare în Cluj.

În 26 și 27 martie va avea loc o nouă ediție a Târgului de Cariere la Sala Polivalentă, fiind cel mai mare din Transilvania. Evenimentul va aduce la un loc oferte de muncă din diferite domenii și va putea fi vizitat în intervalul orar 11-19. De asemenea, vei avea șansa să te dezvolți prin participarea la conferințe, traninguri, sesiuni de networking și speed challenge-uri. Hai că variante există! – o spune chiar noul branding al târgului, despre care am povestit Mihai Cotos în cadrul interviul de aici.

O variantă mai restrânsă a Târgului de Cariere, adică Târgul de Cariere IT, va avea loc în 15 și 16 martie, tot la Sala Polivalentă. Dacă te interesează acest domeniu, trebuie să știi că pe lângă oferte de muncă, conferințe, traininguri și sesiuni de networking, va exista o zonă amenajată pentru cei pasionați de gaming. În cadrul evenimentului va avea loc Cluj Tech Society Conference, ce va aborda subiecte precum Inteligența Artificială, Internet of Things și Machine Learning. Și îți mai dăm o veste bună: dacă îți vei scana biletul la intrarea în zona de conferință, vei intra într-o tombolă al cărui premiu este un abonament la TEDxCluj 2019. Intrarea la conferință este gratuită, însă este necesar să îți iei un bilet cu preț 0 de aici.

Tot din doemniul IT probabil te va interesa și CariereInIT, eveniment ce se va desfășura în perioada 18-21 martie la FSEGA, oferindu-ți posibilitatea de a interacționa cu reprezentanți ai unor companii precum .msg, Yardi, Arobs sau Take Off labs. În cadrul evenimentului vor avea loc și vizite la diverse companii, workshop-uri și panel talks. Pe site-ul lor poți afla mai multe detalii despre modul de organizare și despre speakerii evenimentului.

În căutarea jobului îți sare în ajutor și Jobshop, ce are scopul de a-ți prezenta oferte de muncă și de a te familiariza cu mediul profesional, mai ales dacă încă ești student. Evenimentul ce va avea loc în perioada 11-15 martie cuprinde zile de stand (11-12 martie), prezentări de companii, un workshop pentru realizarea CV-urilor și simulări de interviuri. De asemenea, va avea loc Open Space Technology, adică o dezbatere între specialiști, profesori universitari și studenți într-un cadru nonformal și Cariere de Succes, prin care vei avea de învățat din experiențele profesionale ale unor specialiști în diverse domenii. Vizitează site-ul și pagina evenimentului pentru a fi la curent cu ce aduce ediția din acest an.

Iar dacă preferi să lucrezi doar în perioada verii într-o altă țară, poți consulta oferte ale programului Work and Travel în 8 martie la Job Fair See US, ce va avea loc la Grand Hotel Italia între orele 9:00 și 16:00.

Tu în ce domeniu vrei să îți dezvolți cariera?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!