Top 5 locuri preferate din Cluj cu opțiuni vegetariene | #vegfoodiecluj

Home $ Articole $ Top 5 locuri preferate din Cluj cu opțiuni vegetariene | #vegfoodiecluj

by | Sep 30, 2019 | Articole, Ieși la masă

Când am devenit vegetariană, una dintre fricile mele era că nu voi găsi în oraș mâncare pe gustul meu. Mereu trebuia să verific de acasă meniul restaurantului pentru a vedea dacă merită să le trec pragul, iar ieșirile cu prietenii la masă păreau aproape imposibile. Totuși, după ce am început să ies tot mai mult, am realizat că în Cluj oamenii chiar mănâncă bine vegetarian. Iată câteva dintre propunerile mele, descoperite în ultimii 2 ani:

5. Mâncarea de la Vintage Bistro

Îmi place mult la Vintage Bistro pentru că au multe opțiuni vegetariene. Localul cozy, situat chiar în Piața Muzeului, m-a surprins plăcut când i-am trecut pentru prima dată pragul. Meniul nu e foarte diversificat, însă pentru orice preparat există și varianta fără carne: burger, quesadilla, pizza sau salată. E genul de bistro unde ieși seara cu prietenii la bere, dar ești sigur că vei găsi și mâncare pe gustul tău.

4. Pastele de la Tortelli Pasta Bar

Nu am mâncat paste mai bune în Cluj. Totul e făcut de ei, de la paste la sosuri, iar opțiuni fără carne sunt foarte multe. Let’s be honest, pastele sunt mereu salvatoare pentru orice vegetarian. Întotdeauna mi-au plăcut plăcut cele cu sos alb, însă trebuie să recunosc că cele pe bază de sos de roșii sunt absolut geniale la Tortelli. Partea și mai faină e că atunci când sunt servite preparatele ești întrebat dacă vrei parmezan ras chiar în fața ta, ceea ce face experiența la ei și mai specială. Prețurile încep de la 26 de lei 🙂

3. Toast-urile de la DOT

Dacă nu erați înnebuniți după toast până acum, vă invit să mergeți la DOT (District of toast). Pe mine deja m-au cucerit cu bunătățile sărate și dulci, făcute doar cu ingrediente locale și bio. Chiar și băuturile sunt preparate în fiecare dimineață la ei în bucătărie, ceea ce e absolut minunat. O mare parte din preparatele din meniu sunt vegetariene, așa că singura grijă pe care o veți avea la ei e „ce să încerc de data aceasta?”. Vă promit că veți da maxim 30 de lei pe cea mai cinstită porție de toast.

2. Burgerii de la London Brothers

Deși nu au deschis de mult timp, cei de la London Brothers mi-au câștigat deja admirația cu cei mai minunați burgeri vegani pe care i-am mâncat până acum în Cluj. Chifla verde e făcută de ei și are o textură genială, pufoasă dar deloc seacă, iar chiftelele din legume pot impresiona cu ușurință orice mâncător de carne. Prețurile sunt mai mult decât decente; cu 25 de lei am mâncat un meniu cu burger, cartofi prăjiți, sos și o băutură la alegere. De menționat și faptul că tot la ei găsiți și hummus de casă, wrap cu falafel și prajituri vegane.

1. Mâncarea de la Samsara Foodhouse

Nu puteam să nu menționez punctul de referință din Cluj când vine vorba de mâncarea vegetariană, Samsara Foodhouse. Fie că e vorba de pizza, burgeri, paste, salate sau feluri principale, la ei găsiți orice. Eu deja am încercat aproape toate preparatele și abia aștept să văd ce surprize vom avea în noul meniu, care acum e în progres. Cartofii cu 4 feluri de brânză și ciuperci tempura sunt de vis, e unul dintre preparatele mele preferate de la ei.

Și? V-ați programat deja următoarea cină în oraș? Eu zic că mâncarea nu va fi o problemă dacă alegeți oricare din localurile menționate mai sus, însă niciodată nu știi când poți descoperi ceva nou 😉

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!