Cum să petreci o zi în Cluj ca să te relaxezi după o noapte la Untold

Home $ Articole $ Cum să petreci o zi în Cluj ca să te relaxezi după o noapte la Untold

by | Aug 2, 2019 | Articole, Recomandări

Dacă a început Untold înseamnă că au început și nopțile albe, pline de muzică și dans, iar asta înseamnă mai puține ore de somn. Dacă merită? Cu siguranță! Cele mai frumoase amintiri nu încep niciodată cu “m-am pus la culcare la ora…”, ci cu “am ieșit din casă pe la…”. Totuși, se cer a fi luate măsuri, așa că, îți propunem ca între două seri de magie să aloci niște timp relaxării. Cât despre modalități prin care poți să faci acest lucru, îți spunem în rândurile ce urmează, așa că fii atent chiar dacă ești din Cluj și cu atât mai mult dacă ești turist la noi în oraș.

First things first! După o noapte plină și un program de somn limitat, vei avea nevoie de o cană de cafea pentru a-ți da un imbold de energie. Deci încotro? Îți sugerăm Let’s Coffee, unde te vei putea bucura de o cafea de specialitate într-un mediu prietenos. Și odată ajuns la cafeneaua situată pe strada Constantin Daicoviciu, nu te sfii să întrebi barista detalii legate de băutura pe care o alegi, căci îți va povesti ca de la iubitor la iubitor de cafea. Poți opta pentru cafea de specialitate și în zona United Business Center, căci la parterul clădirii situate pe strada Teodor Mihali, nr. 64 se află Ted`s Coffee Riviera. Dacă le treci pragul, probabil vei fi tentat să încerci cafeaua creată special pentru ei de către Enrico Meschini, chairman al European Coffee Roaster Association, care combină boabe din 6 plantații, atent selecționate. Să nu uităm, “Koffie unites people`s soul”, iar dacă nu ești sigur, optează pentru o vizită la Kups, cafeneaua situată pe strada Andrei Șaguna, nr. 22, unde te vei putea bucura la ei de o cafea de origine. Deci, unde îți bei cafeaua?

Prima masă cel mai probabil nu va fi numită micul dejun, căci dacă ești atât de matinal încât să îl prinzi, înseamnă că nu ai petrecut suficient în noaptea anterioară. Poți opta pentru un brunch ca la carte la DOT, unde vei avea de ales dintre o mulțime de variante de toast și nu numai. Toate sunt pregătite cu ingrediente locale și au un gust delicios, așa că nu-i de mirare că noi le-am trecut pragul de o mulțime de ori, ba chiar am tras cu ochiul prin bucătăria lor pentru a afla detalii despre cele mai noi preparate. Le poți încerca și tu pe strada Potaissa nr. 10, alături de fresh-urile sau băuturile homemade. Pentru a-ți potoli foamea cu ceva bun poți alege New York Bagels. Fie savurezi un bagel cu ingredientele tale preferate pe strada Emil Isac 2, fie alegi varianta to go și faci o plimbare prin oraș. De asemenea, delicatese potrivite pentru brunch și care cu siguranță îți vor fascina privirea găsești la Roots, atât pe Bulevardul Eroilor 4, cât și în noua locație de pe strada Alexandru Vaida Voievod nr. 16.

Rămânem tot în zona culinară pentru a puncta și câteva opțiuni pentru un prânz care te va face să te lingi pe degete. Pentru a alege să te relaxezi alături de o pizza preparată după rețete scrise de un bucătar italian, cu produse italienești de calitate, le faci o vizită celor de la cut & crust, pe strada Donath, nr. 65. Îți propunem să împarți cu gașca de festivalieri faimoasa pizza Longa, ce are jumătate de metru și pentru care poți combina două sortimente de pizza pe același blat. O altă variantă ce îți va încânta papilele gustative e să optezi pentru Angus Beef Tagliata pregătită cu grijă la Cimbru Meat&Flame, preparat premiat la European Street Food Awards. În meniul lor de prânz vei găsi și supă, Angus Steak Sandwich, Grilled Haloumi Sandwich și cartofi prăjiți cu parmezan. Nu uita însă să ții cont de faptul că aceste preparate pot fi servite doar în intervalul 12:00-15:00, pe strada Decebal nr. 37. Poți alege să te răsfeți și cu un prânz la Twelve, unde meniul conține o varietate mare de preparate delicioase, iar interiorul restaurantului e decorat armonios, făcându-ți șederea una mai mult decât plăcută. Găsești restaurantul pe strada Constanța, nr. 12.

Dacă îți dorești să te bucuri de frumusețea orașului, una dintre cele mai bune metode ar fi să optezi pentru un loc ce îți oferă o vedere de ansamblu. Pe unele dintre ele cu siguranță le știi deja, căci sunt foarte populare pe Instagram. Cetățuia este unul dintre cele mai populare, oferind atât o vedere amplă asupra orașului, cât și un cadru natural, ce completează perspectiva. Și terasa restaurantului Klausen Burger e un must în ceea ce privește punctele alese strategic pe care să le vizitezi în oraș, căci pe lângă faptul că te poți bucura de bere lor artizanală și preparate gustoase, îți oferă posibilitatea de a te bucura de imaginea orașului de la înălțime. Vezi aici ce alte locuri îți oferă o panoramă deosebită asupra orașului.

Pentru a te deconecta temporar de la festival și a-ți lăsa timpanele să se relaxeze, o variantă prin care îmbini utilul cu plăcutul ar fi să faci o mică excursie, de jumătate de zi în apropierea Clujului. Poate dai o fugă până la Lacul Tarnița și te reconectezi cu natura sau vizitezi Salina Turda și faci o plimbare cu barca pe lacul din interiorul minei. Descoperă și alte locuri ce se află în apropierea orașului și pe care le poți vizita în mai puțin de o zi, în articolul de aici.

Orice metodă de relaxare ai alege, sperăm să fie una eficientă pentru tine, căci festivalul abia a început și vei avea nevoie de toată energia pentru a dansa până dimineața. Ne vedem și în seara aceasta la Untold, da?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!