Cele mai așteptate concerte din această toamnă la Cluj

Home $ Articole $ Cele mai așteptate concerte din această toamnă la Cluj

by | Aug 28, 2019 | Articole, Recomandări

Toamna bate la ușă, iar nouă ne-au rămas numai câteva zile pentru a-i ura verii un călduros la revedere până anul viitor. Chiar dacă ne despărțim de concedii și de vacanța mare, venirea noului anotimp nu trebuie să ne aducă motive de întristare. Cum să stăm supărați, atunci când o sumedenie de artiști români și internaționali vin la Cluj pentru a susține spectacole de excepție? Din septembrie până la final de noiembrie o ținem tot într-un cântec, iar ca să mă credeți pe cuvânt, am pregătit o listă de 10 show-uri pe care nu trebuie să le ratați în perioada următoare. Poate nu știați încă, dar toamna aceasta se numără… concertele.

Luna septembrie va fi o bucurie pentru iubitorii muzicii clasice, deoarece începând din 31 august și până în 22 septembrie se desfășoară Festivalul Enescu la Cluj. Printre recitalurile cele mai așteptate se numără cele susținute de Charles Hamelin, pianist canadian premiat internațional, Ziyu He, violonist câștigător al Concursului Internațional „Menuhin” din Londra, în 2017, precum și recitalul violonistului David Grimal, care va cânta în duet cu pianistul Grigor Asmaryan. Eu l-aș mai adăuga pe listă și pe Nobuyuki Tsujii, pianist și compozitor, orb din naștere. Mai am puțin și vă recomand aici toate recitalurile, însă cu siguranță nu veți regreta indiferent pe care îl veți alege. Bilete se găsesc aici.

„Explozie de nostalgie”, așa se denumește Discoteca `80. Evenimentul revine și anul acesta în data de 21 septembrie, la BT Arena (Sala Polivalentă). Ca de fiecare dată, artiștii anunțați sunt pregătiți să vă întoarcă în timp, pe vremea când globurile de discotecă și dansurile sub luminile lor colorate se aflau în plină modă. Cu cine vă întâlniți la cea de a treia ediție? Thomas Anders & Modern Talking band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan urcă pe scenă pentru a readuce în inimile publicului hituri renumite. Toate generațiile sunt așteptate, căci muzica nu se învechește niciodată și poate fi ascultată sau descoperită indiferent de vârstă. Biletele online se pot achiziționa aici sau aici.

Un alt show pe care să nu-l ratați, căci intră în categoria „excepțional”, este cel susținut de către Sarah Brightman. Carismatica soprană vine la Sala Polivalentă în data de 22 octombrie. Concertul va transmite un amalgam de emoții, căci va conține dramatismul specific unui spectacol de operă, adaptat la timpurile moderne. Show-ul face parte din turneul internațional de promovare al noului album Hymn, iar Sarah va concerta în 125 de locații răspândite pe cinci continente. Un motiv în plus pentru care să fiți prezenți la reprezentația ei? Pe scenă vor fi invitați tenorul Vincent Niclo și Narcis Iustin Ianău, pe care îl cunoașteți din primul sezon al emisiunii „Românii au talent.” Biletele sunt disponibile pe myticket.

Hero, Do you know, Tonight, Bailando, Subeme la Radio sunt doar câteva dintre hiturile lui, pe care cu siguranță le vom asculta și în cadrul concertului. Tind să cred că deja l-ați recunoscut pe artistul despre care povestesc în acest paragraf, mai ales că se află în industria muzicală încă din 1995. Enrique Iglesias, căci despre el vorbesc, ajunge pentru prima dată în Cluj-Napoca, la BT Arena, în data de 29 octombrie. Fanii vor avea ocazia să asculte cele mai cunoscute piese ale artistului latino, mai ales că turneul acestuia se intitulează All the hits LIVE. Spectacolul promite a fi unul original din toate punctele de vedere, fiindcă Enrique își va încânta publicul nu doar prin muzica sa, ci și prin intermediul unor serii de efecte speciale, lumini și proiecții. Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul eventim.

Până acum, am discutat numai și numai despre artiști internaționali, însă e timpul să revenim pe plaiurile românești, căci și artiștii noștri se pricep de minune să facă spectacol. Ne demonstrează acest lucru Taxi, care vin în Cluj-Napoca la Cinema Florin Piersic. Concertul susținut este unul aniversar și marchează 20 de ani de existență a trupei. Taxi sunt recunoscuți atât pentru piesele de dragoste, cât și pentru melodiile umoristice prin care critică societatea românească. Fredonăm versurile alături de ei și, bineînțeles, le urăm un călduros „La mulți ani” în data de 24 octombrie. Biletele sunt încă presale, așa că le puteți cumpăra la un preț redus de aici.

Ei, chiar ei, gașca de adolescenți care au cucerit Youtube-ul românesc atât prin vlog-urile lor, cât și prin melodiile lansate, sosesc la Cluj într-un concert care se anunță a fi incendiar. 5GANG vin cu energie la BT Arena în data de 2 noiembrie. Selly, Diana, Gami, Pain şi Exploit sunt prietenii aceia de care ai nevoie la un party, căci ei îți dau imboldul necesar pentru a dansa cât e noaptea de lungă. Ei bine, cam asta se va întâmpla și la concertul lor. Cei care știu că vor să se distreze alături de gașcă, își pot cumpăra biletele de aici.

Din seria artiștilor care concertează la BT Arena face parte și Delia, care pregătește un concert dulce, dulce, pe care l-a intitulat Acadelia. O știm pe artistă ca fiind una excentrică, rebelă, cu look-uri extravagante pe care le va aduce și pe scena clujeană în data de 3 noiembrie. Chiar dacă Delia promite publicului un spectacol presărat cu mult zahăr, acesta nu dăunează grav sănătății. Ba din contră, vă scoate din cotidian, vă convinge să cântați hituri pe care le-ați auzit la radio și vă bine-dispune într-o seară de noiembrie. Eu zic să nu mai stați pe gânduri și să vă achiziționați biletele repejor, căci mare parte dintre ele s-au vândut deja.

Nicu Alifantis a plecat în turneul național Memorabila alături de Fragile Band. Timp de aproximativ două ore, aceștia vor încânta publicului cu muzica celor mai îndrăgite spectacole de teatru din România. Bineînțeles, Cluj-Napoca nu putea să lipsească din lista orașelor unde se vor desfășura concertele, prin urmare ne vom întâlni cu artiștii în data de 1 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților. Nicu Alifantis are peste 45 de ani de activitate, timp în care a compus muzica pentru 118 piese de teatru regizate de nume mari românești. De asemenea, tot lui i se atribuie meritul de a fi pus în cântece unele dintre cele mai emoționate poezii scrise de autori clasici sau contemporani. Merită să-l vedeți pe scenă pe cel care a concertat în peste 5200 de locații, fie ele în țară sau în străinătate. Biletele sunt la presale și pot fi achiziționate de aici.

Smiley este următorul artist care se oprește la Cluj-Napoca, în data de 18 noiembrie. Unul dintre cei mai îndrăgiți cântărești români pornește în turneul Smiley_Omul, spectacol pe care îl va susține și la BT Arena. Pregătiți-vă pentru un show autentic, acompaniat de muzică, lumini și proiecții. Acesta va fi cel mai mare spectacol pe care artistul l-a pus vreodată în scenă și promite să fie unic în România. Parcă nu mai am răbdare până în noiembrie, să descopăr ce surprize ne-a pregătit Smiley în cadrul concertului său. Dacă și voi sunteți curioși, cumpărați-vă biletele din timp, de aici.

Dacă am avut Discoteca `80, de ce să nu avem și We Love Retro? Evenimentul se întoarce în Cluj-Napoca pentru cea de a cincea ediție, cu noi artiști importanți care și-au lăsat amprenta asupra muzicii anilor `90. Așadar, notați-vă în calendar data de 23 noiembrie și haideți la BT Arena să dați frâu liber dansului. Cine va urca pe scenă? Nimeni alții decât Coolio, Culture Beat, Rednex, C Block, Down Low, E-Rotic și Captain Hollywood Project. Biletele se pot cumpăra de pe myticket sau de pe entertix. Enjoy!

Care este concertul pe care îl aștepți cu nerăbdare toamna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!