7 recomandări pentru ieșiri de weekend aproape de Cluj

Home $ Articole $ 7 recomandări pentru ieșiri de weekend aproape de Cluj

În speranța că vine căldura (pe bune!), iar ploile nu își mai fac de cap, noi zicem că e momentul să ne facem bagajul și să plecăm pentru un weekend departe de agitația orașului, pentru a ne încărca bateriile pentru o nouă săptămână. Și unde îți poți petrece zilele în liniște mai bine decât la munte, înconjurat de păduri și de pace?

Cu toții știm cât de obositor poate fi un drum lung, fie el parcurs cu trenul sau cu mașina, și de aceea vă propunem o listă de destinații aproape de Cluj, pentru a economisi timp și astfel veți avea la dispoziție mai multe ore de distracție alături de cei dragi.

O primă opțiune este Valea Paradisului, locație în care noi am mai fost, dar și de care ne-am îndrăgostit la prima vedere și unde am scris acest articol. La doar o oră de mers cu mașina, în Măguri Răcătău, se găsește această pensiune aflată în inima munților, învăluită de calm și de pădurile care lasă impresia că se vor prăbuși în orice secundă peste tine. Doar apa care traverseză curtea rupe din liniștea care induce la visare, așa că dacă vrei să te relaxezi pe deplin, ai găsit locația ideală.

De asemenea, dacă ești o persoană activă vei avea posibilitatea să aplici schemele pe care le vezi la Roland Garros la televizor, întrucât terenul de tenis are poarta larg deschisă pentru iubitorii de mișcare. Dacă vremea nu este prea prietenoasă, poți juca tenis de masă sau poți medita în jacuzzi (nu uita să verifici din timp politica de funcționare a acestuia). Nu este exclusă nici o drumeție prin imediata apropiere a pensiunii, iar dacă nimerești în sezon, ai șanse mari să găsești fructe de pădure. Cât despre mâncare, n-ar trebui să îți faci deloc griji. Dacă ești la cură de slăbire, fă o excepție pentru un weekend și bucură-te din plin de momentele petrecute la Valea Paradisului. Dacă încă nu ești convins, iată o listă cu motive care te vor face să îți rezervi imediat ce termini de citit articolul o cameră la această pensiune.

Tot la o oră distanță de Cluj se află și Cabana Moților, în Mărișel, la doar 12 de kilometri de lacul Beliș. Dacă ești în căutare de locuri instagramabile, ai dat lovitura. Cu un peisaj care îți taie răsuflarea atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, cabana îți pune la dispoziție toate cele necesare pentru un weekend reușit alături de prietenii tăi. După o noapte lungă de petrecut îți vei putea savura cafeaua în compania pădurii care înconjoară pensiunea, iar seara vei avea parte de un spectacol adus în scenă de soarele care apune.

Nici în acest caz nu va trebui să îți faci griji pentru mâncare, ci trebuie să vii doar cu voia bună de acasă. Iar după o masă care îți dă impresia că trebuie să îți schimbi toate hainele din garderobă, poți alege să faci o drumeție prin pădurea din vecinătate sau, de ce nu, să o iei la pas către lac. De asemenea, profitând de vremea frumoasă de afară, poți să capeți un bronz de munte în timp ce te relaxezi ascultând muzică sau citind o carte.

La doar 12 kilometri de Cluj se află localitatea Sălicea, unde se găsește pensiunea La Mesteceni, deci timpul pierdut pe drum este aproape inexistent. Aici poți veni cu întreaga familie, întrcât cei mici vor fi cu siguranță atrași de locul de joacă și cum vârsta nu cunoaște limite, poți da și tu în mintea copiilor. Dacă soarele este prea insistent, te poți răcori la piscină, intrând în atmosfera indusă de concediul mult dorit la malul mării. Iar dacă încă te mai țin puterile, ai mâncat bine la prânz și vrei să faci puțină mișcare, poți intra pe ternul de sport pentru a-ți provoca prietenii la un joc.

Iar o veste și mai bună, dacă nu ai mașină, dar totuși îți dorești să evadezi din Cluj pentru câteva zile, autobuzul M16 este lozul tău câștigător, iar aici poți consulta orarul. Acum ce scuze mai ai ca să nu pleci să te relaxezi și să uiți de griji?

După cum îi spune și numele, la Pensiunea Amurg vei avea parte de un apus de soare perfect de imortalizat și de pus pe Instagram. Aflată tot în localitatea Sălicea, pensiunea pune la dispoziție clienților toate facilitățile pentru un weekend destinat relaxării. Iar cum zilele lungi și toride de vară ne moleșesc și ne scot din ritmul cu care eram obișnuiți, câteva ore la piscină ar putea rezolva situația. De asemenea, dacă ești în căutare de noi experiențe și vrei să dai peste cap nivelul adrenalinei din corp, la doar 5 kilometri de pensiune se află Adrenalin Park Cluj, locul unde îți poți testa limitele.

Ceva mai departe de oraș, la aproximativ două ore distanță de condus, în Lunca Vișagului se găsește Casa Maria, ascunsă de munții Vlădeasa. Cu un peisaj care în mod cert te va fura și te va deconecta de la griji și de la agitația orașului, ai găsit momentul și locul în care poți stabili o conexiune directă cu natura. Cu vedere la lac și la munți, vei fi tentat să pleci imediat ce ți-ai lăsat bagajele într-o expediție care va scoate la iveala frumusețea naturii. În caz că nu vrei să o iei la pas în această aventură, poți alege să închiriezi o bicicletă, deci vei face și puțin sport.

Având acces la bucătărie, îți poți pregăti o cină exact așa cum îți dorești tu sau poți opta pentru un grătar. Seara poți să aduni o gașcă mică și să vă întreceți la boardgames în timp ce ascultați muzica voastră preferată, fără a deranja vecinii, care în acest caz sunt chiar munții.

În comuna Băișoara se găsește Pensiunea Andreea, o oază de liniște în care îți poți aduna toată gașca pentru distracție. De mese se ocupă ei, având un restaurant ce dispune de 70 de locuri. Cât despre activitățile pe care le poți desfășura aici, lista este destul de lungă. Pe lângă plimbarea pe care o vei face imediat ce vei ajunge la pensiune, te poți relaxa la SPA, în grădina exterioară, poți juca ping pong, biliard sau darts. Nici zona de agrement nu e de ratat pentru că aici poți da jos caloriile în exces acumulate la masă, jucând fotbal, volei, baschet sau tenis. Iar atunci când faci rezervarea, ar prinde bine să întrebi despre condițiile în care toate acestea funcționează, ca să te asiguri că noile reglementări îți permit o seară de vis petrecută la SPA.

Nu în ultimul rând, atunci când ți se face dor de Smida Jazz Festival, dar nu cochetezi cu ideea de a sta la cort, Pensiunea Smida Park ar putea fi o opțiunea perfectă. Dacă nu te afli în zonă în preajma festivalului, cu siguranță vei fi atras de traseele montane pe care le poți străbate alături de prieteni (dacă ai o condiție fizică destul de bună poți opta pentru o drumeție cu bicicleta), iar dacă îți permite timpul poți vizita si peștera Urșilor. Mesele sunt și în acest caz ultima ta problemă, deoarece gazdele vor avea grijă de acest lucru, surprinzându-te cu preparate sepcifice zonei Apusenilor. Având atâtea posibilități la dispoziție, vei avea nevoie de un to do list și cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești sau să te gândești la grijile cotidiene.

Pentru că vremea pare să revină la normalul perioadei, în ce locație ai vrea să îți petreci următorul weekend, departe de agitația orașului?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!