10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 30, 2019 | Articole, Recomandări

La început de octombrie se anunță o ploaie de evenimente care nu ne dau timp să ne plictisim. Studenții pornesc în noul an universitar, odată cu ei se întorc și cele mai cool petreceri din oraș, expozițiile de artă sunt în toi, ba chiar sunt trecute în program și câteva aniversări de neratat. Ce mai, săptămâna de față este mult prea încărcată, încât și nouă ne-a fost greu să alegem doar 10 evenimente pe care să le recomandăm în bine-cunoscutul nostru articol. Totuși, am reușit să le selectăm pe cele mai faine, iar la mijloc de toamnă vă oferim puțină inspirație pentru a nu sta în casă 🙂

Luni – Bun venit, studenți!
Ultima zi din sărbătoarea Clujului (și din luna septembrie) coincide cu începerea unui nou an universitar. Boboci și studenți cu experiență, toți sunt așteptați să descopere și să redescopere orașul printr-o serie de activități dedicate lor. Ceremonia de deschidere a anului academic va fi marcată printr-un marș al Universității UBB, unde membrii comunității vor defila cu însemnele facultății de care aparțin. Acest marș este unul simbolic, căci marchează, totodată, 100 de ani de la înființarea Universității Babeș-Bolyai. Mai apoi, suntem așteptați la Povești despre Clujul universitar, unde vom afla cum brandul orașului se reflectă în activitatea profesorilor, dar și în cea a studenților. De neratat sunt și concertele din Piața Unirii. Jo, Trupa Hara, Compact B, Vița de Vie și Vama sunt artiștii care vor pe scenă începând cu ora 18:00. Zilele Clujului se încheie cu un video mapping care să îți transmită chef de a continua petrecerea întreaga săptămână.

Marți – Distracția continuă la Kiss Party
Nu spuneam degeaba că ziua de luni va fi un imbold să ne distrăm toată această săptămână, căci după concertele din Piața Unirii, ne așteaptă Kiss Party în Euphoria. Ne-a fost dor să vină toamna ca toate petrecerile nebune să se întoarcă și ele în oraș, iar Partydul Kiss FM ne promite o noapte în care vom dansa cât ne vor ține picioarele. Dan Fintescu, Dj Jonnessey Și Aner vor întreține atmosfera cu cele mai tari hituri ale momentului, așa că achiziționați biletele repejor pentru a fi siguri că nu-i ratați.

Miercuri – Descoperim arta ceramicii
Bienala de Ceramică este primul eveniment internațional desfășurat în România dedicat artei contemporane a modelării argilei. Cultura ia forme diverse în cadrul evenimentului, aceasta fiind reprezentată de expoziții, workshop-uri, proiecții de film, conferințe și multe altele, toate centrate pe competiția în cadrul căreia juriul de renume premiază cei mai buni artiști proveniți din întreaga lume. Bienala ajunge în 2019 la cea de a patra ediție și promite creatori cu idei proaspete, lucrări excepționale și activități educative care ne vor arăta fețe diferite ale artei. Evenimentul se desfășoară până în 15 octombrie la Muzeul de Artă, iar programul complet poate fi consultat aici.

Joi – Petrecem în stil Sex and the City
Syndicate Bar se întoarce cu evenimentele Cosmo & The City, care au reușit să creeze anul trecut o adevărată comunitate. Petrecerile tematice au punct de pornire celebrul serial „Sex and the city” și le așteaptă pe toate femeile care se regăsesc în Carrie, Samantha, Charlotte sau Miranda să petreacă o noapte pe lună departe de grijile cotidiene. Nu există reguli, decât aceea ca ținutele să fie inspirate din garderoba celor patru personaje. Muzica bună, lecțiile de dans și paharul de Cosmopolitan sunt asigurate de Syndicate. Evenimentul începe la ora 19:00 iar intrarea se face pe bază de rezervare.

De joi până duminică – Ne întâlnim pe plaiul Mioritmic
Cine are impresia că doar vara se desfășoară cele mai faine festivaluri, cu siguranță nu a citit recomandările noastre pentru toamnă. Mioritmic se numără pe lista evenimentelor must go, tocmai de aceea vă amintim că are loc în săptămâna aceasta. Festivalul care îmbină muzica electronică cu spațiul tradițional românesc se desfășoară la început de octombrie pentru cea de a șaptea ediție. Aleea Muzeului Etnografic va răsuna timp de trei zile de beat-urile djilor români și internaționali. Scene tematice, proiecții video, dar și seturi care cel mai bine se ascultă live ne așteaptă în cadrul unei experiențe de neuitat. Dacă nu ați achiziționat deja un bilet, eu vă sfătuiesc să nu mai stați pe gânduri și să o faceți de îndată accesând link-ul de aici.

Vineri – Ne lăsăm înconjurați de artă
Cluj Design Days lansează unul dintre cele mai complexe evenimente de artă din România și aduce pentru prima dată în țară conceptul unei expoziții de design multisenzorial. În cadrul Sensoria, publicul va putea interacționa cu lucrările creatorilor de modă prin intermediul tuturor simțurilor: văz, miros, auz, tactil și gustativ. Expoziția va include un happening creativ, în care trei designeri au aceleași materiale și o limită de timp pentru a crea piese vestimentare originale, un fashion show, care va consta într-un performance de dans contemporan, precum și tururi ghidate pentru copii. Evenimentul se desfășoară până în data de 12 octombrie la Urania Palace, așa că nu aveți nicio scuză să nu îi faceți o vizită, mai ales că intrarea este gratuită.

Vineri – Suntem invitați la aniversarea Fabricii de Pensule
O ținem tot într-o sărbătoare, căci o nouă „zi de naștere” se desfășoară în această săptămână. Fabrica de Pensule, unul dintre cele mai apreciate centre de artă contemporană din Cluj, aniversează 10 ani de la constituire. Programul se anunță a fi unul special, așa cum se cuvine atunci când împlinești primul deceniu de existență. Pentru ziua de vineri au fost anunțate două vernisaje, primul al expoziției Privirea Colectivă și cel de al doilea pentru Blind Date #2. Programul complet urmează să fie anunțat, așa că fii cu ochii pe site.

Vineri – Alergăm pe timp de noapte
Poate unii dintre voi își mai amintesc crosul pe trepte organizat în primăvară de Beard Brothers. Ei bine, aceeași cursă sportivă are loc și în octombrie, însă de această dată va fi în variantă nocturnă. Pentru că bărboșii își doresc mereu să susțină cauze nobile, banii strânși în urma evenimentului vor fi folosiți pentru susținerea proiectului The Beard Mobile by BB – serviciu de taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități, singurul de acest fel în România. Regulamentul crosului poate fi consultat aici. De asemenea, formularul de înscriere, precum și detalii în legătură cu probele găsiți aici.

Vineri – Facem un tur al artei contemporane
Centrul de Interes își deschide larg ușile pentru un nou sezon de activitate și așteaptă toți iubitorii de artă contemporană la un tur al noilor expoziții. Galeriile, spațiile de artă și studiourile rămân fără secrete în fața curioșilor care le vor trece pragurile din dorința de a descoperi noi creații ale epocii noastre. Centrul cultural are și o grădină proaspăt mobilată care ne invită la relaxare și la un concert de muzică jazz. Programul complet al expozițiilor și activităților poate fi găsit pe site.

Vineri – Stăm de Vorbe
O nouă aniversare la început de octombrie are loc la Vorbe. Restaurantul împlinește 1 an de când ne-a invitat pentru prima dată pe strada Clemenceanu, sub o boltă de luminițe și la un pahar de vin ca între prieteni. Dacă ați participat anul trecut la deschidere, știți deja că atmosfera a fost una plină de dans și voie bună. Aceeași ambianță ne așteaptă și în ziua de vineri, de la ora 20:00, căci un an de Vorbe se poate sărbători doar cu Celelalte Cuvinte. Trupa vine într-un concert live care va aduce un nou suflu străzii și ne va demonstra că restaurantul sărbătorit organizează printre cele mai faine evenimente muzicale din întreg orașul.

Ce evenimente consideri de neratat săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!