Pune banii deoparte: Evenimente gratuite în perioada următoare la Cluj

Home $ Articole $ Pune banii deoparte: Evenimente gratuite în perioada următoare la Cluj

by | Apr 16, 2019 | Articole

Ți-ai cheltuit deja toți banii pe vacanța de Paște sau pentru comanda de cozonac? Mergi cu prietenii în Vamă de 1 mai? Când verifici soldul cardului te apucă palpitațiile? Nu înseamnă că trebuie să te izolezi în casă spunând că nu mai ai bani nici măcar pentru mâncare! În următoarea perioadă vor avea loc o serie de evenimente în Cluj cu intrare liberă și cu siguranță vei găsi ceva care să îți stârnească interesul.

O primă variantă ar putea fi un spectacol la REACTOR care îți va da de gândit, aducând în prim-plan condiția de geniu a ființei umane. O viață normală este o piesă inedită, întrucât îmbină literatura cu teatrul într-un așa zis “spectacol-lectură”, iar la finalul celor două ore îți vei pune tot felul de întrebări existențiale. Deși intrarea este liberă, trebuie să îți rezervi un loc pentru a evita orice fel de problemă.

Joi, după cinci, 18 aprilie, când ieși de la muncă și realizezi cât de aproape e weekend-ul, cum petreci? Porțile sunt deschide la H33 ca să te distrezi și ca să postezi o fotografie #cool pe Instagram cu cea mai mare pictură murală din România: Omul Micro Macro Cosmos. Acesta îți va fi martor la degustarea de bere și de mâncare, așa că ai grijă. Colegii au nevoie de tine și vineri la birou 😉

În perioada 15-21 aprilie se desfășoară Serile Filmului Gay, eveniment ce are drept scop promovarea diversității într-un spațiu constrâns de tradiții și de privirile critice ale oamenilor. Astfel, asociația LGBTQ și Pride România ți-au pregătit 7 seri pline de filme în premieră națională, însumând 45 de ore de artă, mai exact 74 de filme. Ce zici? Te alături evenimentului?

Dacă tocmai citești o carte, arunc-o în ghiozdan și hai pe 23 aprilie la Grădina Botanică, undei vei avea acces gratuit pe baza acesteia. Iar daca nu citești nimic în momentul de față, este timpul să te apuci de acea carte pe care o ai pe listă încă de la începutul anului. Vei întâlni oameni care au aceeași pasiune ca a ta, puteți împărtăși opinii, poate chiar să va împrumutați carți și, de ce nu, poate fi momentul perfect să îți faci noi prieteni. Liniștea grădinii și parfumul florilor îți conferă un cadru ideal lecturii cât și o formă de evadare din grijile cotidiene.

Dacă vrei să te relaxezi alături de prietenii tăi în natură, pe ritmuri liniștitoare de jazz, în perioada 3-5 mai are loc competiția internațională Jazz in the Park la care vor participa 14 trupe din Europa și nu numai. Locația este Parcul Iulius, iar după o sesiune de shopping unde ai reușit să scoți din buzunar o sumă frumoasă de bani, acest eveniment te va scoate din depresie și îți va demonstra că se pot întampla și lucruri minunate la care nu trebuie să plătești nimic. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare pe lac, la asfințit, învăluit de melodiile celor mai talentați artiști alături de cei apropiați ție?

Dacă ai impresia că viața se sfârșește în urma unui eșec, hai pe 25 aprilie la Fuckup Nights, iar oameni care au trecut prin așa ceva vin să îți demonstreze contrariul. Un eșec, indiferent de domeniu, vine la pachet cu o serie de lecții din care trebuie să extragem esențialul pentru a le putea evita data viitoare, dar și pentru a-i ajuta pe cei aflați în impas. Ca toate să meargă strună, rezervă-ți un loc aici pentru a descoperi poveștile mai puțin fericite și deloc roz ale oamenilor din diferite domenii de activitate.

Un alt eveniment care musai trebuie să se afle notat în calendarul tău este Noaptea Muzeelor. Dacă în timpul anului nu mergi la muzeu pentru că este prea scump sau pur și simplu ești indiferent la ceea ce se desfășoară în cadrul muzeelor clujene, pe 18 mai ai posibilitatea de a le vizita pe toate fără a-ți strica planul de economii. Începând cu ora 19, centrele culturale își vor deschide larg porțile publicului, rămânând la latitudinea fiecăruia ce locații vor dori să bifeze pe parcursul traseului.

Lista se încheie cu Festivalul ARTdealul, aflat la ediția a patra și care se desfășoară în perioada 25-26 mai. Este singurul eveniment care te pune față în față cu arta și care se desfășoară în aer liber, având acces gratuit la atelierele de creație. Atmosfera va fi întreținută de o serie de concerte, la care te vei putea distra cu toată familia, inclusiv cu animăluțul care acum doarme liniștit pe canapea. Și nu costă nimic! #ArtMeetsTherapy, #ArtMeetsDigital, #ArtMeetsEducation!

Acum că știi că poți ieși liniștit din casă și atunci când nu ai bani, care este primul eveniment la care vei merge?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!