Cum a fost la CreativeMornings Cluj on Flow w/ Julien Lefort

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la CreativeMornings Cluj on Flow w/ Julien Lefort

by | Oct 29, 2019 | Cum a fost la

Tina Roth-Eisenberg, un designer stabilit în New York, și-a dorit să organizeze un eveniment pentru comunitatea creativă din oraș, iar în 2008 a avut loc prima ediție CreativeMornings. Conceptul era și este simplu. O dată pe lună, dimineața, cafea bună și o conversație pe măsură.

Everyone is welcome. Everyone is creative.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CreativeMornings (@creativemorning) on

Ștefania Robu este persoana din spatele seriei de evenimente CreativeMornings din Cluj-Napoca, iar din 2017 aduce împreună oamenii inspirați, motivați (și nu neapărat matinali) în ultima vineri din fiecare lună. Dat fiind faptul că temele sunt variate, așa sunt și speakerii, iar uneori evenimentul se desfășoară în limba engleză, acest detaliu fiind anunțat în prealabil.

Noi zicem că suntem o familie globală.

Cu toate că este un eveniment matinal, iar eu mai puțin, a fost modul perfect de a-mi începe ziua. Am ajuns la ClujHub, mi-am trecut numele și pasiunea pe un name tag drăguț și m-am bucurat de un carrot cake delicios de la The Little Greenery și de prăjiturelele de la Imma Sweet Fit, văzând mulți oameni zâmbind și interacționând. Am găsit chiar și niște vouchere pentru experiențele oferite de ESC.rocks, de care nu auzisem până atunci, dar m-am bucurat că am făcut-o înainte să mă stresez cu cadourile de Crăciun pentru prieteni. Desigur, te poți bucura chiar tu de o degustare de vin sau poți învăța să faci un parfum, dar mie mi se pare cadoul perfect să dăruiești cuiva o experiență.
Atmosfera era friendly, câteva persoane pictau, altele se bucurau de o discuție interesantă in timp ce își beau cafeaua. Era ca și cum aș fi ajuns la un prieten acasă.

Odată ce am intrat în sală și m-am uitat în jur, am văzut că erau oameni de toate vârstele, mai mult ca sigur cu ocupații și aspirații diferite, dar toți emanând energie pozitivă. Știm cu toții că o dimineață cu muzică este o dimineață mai bună, iar cei de la CreativeMornings vor să aducă oamenii creativi împreună, motiv pentru care ediția aceasta a început cu muzica lui Paul Lupa.

Tema globală a fost “Flow”, iar invitatul acestei ediții, Julien Lefort, ajută oamenii zi de zi să își descopere țelurile, skill-urile și cum să le îmbine cât mai armonios. Mă gândisem înainte la ce se referă “flow”, la ce mă duce pe mine cu gândul acest cuvânt, urmând să îl ascult pe Julien vorbind despre importanța de a fi prezent și înțelegând că noi suntem cei responsabili de “fluxul” vieții noastre.
Felul în care a fost explorată tema aleasă la CreativeMornings Cluj a deschis discuții între cei prezenți, dar și introspective. După acea discuție, mi-am dat seama că uneori îți poți petrece zilele doar bifând chestii de pe “to do list”, uitând motivele pentru care faci asta sau dacă măcar îți place.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CreativeMornings/Cluj (@cm_cluj) on

Eu le-am zis tuturor prietenilor de CreativeMornings, dar Ștefania a zis că le-ar recomanda să participe, în special, persoanelor nu foarte matinale, pentru a-și da seama că diminețile creative pot fi ca un shot de espresso. Dacă vrei să participi la următoarea întâlnire tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe site, unde poți găsi talk-urile anterioare din toate orașele, job-uri și articole interesante.

Ne vedem data viitoare la CreativeMornings, da?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!