#FollowMe: Ana Coroi (@doodlingcluj) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Ana Coroi (@doodlingcluj) a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Mar 10, 2019 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

De curând, atenția ne-a fost captată de contul DoodlingCluj și am ținut neapărat să aflăm cine se află în spatele capturilor jucăușe care combină părți ale orașului cu elemente ilustrate. Așa am ajuns la Ana Coroi, o tânără care ne-a cucerit prin zâmbetul ei ștrengăresc și ochii care-i dau de gol creativitatea minții. Am întrebat-o despre munca ei, despre cum a apărut DoodlingCluj în oraș și am plimbat-o pe străzi. Vedeți mai jos ce a ieșit.

De ce ai simțit nevoia de a introduce aceste ilustrații în peisajul Clujului, în capturile pe care le surprinzi?

Totul a început de la pasiunea mea pentru artă și desen. Desenez de când mă știu, am urmat cursurile Facultății de Artă și Design, sunt pasionată și de fotografie. Locuiesc în Cluj de peste 10 ani, și mereu mi-a plăcut sa mă plimb pe străduțele lui și să caut inspirație.
Cred ca toți anii aceștia m-au făcut ca într-o dimineață să mă trezesc și să spun cu voce tare: vreau sa încep un proiect care să combine fotografia, desenul și Clujul. Nu mai văzusem ceva asemănător în oraș, și asa a luat naștere DoodlingCluj.

Intervenția ta într-o poză poate transforma un colț anost, care nu transmite nimic, într-o adevărată poveste. Arată-ne un astfel de caz.

Povestea de azi e despre un extraterestru simpatic care, vizitând Clujul, s-a îndrăgostit de…shaorma! Însă el nu știa că în centrul Clujului nu poți parca OZN-ul oriunde 😁

Du-ne într-un loc drag ție din Cluj și dă frâu liber imaginației. De ce ai optat tocmai pentru ilustrațiile alese, ce te-a influențat în acest sens?

Locul din Cluj care-mi este cel mai drag e cu siguranță Grădina Botanica. Merg des și încerc să evit perioadele în care e vizitată de mulți oameni. E greu să explic exact ce se petrece în mintea mea, dar de fiecare dată când intru în sere îmi imaginez ce vedeți și voi acum. Uneori un dinozaur, alteori creaturi fantastice. 🦕

Pozele tale vin la pachet cu personaje fantastice, texte, elemente abstracte. Ți le imaginezi în cadru în momentul în care faci fotografia sau acestea iau naștere în procesul de editare?

Procesul meu de creație diferă mult de la o ilustrație la alta. Îmi place foarte mult să observ tot ce mă înconjoară – oameni, clădiri, lumină, culori și apoi să-mi las mintea și sentimentele să zboare. Uneori, ideea apare chiar în momentul în care fac o fotografie și știu de atunci cum o să arate ilustrația aproape în totalitate. Alteori, ideile apar când ascult muzică sau vorbesc cu prieteni. Nu e tocmai un proces pe care îl pot controla și replica, dar fiecare ilustrație e importantă pentru mine, și toate au o povestioară în spate ❤️

Profităm puțin de venirea primăverii și te rugăm să ne porți într-o călătorie florală. Desenată sau reală, tu alegi.

Mame, surori, prietene, ziua de astăzi este dedicată nouă: ființe puternice și grațioase! Astăzi vreau să le urez tuturor o zi frumoasă, însorita și plină de zâmbete! Sper să fiți apreciate și iubite în fiecare zi a anului 🌷

Ne-a plăcut la nebunie ”intervenția” Anei pe contul nostru de Instagram și așteptăm, ca de fiecare dată, o nouă postare de a sa cu sufletul la gură. Începând de mâine revine pe contul său drag, DoodlingCluj, urmăriți-o acolo, este o gură de aer proaspăt în feed-ul fiecăruia dintre noi!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!